Close
Ez az ország az első, amely úgy határozott, a koronavírus nem törölheti el a nyarat

Ez az ország az első, amely úgy határozott, a koronavírus nem törölheti el a nyarat

Amíg mindenki csak tapogatózik azzal kapcsolatban, hogy mi lesz 2020 nyarán, hogy fogunk utazni, és egyáltalán lesz-e olyan ország, amely szívesen fogadja majd a turistákat, addig a görög kormány közölte, hogy július elsején újraindulnak. 

Kétség nem fér hozzá, hogy a turizmus és a vendéglátás sínyli meg legjobban a vírus miatti mobilitás csökkenését. A legsúlyosabb helyzetben pedig azok a nemzetek vannak, ahol turizmus nélkül gyakorlatilag teljesen megbénul a gazdaság, megszűnnek a munkahelyek. Ilyen például Görögország, amely egyedi elhelyezkedésük, a több mint csábító szigetvilág miatt lényegében nyáron termeli ki az év hazai összetermékének nagy százalékát.

A görög kormány közölte, hogy május 15-ig teljesen kidolgozzák a turizmus újraélesztésének tervét, július első napján pedig a lehető legbiztonságosabb, legátgondoltabb körülményeket biztosítva, de megnyitják a határaikat. Bizonyára még több hasonló hírekre számíthatunk az elkövetkezendő hetekben.

A koronavírussal kapcsolatos korábbi cikkeink:

(Forrás: MTI, fotók: Unsplash)

covid-19 | nyaralás | post-korona | nyár | koronavírus-járvány

FOLYTASD EZZEL

A világ legszebb hegyeit egyszer az életben látni kell – Ezeket járd végig!

Ez a weboldal nagy segítség lehet, ha külföldre költöznél

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom