Close
Tavasztól közvetlenül is elrepülhetsz Budapestről ebbe a tüneményes francia városba

Tavasztól közvetlenül is elrepülhetsz Budapestről ebbe a tüneményes francia városba

A Transavia France párizsi és lyoni járata mellett március 28-tól heti két alkalommal (hétfőnként és péntekenként) Nantes városa is újra elérhető lesz.

Ha már ott jársz, ne hagyd ki az egyik legizgalmasabb látványosságot, a Les Machines de l’Île parkot, amelyet Jules Verne és Leonardo da Vinci ihlettek. A különleges látványosság épp idén februárban nyitja meg újra kapuit – olvasható a Budapest Airport Facebook-posztjában.

Valaha nyüzsgő kikötőváros volt, később a francia hajóépítés egyik fellegvára, ám miután az utolsó hajógyárat is bezárták 1987-ben, a városnak új identitás után kellett néznie. Nantes új lelkének kialakításában hatalmas szerep jutott Jean Blaise színházi rendezőnek, az ő vezérletével ugyanis Nantes ma már egészen más, mint negyven évvel ezelőtt volt.

A 300 ezres bretange-i gyöngyszemet ma a kortárs képzőművészettel, a felsőoktatással és az innovatív szektorral lehet azonosítani: majd kirobban a kreatívenergiától, tulajdonképpen egy olyan városról beszélünk, amely outdoor kiállítótérként működik, mintha folyamatosan egy izgalmas kortárs performanszban sétálnánk.

A 2013-ban Nantes volt Európa zöld fővárosa, hiszen hosszú ideje komoly erőfeszítéseket tesznek a környezetvédelemért és a fenntarthatósági célok teljesítéséért. A Loire partján fekvő városban kirándulni is lehet, de aki kultúrára vágyik, ellátogathat Britanny hercegeinek középkori kastélyába is.

(Forrás: Budapest Airport, fotók: Pixabay)

nantes | franciaország | budapest | repülés | közvetlen

FOLYTASD EZZEL

Egy távoli hely, amely a nap, a tenger és a karibi életérzés rajongóinak kedvence lehet

Új, váratlan trendet figyeltek meg a térképekkel kapcsolatban

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram