Close
Kész, mennybe ért a brutalizmus ebben a grúz kávégyárban

Kész, mennybe ért a brutalizmus ebben a grúz kávégyárban

A hihetetlenül extravagáns épületet nem véletlenül jelölték az év üzleti épülete díjra.

Grúzia fővárosában, Tbilisziben épült meg ez a félelmet nem ismerően elszállt, geometrikus kávégyár, amely belülről is ugyanolyan lenyűgöző, mint kívülről. A Coffe Production Plant nevű épület a főváros repteréhez van közel, és a Dezeen 2020-ban a Business Building of the Year díj döntősei közé sorolta. Nézd, és megérted, miért.

Az L alakú épületet egy konkrét váz öleli háromszögszerűen körbe: egyszerre geometrikus és görbülő a zölddel fedett kávégyár.

Az elképesztően egyedi betonfalak szögletes görbületei pedig minden napszakban, a nap mozgását követve más és más megjelenést kölcsönöznek az épületnek.

A geometrikus játékot belül is folytatja a Giorgi Khmaladze Architects csapata:

óriási terekben cikáznak a betonelemek, legyezőszerűen kinyílnak, elhajolnak, felemelkednek, szétterülnek és átalakulnak a döbbenetes belmagasságú kávégyárban.

A beton brutalista keménységét ízlésesen törik meg a zöldfelületek és a hatalmas, osztott üvegfalak, valamint a lágy és finom bútorok, kiegészítő dizájnelemek. Míg az emeleti helyiségekben irodák és tárgyalók találhatók, a tágas átriumban a közönség számára tartanak kávés bemutatókat, workshopokat. A beton mellett pedig nyersen szép fémrészletek is erősítik az indusztrialista vonulatot.

Még hasonlót sem láttunk ehhez, imádnánk itt iszogatni egy isteni grúz kávét.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Dezeen)

kávégyár | díj | tbiliszi | kávé | brutalista

FOLYTASD EZZEL

Ilyen egyedi és domináns ízekkel tud kényeztetni a világ egyik legjobb rumja

Álomszülte szálloda Dánszentmiklóson, pazar fine dining étteremmel

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Close
Ezek a hangok, ízek, élmények valódi ünneppé varázsolják a karácsonyt
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom