Budapesten találjuk Európa egyik legjobb burgerezőjét

„A szakma csúcsán” vannak „egy olyan városban, ahol az emberek nagyon is tudják milyen a jó burger” – fogalmazott a két és félmillió olvasóval rendelkező globális szaklap.

Európai burgerezőket minősítettek több kritérium alapján a Big 7 / Enjoy Travel utazási magazin tesztelői. A világszerte meglehetősen népes, két és félmilliós olvasótáborral rendelkező magazin szerkesztői és gasztro-szakértő csapata véleménye mellett figyelembe vették az online értékeléseket, a sajtómegjelenéseket, valamint a releváns blogok véleményét is.

Ne csigázzuk a kedélyeket, a Bamba Marha Burger Bár felkerült a listára, méghozzá a 29. helyre. Ha belegondolunk, mennyi burgerező létezik Európában, és milyen kiterjedt volt az értékelés, akkor ezt nyugodtan nevezhetjük az élbolynak is – elég arra gondolni, hogy nincs másik magyar szereplő az 50-es listán, de a teljes régiónkból is csak egy-egy cseh és szlovák egység előzte meg.

De nem is a számszerű helyezés a fontos, hanem maga a tény, hogy Jancsa Jani 2015-ben nyitott étterme „a szakma csúcsán” van „egy olyan városban, ahol az emberek nagyon is tudják milyen a jó burger”, ahogy a magazin értékelése fogalmaz.

„A csapatot Jani Jancsa konyhamester vezeti – írják –, aki puha és rágós zsemléket készít, amelyeket szaftos, nyúlós sajttal és ropogós feltétekkel töltött szaftos húspogácsákkal tölt meg.

Ne hagyja ki a szokatlan, és naggyon fotogén hozzávalókból készülő havi specialitást sem!"

Az utóbbiak között említik a grillezett pepperonival, marinarával, szarvasgombás majonézzel és marhahúsos pástétommal töltött kék zsemlét. Olyan szerencsések pedig csak mi lehettünk, akik a rendelkezésre álló egy hónapban kipróbálták Jani smashed burgereit, amelyek annyira népszerűek voltak, hogy a rajongók már akkor a visszatérésében/véglegesítésében reménykedtek, amikor még amúgy is lehetett kapni.

Végül semmiképp ne hagyjuk ki a Big 7 / Enjoy Travel listájának győztesét, a bécsi XO Grillt, ami az Xtra Old Austrian rövidítése. Két jóbarát pop-up étteremként nyitotta a helyet még a pandémia idején, azóta viszont „burgerturisták” kötelező állomásává avanzsált. A hely neve a kiváló XO Beef marhahúsra utal, abból készül ugyanis a burger, plusz a helyi termelőktől származó szezonális alapanyagokból. A választék kicsi, cserébe mindent érdemes megkóstolni, még a körítésként adott duplán sült sült krumplit, házi mártást, friss fűszernövényeket és pirított szezámmagot is.

De ha a XO Grill nem esik útba, ugyanolyan tökéletes választás a Bamba Marha is.

(Forrás: közlemény, fotók: Player.hu, Bamba Marha)

hamburger | gasztro | bamba marha | budapest | Jancsa Jani

FOLYTASD EZZEL

A Duna válasza a rooftop bárokra a Szabadság és az Erzsébet hidak ölelésében

Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom