Budapest zseniális éttermeket vonultat fel, amelyek között a fine dining mellett a házias ízvilágú bisztrókonyhák is megtalálhatók. Most azokat a helyeket gyűjtöttük össze, ahol fantasztikus leveseket kóstolhatunk.
Borkonyha
A Michelin-csillagos Borkonyha étlapján két figyelemre méltó leves is megtalálható.
A burgonya csorbaleveshez marhapofát, a csicsóka-erőleveshez pedig fürjet társítottak. A szemet gyönyörködtető leveseket mérnöki precizitással készítik, fantasztikusan tálalják, így biztosan hosszú másodperceket töltünk majd a fogás fotózásával azelőtt, hogy belekanalaznánk.
Textúra Étterem
Sárközi Ákos jól tudja, ahogy egyre hidegebb van, úgy vágyunk mind jobban a hagyományos ízű, forró levesekre.
A Michelin-tányért (Plate) elnyert Textúra az orjacsontból készült levesébe sertésmájból készít csodálatos galuskát. A látványos tálalásnak köszönhetően pedig a fogás nemcsak a testet, hanem a lelket is átmelegíti majd.
Stand 25 Bisztró
A Stand25 ismét bekerült a Michelin Guide-ba, köszönhetően többek között elképesztő gulyáslevesüknek, amiért valóban csak rajongani lehet. Az aktuális hétköznapi ebédmenüjükben emellett további két levesből is választhatunk.
A gombaleveshez csirke és grízgaluska is jár, a francia hagymaleveshez pedig a klasszikus sajtos kruton készül.
Spago by Wolfgang Puck
Wolfgang Puck világhírű séflegenda budapesti Spago éttermébe az új ízek mellett a magyaros szájíz is megtalálja a maga számára kedves fogásokat.
A Stand 25 Bisztróhoz hasonlóan ott is csúcskategóriás gulyást kóstolhatunk.
Emellett izgalmas ízvilágú zellerlevest is fogyaszthatunk, amelyben az angol zeller a zöldalmával, a kézműves camembert-rel és a turbolyával találkozik.
Ételműhely
Az Ételműhely lakásétterem Újpest szívében, három-, négy-, illetve ötfogásos őszi menüsorral várja a vendégeit.
Az összeállításban kukorica krémleves is szerepel, amelyet füstölt libamellel és savanyított rókagombával tesznek teljessé.
A kizárólag vacsoraidőben nyitva lévő étterembe érdemes még asztalt foglalni ebben a szezonban, hiszen hamarosan újabb fogásokkal jön a téli menüsor.
Vendéglő a KisBíróhoz
Itt nincs helye a vitának arról, hogy mi a jobb, a bajai vagy a szegedi, hétvégente Budapesten egyértelműen a KisBíró-féle halászlé a nyerő! Kenyérrel, hegyes erőssel és egy pohár borral az igazi.
Ha te is érzed már a szádban az omlós halat, gyorsan foglalj asztalt szombatra vagy vasárnapra!
Émile
Az Émile tudja, hogy az ősz a krémlevesekről szól. Étlapjukra éppen ezért került fel isteni karfiol krémlevesük, ami nemcsak felmelegít, de könnyed ebédnek is bizonyulhat.
A fogást lágy kecskesajt, ropogós manduladarabok, friss kapor és egy leheletnyi kurkuma teszi pikánssá és tökéletessé.
Trattoria Pomo D’Oro
Az olasz ízvilág szerelmesei is megtalálhatják a saját levesüket Budapesten, köszönhetően a Trattoria Pomo D'Oro csapatának. Rosario Simeoli konyhafőnök különleges szezonális ajánlatában olyan zelleresszencia szerepel, amit a bevert tojás és a fekete szarvasgomba szeletek emelnek még magasabb szintre.
Ráadásul, ha rendelünk, még egy jó ügyet is szolgálunk, ugyanis minden első fogás és főétel árából kétszáz forintot a Magyar Élelmiszerbank Egyesületnek ajánlanak fel.
(Fotók: az éttermek Facebook- és weboldalai)
nagy sztori | krémleves | leves | fine dining | bisztró | budapest
Merész kampánnyal robban be a Reebok új kollekciója
A modern luxus nyomában a Range Roverrel

Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.
Megnézem, mert érdekel!