Close
Riga sem marad ki ebből az európai trendből

Riga sem marad ki ebből az európai trendből

Legutóbb Nagy-Britannia, most pedig Lettország döntött az új díjról.

Januárjától Riga is bevezeti az idegenforgalmi adót a vendégéjszakák után. Ennek költsége látogatónként egy euró lesz, de maximum tíz eurót számítanak majd fel, tehát ebből a szempontból jobban járnak azok, akik hosszabb időt töltenek a városban. A 18 évnél fiatalabbak szintén mentesülnek az adó alól.

A legtöbb európai nagyvárosban, például Berlinben, Amszterdamban, Rómában, Velencében, Bécsben, Brüsszelben vagy Lisszabonban is számolni kell ezzel a költséggel, de az adó összege országonként és városonként nagyon eltérő, ahogyan a számítási módszerek is.

Van, ahol a szállás árának bizonyos százalékát kérik el, míg máshol a szálláskategóriától vagy az évszaktól függ a díj.

A város a befolyt bevételt a turizmus támogatására, a turisztikai infrastruktúra fejlesztésére és Riga nemzetközi elismertségét segítő projektek megvalósítására fordítja.

A Baltikum számos csodálatos látnivalót tartogat, ez az új, több mint kétezer kilométeres túraút például összeköti Észtországot, Lettországot és Litvániát, ez az alig ismert, bűbájos lett város pedig Európa kulturális fővárosa lesz néhány év múlva.

(Forrás: The Mayor, képek: Getty Images)

idegenforgalmi adó | lettország | riga

FOLYTASD EZZEL

Idén nem nyit ki az ország egyik legjobb síterepe

Elképesztő, mennyire befolyásolja még mindig az utazásunkat a koronavírus

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram