Így őrizheti meg a Buckingham-palota II. Erzsébet emlékét

Stefan Simanowitz író és Antonio Pisanò építész azt javasolja, hozzanak létre egy emlékkertet a Buckingham-palotában, amely bárki által látogatható "természetes szentély" lehetne.

Az író-építész páros a forgalmas Grosvenor Place út melletti területet alakítaná át II. Erzsébet királynő emlékkertjévé, amelyet megnyitnának az emberek előtt, hogy csodálatos természeti környezetben emlékezhessenek meg a néhai uralkodóról.

A Buckingham-palota kertje jelenleg csak fizetős tárlatvezetések keretében látogatható.

Az emlékkertet és a Buckingham-palota kertjének többi részét kerítéssel választanák el.

Az építész úgy fogalmazott: olyan kertet álmodtak meg, amely tükrözi Őfelsége természet iránti szeretetét, ugyanakkor szimbolizálja majd London egyedülálló, törékeny, de mégis ellenálló ökoszisztémáját is.

A parkrész meglévő fáit érintetlenül hagynák, de

a Brit-szigetek minden szegletéből vadvirágokat és más növényeket telepítenének a kertbe,

hogy az rétre hasonlító hangulatot áraszthasson.

Az ötletgazdák a Memorial Garden névre keresztelt javaslatukban kitértek arra is, hogy azt szeretnék, az emlékkert megvalósulása esetén a parkba látogató emberek kapcsolják ki a telefonjukat, gondolkozzanak el azon, mit jelentett számukra a királynő, de elmélkedhetnek a veszteségről és a szerelemről is.

(Forrás és fotók: Dezeen)

buckhingam palota | II. Erzsébet | london | kert | emlékkert

FOLYTASD EZZEL

Exkluzív élmény vár a Bazilika lábánál – Megnyílt a The—Bar Giftshop Pop-up Store

Nehéz decemberben programot találni a Balatonnál? Választani nehéz!

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom