Újabb hatalmas sikert ért el Budapest, elképesztő, milyen úti célokkal került egy lapra

A világ legjobb úti céljai közé sorolta Budapestet a Condé Nast Traveler, az egyik vezető nemzetközi utazási médium év végi ajánlásában. A rangos elismerés azért is fontos, mert így a magyar főváros még nagyobb népszerűségre tehet szert a külföldiek körében.

Idén Magyarország fővárosa is bekerült a világ huszonnégy legkiemelkedőbb látnivalóit felsorakoztató Condé Nast Traveler év végén megjelentetett listájára, amely a világ különböző helyein élő újságírók közreműködésével készül.

Budapest olyan úti célok mellett szerepel, mint Francia Polinézia, Mauritius

vagy épp az Ausztráliában található Kimberley-régió. Továbbá a huszonnégyes keretben Budapesten kívül csak három további európai desztináció szerepel: a görögországi Kükládok, Koszovó és az Egyesült Királyság Yorkshire-régiója.

A Magyar Turisztikai Ügynökség szerkesztőségünkbe eljuttatott közleményében kiemeli: az ajánlásban kiemelik a magyar fővárosra jellemző egyedi építészeti stílusokat, termálfürdőket, és többek között olyan turisztikai attrakciókat állítanak fókuszba, mint a Lánchíd, a Magyar Zene Háza és a Nemzeti Atlétikai Központ.

Emlékeztetnek arra is, hogy Magyarországra nem először figyel fel a világsajtó. A Roadster is megírta, hogy

tavaly Budapest előkelő helyen szerepelt a Time magazin ajánlott úti céljainak listáján.

Szintén megírtuk, hogy a brit Mirror magazin hasábjain pedig Európa legjobb fürdői között kapott helyet a Széchenyi Gyógyfürdő és Uszoda, valamint a Hévízi-tó. Beszámoltunk arról is, hogy Tokajt pedig a világ legjobb kiemelt települései közé választotta az ENSZ Turisztikai Világszervezete (UNWTO).

A Magyar Turisztikai Ügynökség hangsúlyozza: ezek az elismerések és ajánlások hozzájárulhatnak ahhoz, hogy a korábbiaknál is több turista látogasson el a magyar fővárosba.

A 1909-ben alapított Condé Nast egy világszerte ismert média- és kiadóvállalat, melynek központja New Yorkban található. A vállalat portfóliójába tartozik többek között a Vogue, a Vanity Fair, a GQ, The New Yorker, valamint a Condé Nast Traveler utazási magazin is, melyet éves szinten online háromszázhatvanöt millióan, nyomtatott kiadását pedig hatvanöt millióan olvassák.

(Forrás és fotók: MTÜ)

condé nast traveler | legjobb úti célok | úti célok | magyar turisztikai ügynökség | mtü

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom