Close
Öt lenyűgöző hely Skóciában, ahol tapintható a történelem

Öt lenyűgöző hely Skóciában, ahol tapintható a történelem

Zöldellő völgyek, havas csúcsok, kristálytiszta vizű patakok, tiszteletet parancsoló várkastélyok és skót duda. Körülbelül így jellemeznénk Skóciát, ahol rengeteg látnivaló várja a látogatót. Mutatunk kapásból ötöt!

Urquhart vára és Loch Ness

A Skót-felföld területén elszórtan fekvő tavak közül a legnagyobb hírnévre loch tett szert. Az ír hittérítő, Szent Columba szerzetes tett először említést az ott élő hatalmas Loch Ness-i szörnyről.

Jóllehet, az elmúlt több évtized során már számtalanszor feltárták a tó legrejtettebb mélységeit, Nessie-nek mindmáig nem akadtak a nyomára.

Egy bizonyos, akár hiszünk a Loch Ness-i szörny létezésében, akár nem, a gleccsertó és a partján magasodó, romjaiban is impozáns Urquhart vára fantasztikus látvánnyal fogad.

Skye

Skye a Hebridák-szigetcsoport egyik szigete, a Belső-Hebridák legnagyobb, egyúttal legészakibb tagja Skócia északnyugati partjainál. A festői sziget a középső kőkor óta lakott terület, története során állt viking fennhatóság alatt, majd a MacLeod és a MacDonald klánok birtokolták.

Napjainkban népessége 9200 fő, ahol a lakók mezőgazdaságból, halászatból és whiskylepárlásból élnek.

Ben Nevis

1343 méterével a Ben Nevis nem csupán a Nyugati-felföld, hanem a Brit-szigetek legmagasabb hegye is egyben, mely a gyönyörű Glen Nevis-völgyre tekint.

A hegy kietlen csúcsa sokszor hűvös, áthatolhatatlan ködbe burkolódzik, ennek ellenére érdemes meghódítani.

A csúcsra vivő gyalogösvény Fort William kisvárosától nem messze indul, jól járható, de hosszú és kanyargós, ami minden fáradságot megér, hiszen leírhatatlan kilátásban lesz részünk a környék falvaira, tavaira, hegyeire.

Edinburgh-i vár

Az Edinburgh jelképének számító Castle Rocknak nevezett bazalttömbre épült várat tökéletesen helyezték el ahhoz, hogy megvédhesse magát a számtalan hódító törekvéstől, mely a római időktől egészen a 18. század közepéig fenyegette.

Az egyik fő látványossága a One O’clock Gun, egyórai ágyú, amely az időjelző szerepét tölti be, a Félhold-bástya, a lenyűgöző Skót Nemzeti Katonai Emlékhely és a koronaékszerek csillogó gyűjteménye, melynek a királyi palota ad otthont.

Fingal-barlang

A vadregényes, zord, de tengernyi titkot rejtő skót táj egyik éke a Fingal-barlang, aminek különlegességét az adja, hogy padlózata, falai és mennyezete is összefüggő bazaltoszlopokból áll.

Ha Skóciában járunk, semmiképp sem szabad kihagyni!

+1 Blackhouse Village

Blackhouse Village a britek legkisebb települése, összesen kilenc kedves kunyhóból áll.

A Blackhouse Village autentikusságát erősíti, hogy Lewis szigete jórészt érintetlen természettel rendelkezik, illetve, hogy ezt a kis falut tartják a legjobb állapotban fennmaradt történelmi emléknek Nagy-Britanniában.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Unsplash, Getty Images)

FOLYTASD EZZEL
A nyaraláson is megpróbál elérni a főnököd? Ennél frappánsabb választ nem adhatsz neki
Az ötvenes évekből tér vissza Budapest útjaira ez a gyönyörű Ikarus
Rendeld meg a Roadster magazin 7. számát!
Friss lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 220 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom