Close
Ha óvatosan is, de Olaszország is beindítja a turizmust

Ha óvatosan is, de Olaszország is beindítja a turizmust

Alig hittünk a szemünknek, amikor elolvastuk a szombat reggeli híreket. Olaszország véget vet a bezártságnak, június elejétől szabad lesz a tartományok közötti átjárás, és a határaikat is megnyitják az Európai Unió állampolgárai előtt. Ha már ők is így döntöttek, az tényleg reményt adhat. 

Görögország vállalta először, hogy nem mond le a nyárról, aztán a szlovénok is pozitív hírekről számoltak be. Most pedig jönnek az olaszok, hamarabb, mint gondoltuk volna. Június harmadikától az EU állampolgárai és a schengeni övezetből érkezők is beutazhatnak a koronavírus miatt igazán nehéz időket megélt Olaszországba. A rendelkezést a fertőzöttek és az elhunytak számadatainak elemzése után hozták meg, két hónapos teljes leállás után újraindítják a gazdaságot.

Az állampolgárok gyorsabb enyhítésekre számítottak, de Giuseppe Conte miniszterelnök így találta biztonságosnak, ha fokozatosan indul újra az élet Olaszországban, megelőzve egy esetleges korai második hullámot.

Fontos megjegyeznünk, hogy annak ellenére, hogy az olaszok nem rendelik el a külföldről érkezőknek a kéthetes hatósági karantént, a jelenlegi szabályozások alapján Magyarországra érkezve tizennégy napos izolációba kell vonulni.

A koronavírussal kapcsolatos korábbi cikkeink:

(Fotók: Unsplash)

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom