Close
Kész, mennybe ért a brutalizmus ebben a grúz kávégyárban

Kész, mennybe ért a brutalizmus ebben a grúz kávégyárban

A hihetetlenül extravagáns épületet nem véletlenül jelölték az év üzleti épülete díjra.

Grúzia fővárosában, Tbilisziben épült meg ez a félelmet nem ismerően elszállt, geometrikus kávégyár, amely belülről is ugyanolyan lenyűgöző, mint kívülről. A Coffe Production Plant nevű épület a főváros repteréhez van közel, és a Dezeen 2020-ban a Business Building of the Year díj döntősei közé sorolta. Nézd, és megérted, miért.

Az L alakú épületet egy konkrét váz öleli háromszögszerűen körbe: egyszerre geometrikus és görbülő a zölddel fedett kávégyár.

Az elképesztően egyedi betonfalak szögletes görbületei pedig minden napszakban, a nap mozgását követve más és más megjelenést kölcsönöznek az épületnek.

A geometrikus játékot belül is folytatja a Giorgi Khmaladze Architects csapata:

óriási terekben cikáznak a betonelemek, legyezőszerűen kinyílnak, elhajolnak, felemelkednek, szétterülnek és átalakulnak a döbbenetes belmagasságú kávégyárban.

A beton brutalista keménységét ízlésesen törik meg a zöldfelületek és a hatalmas, osztott üvegfalak, valamint a lágy és finom bútorok, kiegészítő dizájnelemek. Míg az emeleti helyiségekben irodák és tárgyalók találhatók, a tágas átriumban a közönség számára tartanak kávés bemutatókat, workshopokat. A beton mellett pedig nyersen szép fémrészletek is erősítik az indusztrialista vonulatot.

Még hasonlót sem láttunk ehhez, imádnánk itt iszogatni egy isteni grúz kávét.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Dezeen)

grúz | tbiliszi | brutalista | kávégyár | dezeen

FOLYTASD EZZEL

Robert Downey Jr. malibui bungalójában visszaköszön a Vasember-stílus

A víztükörre reflektál gyönyörűen ez az izgalmas, fejjel lefelé fordított alpesi hotel

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram