Close
Ez az ország az első, amely úgy határozott, a koronavírus nem törölheti el a nyarat

Ez az ország az első, amely úgy határozott, a koronavírus nem törölheti el a nyarat

Amíg mindenki csak tapogatózik azzal kapcsolatban, hogy mi lesz 2020 nyarán, hogy fogunk utazni, és egyáltalán lesz-e olyan ország, amely szívesen fogadja majd a turistákat, addig a görög kormány közölte, hogy július elsején újraindulnak. 

Kétség nem fér hozzá, hogy a turizmus és a vendéglátás sínyli meg legjobban a vírus miatti mobilitás csökkenését. A legsúlyosabb helyzetben pedig azok a nemzetek vannak, ahol turizmus nélkül gyakorlatilag teljesen megbénul a gazdaság, megszűnnek a munkahelyek. Ilyen például Görögország, amely egyedi elhelyezkedésük, a több mint csábító szigetvilág miatt lényegében nyáron termeli ki az év hazai összetermékének nagy százalékát.

A görög kormány közölte, hogy május 15-ig teljesen kidolgozzák a turizmus újraélesztésének tervét, július első napján pedig a lehető legbiztonságosabb, legátgondoltabb körülményeket biztosítva, de megnyitják a határaikat. Bizonyára még több hasonló hírekre számíthatunk az elkövetkezendő hetekben.

A koronavírussal kapcsolatos korábbi cikkeink:

(Forrás: MTI, fotók: Unsplash)

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom