Close
Kész, mennybe ért a brutalizmus ebben a grúz kávégyárban

Kész, mennybe ért a brutalizmus ebben a grúz kávégyárban

A hihetetlenül extravagáns épületet nem véletlenül jelölték az év üzleti épülete díjra.

Grúzia fővárosában, Tbilisziben épült meg ez a félelmet nem ismerően elszállt, geometrikus kávégyár, amely belülről is ugyanolyan lenyűgöző, mint kívülről. A Coffe Production Plant nevű épület a főváros repteréhez van közel, és a Dezeen 2020-ban a Business Building of the Year díj döntősei közé sorolta. Nézd, és megérted, miért.

Az L alakú épületet egy konkrét váz öleli háromszögszerűen körbe: egyszerre geometrikus és görbülő a zölddel fedett kávégyár.

Az elképesztően egyedi betonfalak szögletes görbületei pedig minden napszakban, a nap mozgását követve más és más megjelenést kölcsönöznek az épületnek.

A geometrikus játékot belül is folytatja a Giorgi Khmaladze Architects csapata:

óriási terekben cikáznak a betonelemek, legyezőszerűen kinyílnak, elhajolnak, felemelkednek, szétterülnek és átalakulnak a döbbenetes belmagasságú kávégyárban.

A beton brutalista keménységét ízlésesen törik meg a zöldfelületek és a hatalmas, osztott üvegfalak, valamint a lágy és finom bútorok, kiegészítő dizájnelemek. Míg az emeleti helyiségekben irodák és tárgyalók találhatók, a tágas átriumban a közönség számára tartanak kávés bemutatókat, workshopokat. A beton mellett pedig nyersen szép fémrészletek is erősítik az indusztrialista vonulatot.

Még hasonlót sem láttunk ehhez, imádnánk itt iszogatni egy isteni grúz kávét.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Dezeen)

FOLYTASD EZZEL
Ez a fekete szörny Magyarországon is bármikor felütheti a fejét
Rejtélyes épületekre bukkantak a Marson – a következő képek láttán ezt is hihetnénk, pedig egy spanyol kisvárosban járunk
Megjelent a Roadster negyedik lapszáma.
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, és akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom