Close
Két magyar fürdő is szerepel a legjobb hét között az angol magazin listáján

Két magyar fürdő is szerepel a legjobb hét között az angol magazin listáján

Görögországtól Izlandig ajánlják a termálvizeket, hazánkból pedig mindjárt kettőt is kiemelnek a Mirrornál.

Szerepel a listán a Szantorini partjainál, a Palia Kameni szigeten található forrás, sokak kedvence, a Reykjavíktól harminc kilométerre lévő Kék Lagúna, emellett angol, svájci és francia fürdőket láthatunk a legjobbak között. Magyarországról Hévíz az egyik, amely helyet kapott a felsorolásban. Mint írják, ez a világ legnagyobb termáltava, amelyben fürödni lehet.

Nála egyedül az új-zélandi Frying Pan Lake nagyobb, de itt a hatvan fokos víz túl meleg ahhoz, hogy bárki is belemerészkedjen.

Kiemelik még a vízben jelen lévő mikroorganizmusokat, a tavirózsákat és a tó mellett húzódó, gondozott parkokat. Mint írják, a víz, amely nyáron átlagosan 38 fokos, jótékony hatással van többek között a reumás és mozgásszervi betegségekben szenvedőkre.

A Széchényi fürdőt Európa legnagyobb és a világ harmadik legnagyobb gyógyfürdőjeként említik, ami egy 21 medencét tartalmazó komplexum része három szabadtéri és egy fedett medencével, valamint egy hullámgéppel. Mint írják, a 19. századi, neobarokk fürdő 38 fokos vize szulfátot, kalciumot, magnéziumot, bikarbonátot, valamint metabórsavat és fluoridot tartalmaz.

Íme, a top hét gyógyfürdő:

Palia Kameni, Görögország
Kék Lagúna, Izland
Hévízi-tó, Magyarország
Thermae Bath Spa, Bath, Anglia
Bains de Dorres, Pireneusok, Franciaország
7132 Therme Vals, Svájc
Széchenyi Fürdő, Magyarország

Korábban a Lonely Planet is hasonló sorrendet állított fel, ez pedig a világ tíz leglátványosabb fürdőhelye.

(Forrás: Mirror, képek: Getty Images)

 

legjobb | magyar | termálfürdő | gyógyfürdő | fürdő

FOLYTASD EZZEL

Középkori mesevilágba repít a kőkunyhók falva Olaszországban

Kiderült, melyek az Egyesült Királyság kedvenc és legtöbbet kritizált látványosságai

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram