Close
Két magyar fürdő is felkerült Európa legjobb meleg vizű forrásainak listájára

Két magyar fürdő is felkerült Európa legjobb meleg vizű forrásainak listájára

Az ismert, nemzetközi utazási portál, a Lonely Planet összegyűjtötte Európa legjobb meleg vizű forrásait Izland híres Kék lagúnájától Európa első törökfürdőjéig, a listán pedig két magyar turistalátványosság is méltán szerepel.

Kék lagúna, Izland

Reykjavíktól harminc percre található, élénk türkizkék vize könnyen összetéveszthető Izland túlvilági természeti tájával, de valójában egy jól kiépített komplexum, amelyet ásványi anyagokban gazdag víz táplál.

A turistalátványosságnak számító Kék lagúna fehér, szilícium-dioxidban gazdag geotermikus medencékkel várja a vendégeket.

Thermae Bath Spa, Bath, Anglia

Nagy-Britannia egyetlen termálforrásainak gyógyvizében a történelem folyamán a keltáktól a szászokig mindenki előszeretettel merült el.

A Thermae Bath Spának gyógynövényes gőzfürdője és négy termálfürdője is van, köztük egy olyan szabadtéri medence, ahonnan csodálatos kilátás nílik a Bath-apátságra.

Hévízi tófürdő, Hévíz, Magyarország

A Lonely Planet ajánlásában úgy fogalmaz:

a tavirózsákkal tarkított, parkokkal körülvett fürdő a világ legnagyobb biológiailag aktív, természetes gyógyvizű tavával büszkélkedhet.

Kiemelik, hogy a komplexum alkalmas a téli látogatásokra is, a tó természetes vízhőmérséklete pedig 38°C körüli, tökéletes kültéri fürdőzést biztosítva.

Bains de Dorres, Pireneusok, Franciaország

A kénes vizű, apró termálforrás 1450 méteres tengerszint feletti magasságban fekszik, vize pedig 37–40 fokos.

A fürdőből látványos kilátás nyílik a Pireneusok vonulataira. A történészek szerint a spanyol határtól egy kőhajításnyira található Bains de Dorres gyökerei a római korra nyúlnak vissza.

7132 Therme, Vals, Svájc

Ez a minimalista gyógyfürdőkomplexum nemcsak jótékony hatással van a szervezetre, de igazán trendi is, hiszen hidroterápiás medencéiben éjszakai fürdőzést is kínálnak azoknak a vendégeknek, akik a Therme Val szomszédos szállodájában szállnak meg.

 Széchenyi fürdő, Budapest, Magyarország

„A gyógyfürdők városaként ismert Budapest 16. és 17. századi törökfürdői közül több még ma is használatban van” – mutat rá ajánlásában a Lonely Planet. Kiemelik, a tizennyolc különböző medencével és tíz szaunával rendelkező fürdőkomplexum a magyar főváros egyik legfontosabb látnivalója.

A Lonely Planet összeállításában további különleges források is megtalálhatók, például kifejezetten ajánlják a görög Palia Kameni, a Németországban található Kaiser-Friedrich-Therme-t, és a spanyol Hammam Al Ándalus hagyományos törökfürdőjét is.

(Forrás: Lonely Planet, fotók: Unspalsh, Pixabay, 7132 Therme)

Európa | gyógyfürdő | hévizi tófürdő | hévíz | fürdő

FOLYTASD EZZEL

Ráleltünk Budapest és a BMW legszorosabb párhuzamára

Őszinte, szórakoztató és sorsfordító – Így lett a Körvonal az ország kedvenc játéka

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram