Close
Ezekben a városokban érzik magukat most a legjobban az emberek

Ezekben a városokban érzik magukat most a legjobban az emberek

A Time Out utazási magazin idén is megkérdezte a lakosokat, hogy milyen az élet a városukban. Íme, az eredmények.

A kérdőívben többek között olyan témák szerepeltek, mint az éjszakai élet, a múzeumok, a randilehetőségek, a zöld területek és a közösségi szellem. Az eredmények több mint húszezer válaszadó tapasztalataiból és szakértők értékeléseiből születtek meg.

A lista élén Edinburgh végzett, ahol számos új hely nyitott az idén, rengeteg a programlehetőség, sok helyen lehet sétálni, a helyiek szerint pedig a város egyszerűen gyönyörű.

A második helyre Chicago került, amely az ottaniak szerint a világ legszórakoztatóbb városa, míg a harmadik helyre a kolumbiai Medellín futott be, ahol amellett, hogy igen jókat lehet enni-inni, a partilehetőségeket és a közösségi szellemet sem érheti kifogás.

Medellín

Hogy Skóciát mennyire szeretik az emberek, azt mi sem bizonyítja jobban, minthogy a negyedik helyre is egy skót város, Glasgow került,

amelyet barátságossága és zöld területei miatt értékeltek nagyra az ott élők. Az ötödik helyen landoló Amszterdamot haladó személete és híres biciklis kultúrája repítette a top tízbe. Budapest nem szerepel az ötvenhármas listában, amely itt olvasható teljességében. Lássuk, kik végeztek még az első tízben!

  1. Edinburgh
  2. Chicago
  3. Medellín
  4. Glasgow
  5. Amszterdam
  6. Prága
  7. Marrákes
  8. Berlin
  9. Montreal
  10. Koppenhága

Bármelyik városba örömmel kiruccannánk egy spontán city break-re, de nemcsak a nagyvárosok között találunk idilli helyeket. Itt például tíz eldugott falucskát mutatunk, ahol szívesen eltűnnénk a világ elől, persze, ezt Skóciában is bármikor megtehetjük.

(Forrás: Time Out, képek: Pixabay, Unsplash)

város | Time Out Index | városok | legjobb városok

FOLYTASD EZZEL

Háromnapos kanyartúra négy ország érintésével a Júliai-Alpokban, egy igazán klassz túramotorral, a régió legszebb útjain

Amikor megérint a prémium autózás érzése – a Pappas Auto három évtizede hazánk élvonalában

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram