Close
Epikus új túraútvonal köti össze a balti országok legcsodálatosabb erdeit

Epikus új túraútvonal köti össze a balti országok legcsodálatosabb erdeit

Ennek az új, több mint kétezer kilométeres útvonalnak köszönhetően sosem volt ennyire könnyű Észtország, Lettország és Litvánia között kirándulni.

Igazi bakancslistás hosszú távú túraútvonal jött létre a balti országok között.

A 2092 kilométeres ösvény Észtország, Lettország és Litvánia legszebb erdeit köti össze.

Áthalad a Gauja Nemzeti Parkon is, ahol több mint ötszáz műemlék, köztük kővárak, templomok és szélmalmok csodálhatók meg. Ez amúgy Lettország legnagyobb és egyben legrégebbi nemzeti parkja is, amelynek fantasztikus sziklái, páratlan folyói és misztikus középkori kastélyai is vannak.

A becslések szerint az útvonal alig több mint száz nap között teljesíthető, de a rövidebb szakaszok is felejthetetlen élményekkel gazdagítják a túrázókat.

Összesen ötven, egynapos túra közül is válogathatnak azok, akik kevésbé ambíciózus tervekkel fedeznék fel a három ország természeti kincseit.

Azok számára pedig, akik még ennél is tovább haladnának az úton, a kirándulás folytatódik, hiszen az etap része egy európai túrának, amely a balti államokat elsőként Lengyelországgal, majd Németországgal kapcsolja össze, hogy aztán Hollandiában érjen véget.

A GR10 túraútvonala Franciaországot szeli ketté, miközben az Atlanti-óceánt és a Földközi-tengert köti össze, végighaladva a Pireneusokon. Olyan jól ismert helyeket érint, mint a Lac de Gaube, a Lac d’Ôo és a Cirque de Gavarnie. A Tour of Monte Rosa pedig Európa egyik legikonikusabb túrája, amely a maga 164 kilométeres távjával szeli át az olasz és a svájci Alpokat, hogy közben végigjárja Nyugat-Európa leghíresebb négyezer méter feletti csúcsait.

(Fotók: Getty Images)

túraútvonal | kirándulás | észtország | teljesítménytúra | litvánia

FOLYTASD EZZEL

Váratlan döntést hozott a WizzAir: több mint öt hónap után Oroszországba is indít gépeket a légitársaság

A Ryanair-vezér bejelentésének Magyarországon sem örülnek majd: megszűnnek a társaság tízeurós jegyei

Rendeld meg a Roadster magazin 8. számát!
Friss, 200 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas melléklettel egészítettük ki, amelyben 33 kihagyhatatlan hazai élményt ajánlunk a nyárra. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom