Close
Szlovénia nem vár tovább, minket is szívesen fogadnak

Szlovénia nem vár tovább, minket is szívesen fogadnak

Friss hírek szerint Szlovénia megnyitja határait, és Ausztriából, Magyarországról és Olaszországból is várják a túrázókat, pihenni vágyókat. Mondjuk a részleteket.

Milliószor hangzott el az elmúlt hetekben az alapvető, vészhelyzetre reagáló kérdések között: vajon mikor lesz lehetőség újra utazni? Nemcsak a világ másik szegletébe, hanem akár közvetlen szomszédainkhoz. A kérdésre ma meg is kaptuk a választ Szlovéniától, akik úgy döntöttek, óvatosan, de megnyitják határaikat.

Semmi esetre sem búcsúznak el a 2020-as szezontól, és május 31-én újraindulhat a szlovén turizmus.

Tizenkilenc belépési pontot jelölnek ki, ezek közül ötöt Magyarország és Szlovénia között. Az Európai Unió állampolgárait nem kötelezik tizennégy napos karanténre belépés után, ami jelen helyzetben igazán nagy előrelépés. Az EU-n kívülről érkezőknek ugyanúgy tartaniuk kell a kéthetes izolációt. Természetesen az aktív fertőzöttek, vagy akik tüneteket észlelnek magukon, továbbra sem léphetnek be az országba. Azt, hogy ezt hogy ellenőrzik, vagy egyáltalán ellenőrzik-e a belépési pontokon, még nem tudni.

Már mi is megírtuk, hogy Görögország július elsejétől ismét felpörgeti a turizmus motorját, de úgy tűnik, ezzel a május végi dátummal a szlovénok lesznek az elsők.

Az újraindulási tervek folyamatosan frissülnek, de logikusan elsőként a kisebb kapacitású szálláshelyek kapnának zöld utat.

A bejelentett enyhítésekhez értelemszerűen hozzátartozik, hogy amennyiben a fertőzöttek és a koronavírusban elhunytak száma exponenciálisan emelkedik, elcsúsztathatják a tervezett dátumot.

A koronavírussal kapcsolatos korábbi cikkeink:

(Fotók: Unsplash)

FOLYTASD EZZEL
Így alakulnak a nyáron a repülőjegyárak a Ryanair szerint
Jövő hétfőtől nem lesz kötelező a maszkviselés az izraeli repülőjáratokon
Rendeld meg a Roadster magazin 7. számát!
Friss lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 220 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom