Close
Ha óvatosan is, de Olaszország is beindítja a turizmust

Ha óvatosan is, de Olaszország is beindítja a turizmust

Alig hittünk a szemünknek, amikor elolvastuk a szombat reggeli híreket. Olaszország véget vet a bezártságnak, június elejétől szabad lesz a tartományok közötti átjárás, és a határaikat is megnyitják az Európai Unió állampolgárai előtt. Ha már ők is így döntöttek, az tényleg reményt adhat. 

Görögország vállalta először, hogy nem mond le a nyárról, aztán a szlovénok is pozitív hírekről számoltak be. Most pedig jönnek az olaszok, hamarabb, mint gondoltuk volna. Június harmadikától az EU állampolgárai és a schengeni övezetből érkezők is beutazhatnak a koronavírus miatt igazán nehéz időket megélt Olaszországba. A rendelkezést a fertőzöttek és az elhunytak számadatainak elemzése után hozták meg, két hónapos teljes leállás után újraindítják a gazdaságot.

Az állampolgárok gyorsabb enyhítésekre számítottak, de Giuseppe Conte miniszterelnök így találta biztonságosnak, ha fokozatosan indul újra az élet Olaszországban, megelőzve egy esetleges korai második hullámot.

Fontos megjegyeznünk, hogy annak ellenére, hogy az olaszok nem rendelik el a külföldről érkezőknek a kéthetes hatósági karantént, a jelenlegi szabályozások alapján Magyarországra érkezve tizennégy napos izolációba kell vonulni.

A koronavírussal kapcsolatos korábbi cikkeink:

(Fotók: Unsplash)

olaszország | turisztika | utazás | post covid | turizmus

FOLYTASD EZZEL

Egekben a szállásárak Dohában, nagyon rosszul jár, aki nem foglalt időben szobát a foci vb idejére

Az utolsó korlátozásokat is eltörli az egyik legnépszerűbb téli úti cél

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Ha imádod a legminőségibb dizájnt, ez a hazai lakberendező cég lesz a mennyországod
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom