„A szakma csúcsán” vannak „egy olyan városban, ahol az emberek nagyon is tudják milyen a jó burger” – fogalmazott a két és félmillió olvasóval rendelkező globális szaklap.
Európai burgerezőket minősítettek több kritérium alapján a Big 7 / Enjoy Travel utazási magazin tesztelői. A világszerte meglehetősen népes, két és félmilliós olvasótáborral rendelkező magazin szerkesztői és gasztro-szakértő csapata véleménye mellett figyelembe vették az online értékeléseket, a sajtómegjelenéseket, valamint a releváns blogok véleményét is.
Ne csigázzuk a kedélyeket, a Bamba Marha Burger Bár felkerült a listára, méghozzá a 29. helyre. Ha belegondolunk, mennyi burgerező létezik Európában, és milyen kiterjedt volt az értékelés, akkor ezt nyugodtan nevezhetjük az élbolynak is – elég arra gondolni, hogy nincs másik magyar szereplő az 50-es listán, de a teljes régiónkból is csak egy-egy cseh és szlovák egység előzte meg.
De nem is a számszerű helyezés a fontos, hanem maga a tény, hogy Jancsa Jani 2015-ben nyitott étterme „a szakma csúcsán” van „egy olyan városban, ahol az emberek nagyon is tudják milyen a jó burger”, ahogy a magazin értékelése fogalmaz.
„A csapatot Jani Jancsa konyhamester vezeti – írják –, aki puha és rágós zsemléket készít, amelyeket szaftos, nyúlós sajttal és ropogós feltétekkel töltött szaftos húspogácsákkal tölt meg.
Ne hagyja ki a szokatlan, és naggyon fotogén hozzávalókból készülő havi specialitást sem!"
Az utóbbiak között említik a grillezett pepperonival, marinarával, szarvasgombás majonézzel és marhahúsos pástétommal töltött kék zsemlét. Olyan szerencsések pedig csak mi lehettünk, akik a rendelkezésre álló egy hónapban kipróbálták Jani smashed burgereit, amelyek annyira népszerűek voltak, hogy a rajongók már akkor a visszatérésében/véglegesítésében reménykedtek, amikor még amúgy is lehetett kapni.
Végül semmiképp ne hagyjuk ki a Big 7 / Enjoy Travel listájának győztesét, a bécsi XO Grillt, ami az Xtra Old Austrian rövidítése. Két jóbarát pop-up étteremként nyitotta a helyet még a pandémia idején, azóta viszont „burgerturisták” kötelező állomásává avanzsált. A hely neve a kiváló XO Beef marhahúsra utal, abból készül ugyanis a burger, plusz a helyi termelőktől származó szezonális alapanyagokból. A választék kicsi, cserébe mindent érdemes megkóstolni, még a körítésként adott duplán sült sült krumplit, házi mártást, friss fűszernövényeket és pirított szezámmagot is.
De ha a XO Grill nem esik útba, ugyanolyan tökéletes választás a Bamba Marha is.
(Forrás: közlemény, fotók: Player.hu, Bamba Marha)
hamburger | budapest | Jancsa Jani | gasztro | bamba marha
A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?
Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban
Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.
Megnézem, mert érdekel!