Close
Öt lenyűgöző hely Skóciában, ahol tapintható a történelem

Öt lenyűgöző hely Skóciában, ahol tapintható a történelem

Zöldellő völgyek, havas csúcsok, kristálytiszta vizű patakok, tiszteletet parancsoló várkastélyok és skót duda. Körülbelül így jellemeznénk Skóciát, ahol rengeteg látnivaló várja a látogatót. Mutatunk kapásból ötöt!

Urquhart vára és Loch Ness

A Skót-felföld területén elszórtan fekvő tavak közül a legnagyobb hírnévre loch tett szert. Az ír hittérítő, Szent Columba szerzetes tett először említést az ott élő hatalmas Loch Ness-i szörnyről.

Jóllehet, az elmúlt több évtized során már számtalanszor feltárták a tó legrejtettebb mélységeit, Nessie-nek mindmáig nem akadtak a nyomára.

Egy bizonyos, akár hiszünk a Loch Ness-i szörny létezésében, akár nem, a gleccsertó és a partján magasodó, romjaiban is impozáns Urquhart vára fantasztikus látvánnyal fogad.

Skye

Skye a Hebridák-szigetcsoport egyik szigete, a Belső-Hebridák legnagyobb, egyúttal legészakibb tagja Skócia északnyugati partjainál. A festői sziget a középső kőkor óta lakott terület, története során állt viking fennhatóság alatt, majd a MacLeod és a MacDonald klánok birtokolták.

Napjainkban népessége 9200 fő, ahol a lakók mezőgazdaságból, halászatból és whiskylepárlásból élnek.

Ben Nevis

1343 méterével a Ben Nevis nem csupán a Nyugati-felföld, hanem a Brit-szigetek legmagasabb hegye is egyben, mely a gyönyörű Glen Nevis-völgyre tekint.

A hegy kietlen csúcsa sokszor hűvös, áthatolhatatlan ködbe burkolódzik, ennek ellenére érdemes meghódítani.

A csúcsra vivő gyalogösvény Fort William kisvárosától nem messze indul, jól járható, de hosszú és kanyargós, ami minden fáradságot megér, hiszen leírhatatlan kilátásban lesz részünk a környék falvaira, tavaira, hegyeire.

Edinburgh-i vár

Az Edinburgh jelképének számító Castle Rocknak nevezett bazalttömbre épült várat tökéletesen helyezték el ahhoz, hogy megvédhesse magát a számtalan hódító törekvéstől, mely a római időktől egészen a 18. század közepéig fenyegette.

Az egyik fő látványossága a One O’clock Gun, egyórai ágyú, amely az időjelző szerepét tölti be, a Félhold-bástya, a lenyűgöző Skót Nemzeti Katonai Emlékhely és a koronaékszerek csillogó gyűjteménye, melynek a királyi palota ad otthont.

Fingal-barlang

A vadregényes, zord, de tengernyi titkot rejtő skót táj egyik éke a Fingal-barlang, aminek különlegességét az adja, hogy padlózata, falai és mennyezete is összefüggő bazaltoszlopokból áll.

Ha Skóciában járunk, semmiképp sem szabad kihagyni!

+1 Blackhouse Village

Blackhouse Village a britek legkisebb települése, összesen kilenc kedves kunyhóból áll.

A Blackhouse Village autentikusságát erősíti, hogy Lewis szigete jórészt érintetlen természettel rendelkezik, illetve, hogy ezt a kis falut tartják a legjobb állapotban fennmaradt történelmi emléknek Nagy-Britanniában.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Unsplash, Getty Images)

Legyen tiéd a limitált szériás giftboxunk!
Mi jobb, mint egy Roadster magazin?
A válasz egyszerű: öt Roadster magazin.
Úgy döntöttünk, összerakjuk egy díszdobozba az eddigi számainkat, és ha megrendeled magadnak vagy valaki másnak ajándékba (spoiler alert: jön a karácsony!), akkor a következő, sorrendben ötödik számunkat ajándékba kapod tőlünk.
Az öt szám együtt díszdobozban most 8950 Ft.
Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom