Close
Hét európai hosszútávú túraútvonal, amin egyszer az életben végig kell menni

Hét európai hosszútávú túraútvonal, amin egyszer az életben végig kell menni

Európa nemcsak kulturális kincsekben gazdag, de változatos természeti csodákban is. Legyen szó teljesítménytúráról vagy hosszútávú kerékpáros kihívásról, páratlan élményben lehet részünk. Összegyűjtöttük a hét legfantasztikusabb kiránduló-útvonalat az öreg kontinensről.

Szlovén hegyi ösvény, Szlovénia

A mintegy ötszáz kilométeres túraútvonal Szlovénia főbb hegyvonulatait, a Pohorjét, a Júliai-Alpokat, a Kamnik-Savinja-Alpokat és a Karavankét köti össze a napsütötte Adriai-tengerrel, de érinti az ország legmagasabb hegyét, Triglavot is.

A Mariborból induló ösvény hihetetlen hegygerinceket, páratlan völgyeket és fennsíkokat érint, melynek mentén több mint ötven szálláslehetőség és csaknem nyolcvan ellenőrzőpont várja a kirándulókat.

Laugavegur-túraútvonal, Izland

A Laugavegur során – bár csupán ötvennégy kilométeres távolságot tehetünk meg – a terepviszonyok megkövetelik, hogy néhány éjszakát eltöltsünk a szabadban.

A kihívásokkal teli kirándulásért cserébe a túrázók vulkánokat, gleccsereket, változatos völgyeket és milliónyi színben tündöklő, káprázatos fényviszonyokban pompázó hegycsúcsokat láthatnak.

Alta Via 1, Olaszország

A százötven kilométer hosszú Alta Via 1 az Észak-Olaszországban futó Dolomitokon halad keresztül.

Hihetetlenül éles csúcsok, egyedülálló sziklaalakzatok, fotogén alpesi tavak és végeláthatatlan rétek tagolják. A teljes régió az UNESCO Világörökség része.

Tour du Mont Blanc, Franciaország, Olaszország és Svájc

A Mont Blanc Nyugat-Európa legmagasabb hegye, a Tour du Mont Blanc pedig a 4810 méteres hegyet kerüli meg, miközben három ország határát is átlépik a rajta haladók.

A túraútvonal 169 kilométer hosszú, a kiindulási pont általában a franciaországi Chamonix, mely a körtúra végén célállomásként várja vissza a kirándulókat, akik menedékházakban szállnak meg útjuk során.

Lycian Way, Törökország

A nagyjából 540 kilométer hosszú túraútvonal Törökország tengerpartján halad végig Fethiyétől Antalyáig.

Az ösvény különlegessége, hogy az egyedülálló természeti környezet mellett ősi kincseket, romokat, történelmi városokat is érint, ezért a kirándulás remekül összekapcsolható a helyi kultúra megismerésével.

Hadrianus fala, Anglia

A Hadrianus-túraútvonal a Római Birodalom legészakibb határát követi,

miközben az Északi-tengertől az Ír-tengerig haladva római kori romokkal szegélyezett, különleges területen halad végig.

A többnyire hatnaposra tervezett túra több szakaszán is megcsodálható az UNESCO Világörökség részeként számon tartott ​​Hadrianus-fal.

West Highland Way, Skócia

A látványos West Highland Way Skócia legnagyobb hosszútávú, 154 kilométeres túraútja.

Glasgow-tól északra kezdődik, és végighalad egy 1700-as évekbeli katonai úton, majd erdőkön és fennsíkokon szel keresztül, míg meg nem érkezik a fáradt utazó nagyjából egy hét alatt a Ben Nevishez, Nagy-Britannia legmagasabb hegyének lábához.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Getty Images, Pixabay, Unsplash)

FOLYTASD EZZEL
A nyaraláson is megpróbál elérni a főnököd? Ennél frappánsabb választ nem adhatsz neki
Az ötvenes évekből tér vissza Budapest útjaira ez a gyönyörű Ikarus
Rendeld meg a Roadster magazin 7. számát!
Friss lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 220 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom