Close
Két magyar fürdő is felkerült Európa legjobb meleg vizű forrásainak listájára

Két magyar fürdő is felkerült Európa legjobb meleg vizű forrásainak listájára

Az ismert, nemzetközi utazási portál, a Lonely Planet összegyűjtötte Európa legjobb meleg vizű forrásait Izland híres Kék lagúnájától Európa első törökfürdőjéig, a listán pedig két magyar turistalátványosság is méltán szerepel.

Kék lagúna, Izland

Reykjavíktól harminc percre található, élénk türkizkék vize könnyen összetéveszthető Izland túlvilági természeti tájával, de valójában egy jól kiépített komplexum, amelyet ásványi anyagokban gazdag víz táplál.

A turistalátványosságnak számító Kék lagúna fehér, szilícium-dioxidban gazdag geotermikus medencékkel várja a vendégeket.

Thermae Bath Spa, Bath, Anglia

Nagy-Britannia egyetlen termálforrásainak gyógyvizében a történelem folyamán a keltáktól a szászokig mindenki előszeretettel merült el.

A Thermae Bath Spának gyógynövényes gőzfürdője és négy termálfürdője is van, köztük egy olyan szabadtéri medence, ahonnan csodálatos kilátás nílik a Bath-apátságra.

Hévízi tófürdő, Hévíz, Magyarország

A Lonely Planet ajánlásában úgy fogalmaz:

a tavirózsákkal tarkított, parkokkal körülvett fürdő a világ legnagyobb biológiailag aktív, természetes gyógyvizű tavával büszkélkedhet.

Kiemelik, hogy a komplexum alkalmas a téli látogatásokra is, a tó természetes vízhőmérséklete pedig 38°C körüli, tökéletes kültéri fürdőzést biztosítva.

Bains de Dorres, Pireneusok, Franciaország

A kénes vizű, apró termálforrás 1450 méteres tengerszint feletti magasságban fekszik, vize pedig 37–40 fokos.

A fürdőből látványos kilátás nyílik a Pireneusok vonulataira. A történészek szerint a spanyol határtól egy kőhajításnyira található Bains de Dorres gyökerei a római korra nyúlnak vissza.

7132 Therme, Vals, Svájc

Ez a minimalista gyógyfürdőkomplexum nemcsak jótékony hatással van a szervezetre, de igazán trendi is, hiszen hidroterápiás medencéiben éjszakai fürdőzést is kínálnak azoknak a vendégeknek, akik a Therme Val szomszédos szállodájában szállnak meg.

 Széchenyi fürdő, Budapest, Magyarország

“A gyógyfürdők városaként ismert Budapest 16. és 17. századi törökfürdői közül több még ma is használatban van” – mutat rá ajánlásában a Lonely Planet. Kiemelik, a tizennyolc különböző medencével és tíz szaunával rendelkező fürdőkomplexum a magyar főváros egyik legfontosabb látnivalója.

A Lonely Planet összeállításában további különleges források is megtalálhatók, például kifejezetten ajánlják a görög Palia Kameni, a Németországban található Kaiser-Friedrich-Therme-t, és a spanyol Hammam Al Ándalus hagyományos törökfürdőjét is.

(Forrás: Lonely Planet, fotók: Unspalsh, Pixabay, 7132 Therme)

fürdő | hévizi tófürdő | széchenyi fürdő | gyógyfürdő | melegvízű forrás

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram