Close
Így őrizheti meg a Buckingham-palota II. Erzsébet emlékét

Így őrizheti meg a Buckingham-palota II. Erzsébet emlékét

Stefan Simanowitz író és Antonio Pisanò építész azt javasolja, hozzanak létre egy emlékkertet a Buckingham-palotában, amely bárki által látogatható “természetes szentély” lehetne.

Az író-építész páros a forgalmas Grosvenor Place út melletti területet alakítaná át II. Erzsébet királynő emlékkertjévé, amelyet megnyitnának az emberek előtt, hogy csodálatos természeti környezetben emlékezhessenek meg a néhai uralkodóról.

A Buckingham-palota kertje jelenleg csak fizetős tárlatvezetések keretében látogatható.

Az emlékkertet és a Buckingham-palota kertjének többi részét kerítéssel választanák el.

Az építész úgy fogalmazott: olyan kertet álmodtak meg, amely tükrözi Őfelsége természet iránti szeretetét, ugyanakkor szimbolizálja majd London egyedülálló, törékeny, de mégis ellenálló ökoszisztémáját is.

A parkrész meglévő fáit érintetlenül hagynák, de

a Brit-szigetek minden szegletéből vadvirágokat és más növényeket telepítenének a kertbe,

hogy az rétre hasonlító hangulatot áraszthasson.

Az ötletgazdák a Memorial Garden névre keresztelt javaslatukban kitértek arra is, hogy azt szeretnék, az emlékkert megvalósulása esetén a parkba látogató emberek kapcsolják ki a telefonjukat, gondolkozzanak el azon, mit jelentett számukra a királynő, de elmélkedhetnek a veszteségről és a szerelemről is.

(Forrás és fotók: Dezeen)

london | buckhingam palota | park | II. Erzsébet | kert

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram