Close
Hét budapesti étterem, ahová a desszert miatt is érdemes betérni

Hét budapesti étterem, ahová a desszert miatt is érdemes betérni

A főváros toplistás éttermei nemcsak fantasztikus főételeikkel örvendeztetik meg a vendégeiket, hanem egyedülálló szemléletmóddal készült desszertjeikkel is. Az édességek között megtalálhatók a klasszikus finomságok mellett az újhullámos változatok is, azonban legyen szó bármelyikről, garantáltan lesz benne valami plusz.

Franziska

A Francziska több mint egy reggelizőhely, hiszen folyamatosan arra törekednek, hogy az aprólékosan kiválasztott hozzávalókból maradandó ízeket hozzanak létre.

Desszertjeikben mindenki megtalálhatja azt, ami boldogsághormonokat szabadít fel benne, közben pedig belefeledkezhetnek a kókusz, a datolya, a mandula vagy a pisztácia változatos aromáiba.

A borongós időben igazán nagy mosolyt tud csalni az ember arcára egy különleges gofri, amely fűszeres almával, karamellás csokoládéval és pekándióval készül.

Araz Étterem

Budapest történelmi negyedében, a 7. kerületben található az Araz, amely a modern konyhatechnológia és a tradicionális magyar ételek találkozásával csábít.

Desszertjeik között szemet gyönyörködtető, újragondolt klasszikusok is megtalálhatók, de kávézójában is fogyaszthatunk egy fantasztikus vaníliafagylalttal kísért brownie-t, vagy egy erdei gyümölcsraguval kínált sajttortát.

St. Andrea

A St. Andrea túrógombócáért még a Michelin Guide is odavan, mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy az étterem és Kollár Endre séf túrógombócát osztotta meg az Instagram-oldalán.

A hagyományos magyar desszertet a fine dining szegmensnek megfelelően hangolták újra prémium alapanyagok segítségével, de a máglyarakásuk is megéri a kóstolást.

Vendéglő a KisBíróhoz

Bíró Dániel séf vezetésével a KisBírónál valóban a hagyomány és a tradíció találkozik az eleganciával és a magas minőséggel. Mindez pedig desszert-különlegességeikben is megmutatkozik.

A japán túrógombócuk már első ránézésre is rabul ejti a szíveket, de a klasszikus somlói galuskájukért is megéri ellátogatni hozzájuk.

VígVarjú

A pesti Dunakorzón található Vigadó épületében működő VígVarjú az egyszer élünk hangulatot árasztja fogásaival.

Pavlovás madártejük látványában és ízvilágában is csodálatos, a somlói „karika” nevet viselő desszertjükbe pedig egy kevés extra narancsízt is belecsempésztek, hogy a tradicionális desszert ízeit még különlegesebb szintre emeljék.

Émile

Az Émile a Gerbeaud család tagjaként nem meglepő módon fantasztikus süteményeket vonultat fel. Őszi desszert újdonságuk a Gerbeaud Szeder-mogyoró, amivel még az ételérzékenyek és cukorbetegek számára is kedveznek, ugyanis a sütemény cukor- és gluténmentes.

A levendulaszirupos, mogyorós piskótán cukormentes tejcsokoládé krémet és feketeribizli joghurt mousse-t rétegeznek, hogy aztán frissítő bergamott narancsos szederzselével és friss szederrel koronázzák meg.

Textura

A Textura és a Borkonya elképesztően látványos fogásokkal várja a vendégeit, nincs ez másként a desszertekkel sem.

Az abszolút topkategóriás édességek mindegyike igán színes, pontosan ilyen a csokoládés, áfonyás, lila bazsalikomos desszert is, amely valóban felér egy műalkotással.

(Fotók: hivatalos Facebook- és weboldalak)

FOLYTASD EZZEL
Itt kötöttünk életre szóló barátságot a natúrborokkal – Marlou Wine Bar & Store
Öt szabály az azonnal puha mézeskalácshoz
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
Négy különleges whisky a whiskykészítés bölcsőjéből, a hűvös Skóciából...
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom