Close
Budapest a leggazdagabb európai városok közé tartozik, ha erről az egyetlen dologról van szó

Budapest a leggazdagabb európai városok közé tartozik, ha erről az egyetlen dologról van szó

A városokat számos szempont alapján lehet rangsorolni, ilyen például a kincsvadászat, amely a Confused.com kutatásának adta a központi témáját.

A Confused biztosító vállalat összehasonlította az európai városokat aszerint, hogy melyek az antikvitás szempontjából a leggazdagabbak. Budapest elképesztően jól teljesített, a tíz pontos indexből 7,02 pontot ért el – számol be a turizmusonline.hu.

A magyar főváros kiemelkedően jól teljesít régiségboltjainak kínálata tekintetében is, egyes számítások szerint negyvenkét százalékkal jobban, mint például a szlovén Maribor.

Budapesten több, mint kétszer annyi régiségbolt jut százezer főre vetítve, mint Bukarestben.

Az antik tárgyak szakértői Koppenhágát ítélték legjobbnak, 8,66 pontot értek el a lehetséges tízből, köszönhetően többek között annak, hogy a dán főváros ad otthont Európa egyik legkiválóbbnak ítélt régiségboltjának. Mindemellett Koppenhágában százezer emberre több mint kétszer annyi lelőhely jut, mint a svédországi Göteborgban.

Lettország fővárosa, Riga a második legjobb úticél az antik tárgyakba beleszerelmesedett gyűjtőknek Európában,

tízből 8,56 pontot ért el.

Mindehhez az is hozzájárul, hogy az ország egyre komolyabban veszi a fenntartható vásárlás gyakorlati megvalósítását, azaz a régi holmik újra felhasználását. A lett főváros harmincegy százalékkal magasabb pontszámot ért el ezen a téren, mint Észtország fővárosa, Tallinn, amely csak a harmincadik helyen áll az összesített eredmények között.

Amszterdam, Bergen, a luxemburgi Diekirch, Vilnius, az írországi Dublin és Cork, valamint Valletta szintén előkelő helyezést ért el.

(Forrás: Turizmusonline, fotók: Getty és Unsplash)

koppenhága | antikvárium | antikvitás | régiség | budapest

FOLYTASD EZZEL

Budapestet is érinti ez az Isztambulba tartó vonatos utazás

Új, váratlan trendet figyeltek meg a térképekkel kapcsolatban

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram