Close
Brutális pénzbírságot szabnak ki egy ölelésért Olaszországban

Brutális pénzbírságot szabnak ki egy ölelésért Olaszországban

Sokak szerint túlzás, amit a hatóságok művelnek.

Ami egy normális hétköznap egy kedves gesztus, az a koronavírus idején súlyos kihágás, amiért magas pénzbüntetés jár. Az észak-olaszországi Paviában a hétvégén például egy óra alatt tíz darab négyszáz eurós bírságot szabtak ki olyan egyéneknek, akik nem éltek egy háztartásban, de megszegték a védőtávolságra vonatkozó előírásokat. A mai árfolyamon 140 ezer forintnak megfelelő összeget főleg fiatalok fizették ki.

“A város két legzsúfoltabb pontján, a Piazza della Vittorián és a Corso Strada Nuován többször is közbe kellett lépnünk – mondta a helyi rendőrség vezetője, Pietro Trivi. – Barátok túl közel álltak egymáshoz, nem tartották be a védőtávolságot, vagy az orruk alatt hordták a maszkot. A helyzet amúgy nem tragikus, de oda kell figyelnünk.”

“Nem volt kellemes élmény – mondta el Stefania, akinek egy barátját büntették meg. – Három hónapja nem láttuk egymást, csak egy rövid ölelés volt az egész. Maszk volt rajtunk, és amikor ittunk, és levettük a maszkot, direkt el is fordultunk egymástól. Túlzás, és elnyomásszaga van ennek az egésznek.”

Bár Olaszországban a halálos áldozatok napi száma még mindig száz fölött van, május közepén és végén komoly feltételek mellett, de elkezdődött a szigorú karanténállapot feloldása. Május végén nyitnak a strandok, júniustól pedig a nemzetközi turizmus előtt is megnyitják a határokat. Érdemes lesz figyelni, mit szabad és mit nem Olaszországban!

turizmus | ölelés | olaszország | büntetés

FOLYTASD EZZEL

Egy uszoda megkérdezte a vendégeket, hogy hajlandók-e otthon zuhanyozni

Ennél halloweenibb hangulatú szállást keresve sem találnánk az Airbnb-n

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram