Hét budapesti étterem, ahová a desszert miatt is érdemes betérni

A főváros toplistás éttermei nemcsak fantasztikus főételeikkel örvendeztetik meg a vendégeiket, hanem egyedülálló szemléletmóddal készült desszertjeikkel is. Az édességek között megtalálhatók a klasszikus finomságok mellett az újhullámos változatok is, azonban legyen szó bármelyikről, garantáltan lesz benne valami plusz.

Franziska

A Francziska több mint egy reggelizőhely, hiszen folyamatosan arra törekednek, hogy az aprólékosan kiválasztott hozzávalókból maradandó ízeket hozzanak létre.

Desszertjeikben mindenki megtalálhatja azt, ami boldogsághormonokat szabadít fel benne, közben pedig belefeledkezhetnek a kókusz, a datolya, a mandula vagy a pisztácia változatos aromáiba.

A borongós időben igazán nagy mosolyt tud csalni az ember arcára egy különleges gofri, amely fűszeres almával, karamellás csokoládéval és pekándióval készül.

Araz Étterem

Budapest történelmi negyedében, a 7. kerületben található az Araz, amely a modern konyhatechnológia és a tradicionális magyar ételek találkozásával csábít.

Desszertjeik között szemet gyönyörködtető, újragondolt klasszikusok is megtalálhatók, de kávézójában is fogyaszthatunk egy fantasztikus vaníliafagylalttal kísért brownie-t, vagy egy erdei gyümölcsraguval kínált sajttortát.

St. Andrea

A St. Andrea túrógombócáért még a Michelin Guide is odavan, mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy az étterem és Kollár Endre séf túrógombócát osztotta meg az Instagram-oldalán.

A hagyományos magyar desszertet a fine dining szegmensnek megfelelően hangolták újra prémium alapanyagok segítségével, de a máglyarakásuk is megéri a kóstolást.

Vendéglő a KisBíróhoz

Bíró Dániel séf vezetésével a KisBírónál valóban a hagyomány és a tradíció találkozik az eleganciával és a magas minőséggel. Mindez pedig desszert-különlegességeikben is megmutatkozik.

A japán túrógombócuk már első ránézésre is rabul ejti a szíveket, de a klasszikus somlói galuskájukért is megéri ellátogatni hozzájuk.

VígVarjú

A pesti Dunakorzón található Vigadó épületében működő VígVarjú az egyszer élünk hangulatot árasztja fogásaival.

Pavlovás madártejük látványában és ízvilágában is csodálatos, a somlói „karika” nevet viselő desszertjükbe pedig egy kevés extra narancsízt is belecsempésztek, hogy a tradicionális desszert ízeit még különlegesebb szintre emeljék.

Émile

Az Émile a Gerbeaud család tagjaként nem meglepő módon fantasztikus süteményeket vonultat fel. Őszi desszert újdonságuk a Gerbeaud Szeder-mogyoró, amivel még az ételérzékenyek és cukorbetegek számára is kedveznek, ugyanis a sütemény cukor- és gluténmentes.

A levendulaszirupos, mogyorós piskótán cukormentes tejcsokoládé krémet és feketeribizli joghurt mousse-t rétegeznek, hogy aztán frissítő bergamott narancsos szederzselével és friss szederrel koronázzák meg.

Textura

A Textura és a Borkonya elképesztően látványos fogásokkal várja a vendégeit, nincs ez másként a desszertekkel sem.

Az abszolút topkategóriás édességek mindegyike igán színes, pontosan ilyen a csokoládés, áfonyás, lila bazsalikomos desszert is, amely valóban felér egy műalkotással.

(Fotók: hivatalos Facebook- és weboldalak)

összeállítás | nagy sztori | étterem | desszert | sütemény | budapest

FOLYTASD EZZEL

A legnagyobb bűnök, amiket olasz ételekkel el lehet követni

Ennyi kávét érdemes inni egy nap és ennyi csésze számít már soknak

Rendeld meg a Roadster magazin 19. számát!

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Sejtelmes tájak, rejtett kincsek nyomában
Hirdetés