Close
Szlovénia nem vár tovább, minket is szívesen fogadnak

Szlovénia nem vár tovább, minket is szívesen fogadnak

Friss hírek szerint Szlovénia megnyitja határait, és Ausztriából, Magyarországról és Olaszországból is várják a túrázókat, pihenni vágyókat. Mondjuk a részleteket.

Milliószor hangzott el az elmúlt hetekben az alapvető, vészhelyzetre reagáló kérdések között: vajon mikor lesz lehetőség újra utazni? Nemcsak a világ másik szegletébe, hanem akár közvetlen szomszédainkhoz. A kérdésre ma meg is kaptuk a választ Szlovéniától, akik úgy döntöttek, óvatosan, de megnyitják határaikat.

Semmi esetre sem búcsúznak el a 2020-as szezontól, és május 31-én újraindulhat a szlovén turizmus.

Tizenkilenc belépési pontot jelölnek ki, ezek közül ötöt Magyarország és Szlovénia között. Az Európai Unió állampolgárait nem kötelezik tizennégy napos karanténre belépés után, ami jelen helyzetben igazán nagy előrelépés. Az EU-n kívülről érkezőknek ugyanúgy tartaniuk kell a kéthetes izolációt. Természetesen az aktív fertőzöttek, vagy akik tüneteket észlelnek magukon, továbbra sem léphetnek be az országba. Azt, hogy ezt hogy ellenőrzik, vagy egyáltalán ellenőrzik-e a belépési pontokon, még nem tudni.

Már mi is megírtuk, hogy Görögország július elsejétől ismét felpörgeti a turizmus motorját, de úgy tűnik, ezzel a május végi dátummal a szlovénok lesznek az elsők.

Az újraindulási tervek folyamatosan frissülnek, de logikusan elsőként a kisebb kapacitású szálláshelyek kapnának zöld utat.

A bejelentett enyhítésekhez értelemszerűen hozzátartozik, hogy amennyiben a fertőzöttek és a koronavírusban elhunytak száma exponenciálisan emelkedik, elcsúsztathatják a tervezett dátumot.

A koronavírussal kapcsolatos korábbi cikkeink:

(Fotók: Unsplash)

Legyen tiéd a limitált szériás giftboxunk!
Mi jobb, mint egy Roadster magazin?
A válasz egyszerű: öt Roadster magazin.
Úgy döntöttünk, összerakjuk egy díszdobozba az eddigi számainkat, és ha megrendeled magadnak vagy valaki másnak ajándékba (spoiler alert: jön a karácsony!), akkor a következő, sorrendben ötödik számunkat ajándékba kapod tőlünk.
Az öt szám együtt díszdobozban most 8950 Ft.
Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom