Szlovénia nem vár tovább, minket is szívesen fogadnak

Friss hírek szerint Szlovénia megnyitja határait, és Ausztriából, Magyarországról és Olaszországból is várják a túrázókat, pihenni vágyókat. Mondjuk a részleteket.

Milliószor hangzott el az elmúlt hetekben az alapvető, vészhelyzetre reagáló kérdések között: vajon mikor lesz lehetőség újra utazni? Nemcsak a világ másik szegletébe, hanem akár közvetlen szomszédainkhoz. A kérdésre ma meg is kaptuk a választ Szlovéniától, akik úgy döntöttek, óvatosan, de megnyitják határaikat.

Semmi esetre sem búcsúznak el a 2020-as szezontól, és május 31-én újraindulhat a szlovén turizmus.

Tizenkilenc belépési pontot jelölnek ki, ezek közül ötöt Magyarország és Szlovénia között. Az Európai Unió állampolgárait nem kötelezik tizennégy napos karanténre belépés után, ami jelen helyzetben igazán nagy előrelépés. Az EU-n kívülről érkezőknek ugyanúgy tartaniuk kell a kéthetes izolációt. Természetesen az aktív fertőzöttek, vagy akik tüneteket észlelnek magukon, továbbra sem léphetnek be az országba. Azt, hogy ezt hogy ellenőrzik, vagy egyáltalán ellenőrzik-e a belépési pontokon, még nem tudni.

Már mi is megírtuk, hogy Görögország július elsejétől ismét felpörgeti a turizmus motorját, de úgy tűnik, ezzel a május végi dátummal a szlovénok lesznek az elsők.

Az újraindulási tervek folyamatosan frissülnek, de logikusan elsőként a kisebb kapacitású szálláshelyek kapnának zöld utat.

A bejelentett enyhítésekhez értelemszerűen hozzátartozik, hogy amennyiben a fertőzöttek és a koronavírusban elhunytak száma exponenciálisan emelkedik, elcsúsztathatják a tervezett dátumot.

A koronavírussal kapcsolatos korábbi cikkeink:

(Fotók: Unsplash)

európai unió | koronajárvány | utazás | szlovénia | post covid

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom