Close
Brutális pénzbírságot szabnak ki egy ölelésért Olaszországban

Brutális pénzbírságot szabnak ki egy ölelésért Olaszországban

Sokak szerint túlzás, amit a hatóságok művelnek.

Ami egy normális hétköznap egy kedves gesztus, az a koronavírus idején súlyos kihágás, amiért magas pénzbüntetés jár. Az észak-olaszországi Paviában a hétvégén például egy óra alatt tíz darab négyszáz eurós bírságot szabtak ki olyan egyéneknek, akik nem éltek egy háztartásban, de megszegték a védőtávolságra vonatkozó előírásokat. A mai árfolyamon 140 ezer forintnak megfelelő összeget főleg fiatalok fizették ki.

“A város két legzsúfoltabb pontján, a Piazza della Vittorián és a Corso Strada Nuován többször is közbe kellett lépnünk – mondta a helyi rendőrség vezetője, Pietro Trivi. – Barátok túl közel álltak egymáshoz, nem tartották be a védőtávolságot, vagy az orruk alatt hordták a maszkot. A helyzet amúgy nem tragikus, de oda kell figyelnünk.”

“Nem volt kellemes élmény – mondta el Stefania, akinek egy barátját büntették meg. – Három hónapja nem láttuk egymást, csak egy rövid ölelés volt az egész. Maszk volt rajtunk, és amikor ittunk, és levettük a maszkot, direkt el is fordultunk egymástól. Túlzás, és elnyomásszaga van ennek az egésznek.”

Bár Olaszországban a halálos áldozatok napi száma még mindig száz fölött van, május közepén és végén komoly feltételek mellett, de elkezdődött a szigorú karanténállapot feloldása. Május végén nyitnak a strandok, júniustól pedig a nemzetközi turizmus előtt is megnyitják a határokat. Érdemes lesz figyelni, mit szabad és mit nem Olaszországban!

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom