Close
Epikus új túraútvonal köti össze a balti országok legcsodálatosabb erdeit

Epikus új túraútvonal köti össze a balti országok legcsodálatosabb erdeit

Ennek az új, több mint kétezer kilométeres útvonalnak köszönhetően sosem volt ennyire könnyű Észtország, Lettország és Litvánia között kirándulni.

Igazi bakancslistás hosszú távú túraútvonal jött létre a balti országok között.

A 2092 kilométeres ösvény Észtország, Lettország és Litvánia legszebb erdeit köti össze.

Áthalad a Gauja Nemzeti Parkon is, ahol több mint ötszáz műemlék, köztük kővárak, templomok és szélmalmok csodálhatók meg. Ez amúgy Lettország legnagyobb és egyben legrégebbi nemzeti parkja is, amelynek fantasztikus sziklái, páratlan folyói és misztikus középkori kastélyai is vannak.

A becslések szerint az útvonal alig több mint száz nap között teljesíthető, de a rövidebb szakaszok is felejthetetlen élményekkel gazdagítják a túrázókat.

Összesen ötven, egynapos túra közül is válogathatnak azok, akik kevésbé ambíciózus tervekkel fedeznék fel a három ország természeti kincseit.

Azok számára pedig, akik még ennél is tovább haladnának az úton, a kirándulás folytatódik, hiszen az etap része egy európai túrának, amely a balti államokat elsőként Lengyelországgal, majd Németországgal kapcsolja össze, hogy aztán Hollandiában érjen véget.

A GR10 túraútvonala Franciaországot szeli ketté, miközben az Atlanti-óceánt és a Földközi-tengert köti össze, végighaladva a Pireneusokon. Olyan jól ismert helyeket érint, mint a Lac de Gaube, a Lac d’Ôo és a Cirque de Gavarnie. A Tour of Monte Rosa pedig Európa egyik legikonikusabb túrája, amely a maga 164 kilométeres távjával szeli át az olasz és a svájci Alpokat, hogy közben végigjárja Nyugat-Európa leghíresebb négyezer méter feletti csúcsait.

(Fotók: Getty Images)

lettország | túra | balti államok | nagy sztori | észtország

FOLYTASD EZZEL

Lemaradtál a sarki fényről? Nagylelkű ajándékkal kárpótol a hajótársaság

Kemény árat fizetett a kaliforniai turista, aki eltévedt Firenzében

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram