Close
Nagy-Britanniában is meglépik azt, amit már a legtöbb európai nagyváros megtett

Nagy-Britanniában is meglépik azt, amit már a legtöbb európai nagyváros megtett

Jelentkezett az első brit város, amely élne az idegenforgalmi adó lehetőségével.

Az edinburgh-i városi tanács már több éve kampányolt az látogatói illeték mellett, amelyről egy 2018-as konzultáció során az is kiderült, hogy a 2500 válaszadó mintegy 85 százaléka támogatja.

A terveik most megvalósulni látszanak, miután a skót kormány olyan törvényjavaslatot akar benyújtani, amely lehetővé teszi a városoknak, hogy elkérjék ezt az extra összeget a vendégéjszakák után. A törvénytervezet várhatóan a jövő év elején kerül a parlament elé.

A becslések szerint a többletbevétel évente körülbelül 15 millió fontot jelenthet,

amelyet azután be lehet fektetni a fenntartható turizmusba, de falhasználható a turizmus városra gyakorolt ​​hatásának kezelésére is.

Mint Edinburgh városi tanácsának vezetője, Cammy Day elmondta, nagyon büszkék arra, hogy a város a világ egyik legnépszerűbb turistacélpontja, de tisztában vannak azzal is, hogy ennek a sikernek ára van. Ezért úgy gondolják, hogy helyes döntés a látogatóktól azt kérni, hogy járuljanak hozzá a turisztikai kínálat fenntartásához és fejlesztéséhez valamint a hatásainak a kezeléséhez.

Skócia legkülönlegesebb helyét itt találjuk, ha pedig több időt töltenénk az országban egy szimpla vakációnál, esetleg egy turisztikai vállalkozás gondolata csábít, egy nagy budapesti családi ház áráért világítótornyos magánszigetünk lehet ott.

(Forrás: Business Traveller, képek: Unsplash)

edinburgh | idegenforgalmi | Skócia | Nagy-Britannia | adó

FOLYTASD EZZEL

Így alakul idén az utazási kedv a járvány előttihez képest

Erre a tengerpartra vágynak most a legtöbben

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Ha imádod a legminőségibb dizájnt, ez a hazai lakberendező cég lesz a mennyországod
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom