Close
Ezekben a városokban érzik magukat most a legjobban az emberek

Ezekben a városokban érzik magukat most a legjobban az emberek

A Time Out utazási magazin idén is megkérdezte a lakosokat, hogy milyen az élet a városukban. Íme, az eredmények.

A kérdőívben többek között olyan témák szerepeltek, mint az éjszakai élet, a múzeumok, a randilehetőségek, a zöld területek és a közösségi szellem. Az eredmények több mint húszezer válaszadó tapasztalataiból és szakértők értékeléseiből születtek meg.

A lista élén Edinburgh végzett, ahol számos új hely nyitott az idén, rengeteg a programlehetőség, sok helyen lehet sétálni, a helyiek szerint pedig a város egyszerűen gyönyörű.

A második helyre Chicago került, amely az ottaniak szerint a világ legszórakoztatóbb városa, míg a harmadik helyre a kolumbiai Medellín futott be, ahol amellett, hogy igen jókat lehet enni-inni, a partilehetőségeket és a közösségi szellemet sem érheti kifogás.

Medellín

Hogy Skóciát mennyire szeretik az emberek, azt mi sem bizonyítja jobban, minthogy a negyedik helyre is egy skót város, Glasgow került,

amelyet barátságossága és zöld területei miatt értékeltek nagyra az ott élők. Az ötödik helyen landoló Amszterdamot haladó személete és híres biciklis kultúrája repítette a top tízbe. Budapest nem szerepel az ötvenhármas listában, amely itt olvasható teljességében. Lássuk, kik végeztek még az első tízben!

  1. Edinburgh
  2. Chicago
  3. Medellín
  4. Glasgow
  5. Amszterdam
  6. Prága
  7. Marrákes
  8. Berlin
  9. Montreal
  10. Koppenhága

Bármelyik városba örömmel kiruccannánk egy spontán city break-re, de nemcsak a nagyvárosok között találunk idilli helyeket. Itt például tíz eldugott falucskát mutatunk, ahol szívesen eltűnnénk a világ elől, persze, ezt Skóciában is bármikor megtehetjük.

(Forrás: Time Out, képek: Pixabay, Unsplash)

városok | Time Out Index | legjobb városok | város

FOLYTASD EZZEL

Magyarországról is látni lehetett a sarki fényt!

Erre a boldog listára került fel Budapest

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom