Close
Ha ide jössz, mindig örömmel fogadnak

Ha ide jössz, mindig örömmel fogadnak

Nincs is jobb egy utazás során, mint amikor megérkeznünk egy városba, mindenki rögtön szívélyesen és barátságosan fogad. Ráadásul mindezt őszintén teszik, nem csupán udvariasságból. 

A Time Out magazin több mint húszezer városlakót kérdezett meg világszerte ételekről, italokról, kultúráról, társadalmi életről és fenntarthatóságról. Az eredményeket szakértők meglátásaival kombinálta, és úgy állította össze a világ városainak éves rangsorát. Ezekből pedig kiderült, hogy a glasgow-iak hetvennyolc százaléka úgy véli, hogy városa rendkívül barátságos – sokkal inkább az, mint bármelyik másik.

A skót város a “barátságosságból” megelőzte a második helyezett Manchestert és a harmadik helyen végző Dublint – ha tehát olyan helyet céloznánk meg, ahol mindenki kedves a messziről jött idegennel, Skócia, Anglia és Írország bizonyos városai tűnnek a legjobb opciónak.

Párizsba azonban ebből az aspektusból nézve nem igazán érdemes átcuccolni, mivel a lakosok mindössze nyolc százaléka gondolja úgy, hogy megfelel ennek a kritériumnak.

Tokióban és Mexikóvárosban pedig a megkérdezettek húsz százaléka mondta, hogy a helyiek vendégszeretőek.

Skócia idén összességében rendkívül jól szerepelt különböző listákon, Edinburgh-ban például nagyon-nagyon jól érzik magukat az emberek.

Íme, a világ legbarátságosabb városai a Time Out idei indexe szerint:

  • Glasgow
  • Manchester
  • Dublin
  • Porto
  • Chicago
  • Mumbai
  • Montreal
  • Marrákes
  • Tajpej
  • Accra

Bármelyik városba örömmel kiruccannánk egy spontán city break-re, de nemcsak a nagyvárosok között találunk idilli helyeket. Itt például tíz eldugott falucskát mutatunk, ahol szívesen eltűnnénk a világ elől, persze, ezt Skóciában is bármikor megtehetjük.

(Forrás: TimeOut, fotók: Getty Images, Pixabay)

Skócia | legbarátságosabb városok | toplista | glasgow | rangsor

FOLYTASD EZZEL

Ritmus, ha elkap – Ezeken a kihagyhatatlan Bartók Tavasz-programokon el fog

Az iparosodás előtti világ emlékét őrzi Skócia elbűvölő fekete falva

Rendeld meg a Roadster magazin 11. számát!

Mi a közös Rio de Janeiróban, egy alig ismert horvát luxus menedékben, és egy hotellé alakított New York-i reptéri terminálban? Mindet bemutatjuk a Roadster legfrissebb számában! Ezeken kívül találkozunk a világ egyik legnevesebb dizájnerével, Jaime Hayonnal, bemutatunk hat remek hazai kabinházat és kiderítjük, hol lehet jó vermutot inni Magyarországon. Ezzel még nincs vége, ugyanis elmentünk Provence-ba és kipróbáltuk az új 7-es BMW-t, Svédországban pedog a Toyota RAV4-et. Egy asztalhoz ültettük Péterfy Bori rocksztárt, Gerendai Károly kultmogult, Szabó Simon színészt, Molnár S. Szonja kurátort és Tombor Zoltán fotográfust, és kifaggattuk őket Budapesthez fűződő érzelmeikről. Elmeséljük milyen Marokkó egyik feltörekvő szörfmekkája, Taghazout, és benézünk a főváros új dizájnhoteljébe, a Verno House-ba is. Megszólaltatjuk még Kertész Attila képzőművészt, Sivák Zsófit, a Heves-megyei kocsmák Robert Capáját, és még Puzsér Róbert is tollat ragadott a kedvünkért. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom