A budapesti butikhotel, aminek az illatát magukkal viszik a vendégek

Budapest egyik rejtett gyöngyszeme egy kis belvárosi butikhotel, amibe sok idelátogató beleszeret. A titok nem a drága italokban vagy a különleges szolgáltatásokban rejlik, hanem olyasmiben, ami ezekkel nem pótolható. A Hotel Collectet Szakony Zsófia szállodavezető mutatta be a Roadsternek.

Kissé sejtelmes, visszafogott fények, időtálló bútorok, kortárs festmények, határozott,  biztos ízléssel választott kiegészítők és dekorelemek – a Károlyi-kertnél lévő Hotel Collect hangulata azonnal magával ragad, még akkor is, ha esetleg más az alapstílusod.

Minden zug meghittséget, barátságosságot áraszt, amit a családias személyzet teljesít ki igazán – sokszor előfordul, hogy egy-egy vendég távozáskor megöleli a vendéglátót, kontaktot cserélnek, és később is kapcsolatban maradnak.

„A vendégek hozzánk >haza< érkeznek, nem csak egy szállodába – mondja Zsófia. – Jómagam és a kollégáim (akik nálunk nem recepciósok, hanem házigazdák) mindent megteszünk ezért. A lelkes, segítőkész, rendkívül fiatalos csapatomnál a lehető legjobb kezekben vannak a Budapestre látogatók – ez a mi erősségünk.”

A szálloda 2018-ban nyitott, villámrajtot vett, a Covid idején mégis kényszerpihenőt kellett tartani. Egy ideig csak business-vendégek érkeztek, maszkban, igazolással, majd a járvány lecsengésével újraindult az élet, és most már ugyanolyan intenzíven zajlik, mint a rövidre sikerült első időszak legjobb napjaiban.

Alapos átalakítás nem történt a járvány után, de folyamatos a finomhangolás, melyet a Collectben közel három éve dolgozó Zsófia tart a kezében.

A 16 szobából hat a Károlyi-kertre néz, tíz a tüneményes belső udvarra. Van két nagyon különleges szoba, mindkettő  Károlyi-kertre néző erkéllyel, melyek az év bármely szakaszában pillanatok alatt képesek romantikus hangulatba ejteni a vendégeiket.

Az antik bútorok hegemóniáját csak itt-ott szakítja meg egy-egy kortárs festmény, és a harmónia mindvégig megmarad. Minden szobát egyedileg bútoroztak be, de mindegyiknek van egy „testvérszobája”, hasonló mérettel, bútorokkal, ám apró, finom különbségekkel.

Alapvetően a leisure turizmus a legerősebb, sokan jönnek Izraelből – vélhetően száról szájra terjed a kis budapesti hotel híre köztük –, utánuk pedig brit, amerikai, francia, és kisebb arányban német vendégek érkeznek.

Akik aztán a pesti belvárosban nem egyszerűen szállásra, de egy második otthonra lelnek: este csendes beszélgetések moraja tölti be a bárt, telefonszámok cserélődnek, barátságok szövődnek.

A tavaszi négycsillagos minősítés után sem álltak meg a fejlesztések, állandóan új és új lehetőségeken gondolkoznak, legutóbb például bevezették a masszázs szolgáltatást. Amin lehetetlen változtatni, az a lokáció, de e téren a Collect nyerő helyzetben van, Budapest egyik sajátos mikroklímájú parkjánál, tíz perc sétára a karácsonyi vásártól, számtalan látnivalóhoz, műemlékhez közel.

Miért Collect?

A hotel neve már eleve sugallja a dizájnt, a kollekciót, a sok helyről beszerzett bútorokat és kiegészítőket, másrészt arra is utal, hogy a vendégek összegyűjtik a legjobb emlékeket Budapestről.

És van még egy különlegessége a helynek: a hotelben egy speciális izraeli parfüm illata terjeng, ami után annyian érdeklődtek, hogy ma már meg is lehet vásárolni, és gyakran ezzel az emlékkel-ajándékkal távoznak az utazók.

De a Hotel Collect igazi lelke a magával ragadó hangulat, az otthonos bár, és mindenekelőtt az a személyesség, ami semmilyen szolgáltatással nem pótolható.

(Fotók: Földesi Máté / Hotel Collect)

 

hotel collect | butikhotel | károlyi-kert | illat | hotel

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom