Ezekben a városokban érzik magukat most a legjobban az emberek

A Time Out utazási magazin idén is megkérdezte a lakosokat, hogy milyen az élet a városukban. Íme, az eredmények.

A kérdőívben többek között olyan témák szerepeltek, mint az éjszakai élet, a múzeumok, a randilehetőségek, a zöld területek és a közösségi szellem. Az eredmények több mint húszezer válaszadó tapasztalataiból és szakértők értékeléseiből születtek meg.

A lista élén Edinburgh végzett, ahol számos új hely nyitott az idén, rengeteg a programlehetőség, sok helyen lehet sétálni, a helyiek szerint pedig a város egyszerűen gyönyörű.

A második helyre Chicago került, amely az ottaniak szerint a világ legszórakoztatóbb városa, míg a harmadik helyre a kolumbiai Medellín futott be, ahol amellett, hogy igen jókat lehet enni-inni, a partilehetőségeket és a közösségi szellemet sem érheti kifogás.

Medellín

Hogy Skóciát mennyire szeretik az emberek, azt mi sem bizonyítja jobban, minthogy a negyedik helyre is egy skót város, Glasgow került,

amelyet barátságossága és zöld területei miatt értékeltek nagyra az ott élők. Az ötödik helyen landoló Amszterdamot haladó személete és híres biciklis kultúrája repítette a top tízbe. Budapest nem szerepel az ötvenhármas listában, amely itt olvasható teljességében. Lássuk, kik végeztek még az első tízben!

  1. Edinburgh
  2. Chicago
  3. Medellín
  4. Glasgow
  5. Amszterdam
  6. Prága
  7. Marrákes
  8. Berlin
  9. Montreal
  10. Koppenhága

Bármelyik városba örömmel kiruccannánk egy spontán city break-re, de nemcsak a nagyvárosok között találunk idilli helyeket. Itt például tíz eldugott falucskát mutatunk, ahol szívesen eltűnnénk a világ elől, persze, ezt Skóciában is bármikor megtehetjük.

(Forrás: Time Out, képek: Pixabay, Unsplash)

városok | legjobb városok | város | Time Out Index

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom