Nagy-Britanniában is meglépik azt, amit már a legtöbb európai nagyváros megtett

Jelentkezett az első brit város, amely élne az idegenforgalmi adó lehetőségével.

Az edinburgh-i városi tanács már több éve kampányolt az látogatói illeték mellett, amelyről egy 2018-as konzultáció során az is kiderült, hogy a 2500 válaszadó mintegy 85 százaléka támogatja.

A terveik most megvalósulni látszanak, miután a skót kormány olyan törvényjavaslatot akar benyújtani, amely lehetővé teszi a városoknak, hogy elkérjék ezt az extra összeget a vendégéjszakák után. A törvénytervezet várhatóan a jövő év elején kerül a parlament elé.

A becslések szerint a többletbevétel évente körülbelül 15 millió fontot jelenthet,

amelyet azután be lehet fektetni a fenntartható turizmusba, de falhasználható a turizmus városra gyakorolt ​​hatásának kezelésére is.

Mint Edinburgh városi tanácsának vezetője, Cammy Day elmondta, nagyon büszkék arra, hogy a város a világ egyik legnépszerűbb turistacélpontja, de tisztában vannak azzal is, hogy ennek a sikernek ára van. Ezért úgy gondolják, hogy helyes döntés a látogatóktól azt kérni, hogy járuljanak hozzá a turisztikai kínálat fenntartásához és fejlesztéséhez valamint a hatásainak a kezeléséhez.

Skócia legkülönlegesebb helyét itt találjuk, ha pedig több időt töltenénk az országban egy szimpla vakációnál, esetleg egy turisztikai vállalkozás gondolata csábít, egy nagy budapesti családi ház áráért világítótornyos magánszigetünk lehet ott.

(Forrás: Business Traveller, képek: Unsplash)

Skócia | idegenforgalmi | adó | edinburgh | Nagy-Britannia

FOLYTASD EZZEL

Három nap alatt bejárhatod a világot és nyaralást nyerhetsz a Hungexpón, az Utazás kiállításon

Kiderült, hogy mire költik a pénzüket a magyarok a legszívesebben az idén

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom