Close
Epikus új túraútvonal köti össze a balti országok legcsodálatosabb erdeit

Epikus új túraútvonal köti össze a balti országok legcsodálatosabb erdeit

Ennek az új, több mint kétezer kilométeres útvonalnak köszönhetően sosem volt ennyire könnyű Észtország, Lettország és Litvánia között kirándulni.

Igazi bakancslistás hosszú távú túraútvonal jött létre a balti országok között.

A 2092 kilométeres ösvény Észtország, Lettország és Litvánia legszebb erdeit köti össze.

Áthalad a Gauja Nemzeti Parkon is, ahol több mint ötszáz műemlék, köztük kővárak, templomok és szélmalmok csodálhatók meg. Ez amúgy Lettország legnagyobb és egyben legrégebbi nemzeti parkja is, amelynek fantasztikus sziklái, páratlan folyói és misztikus középkori kastélyai is vannak.

A becslések szerint az útvonal alig több mint száz nap között teljesíthető, de a rövidebb szakaszok is felejthetetlen élményekkel gazdagítják a túrázókat.

Összesen ötven, egynapos túra közül is válogathatnak azok, akik kevésbé ambíciózus tervekkel fedeznék fel a három ország természeti kincseit.

Azok számára pedig, akik még ennél is tovább haladnának az úton, a kirándulás folytatódik, hiszen az etap része egy európai túrának, amely a balti államokat elsőként Lengyelországgal, majd Németországgal kapcsolja össze, hogy aztán Hollandiában érjen véget.

A GR10 túraútvonala Franciaországot szeli ketté, miközben az Atlanti-óceánt és a Földközi-tengert köti össze, végighaladva a Pireneusokon. Olyan jól ismert helyeket érint, mint a Lac de Gaube, a Lac d’Ôo és a Cirque de Gavarnie. A Tour of Monte Rosa pedig Európa egyik legikonikusabb túrája, amely a maga 164 kilométeres távjával szeli át az olasz és a svájci Alpokat, hogy közben végigjárja Nyugat-Európa leghíresebb négyezer méter feletti csúcsait.

(Fotók: Getty Images)

FOLYTASD EZZEL
Vége a koronavírus-szükségállapotnak Spanyolországban
Még egy országgal állapodtunk meg arról, hogy bármilyen oltással utazhatunk hozzájuk
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom