Kiderült, melyik budapesti kerületekben a legmagasabbak most a négyzetméterárak

A főváros II. kerülete júniusban idén már másodszor lett az érdeklődők által megjelölt legkeresettebb terület, a XI. kerület pedig szintén másodszor lett a második a Duna House ügyfelei között végzett felmérés alapján.

A két budai kerület ezzel maga mögé utasította a keresettségben csúcstartó XIII. kerületet, illetve a befektetők által kedvelt VI. és VII. kerületet is – hívta fel a figyelmet az ingatlanközvetítő.

A fővárosban a budai ingatlanokat, valamint a szűken vett pesti belváros lakásait kínálják a legmagasabb négyzetméterárakon. Utoljára 2020 végén, a pandémia időszakában fordult elő, hogy az érdeklődők által előnyben részesített kerületek közül az első háromból kettő a zöldebb budai területeken helyezkedjen el – jelezte Benedikt Károly, a Duna House PR- és elemzési vezetője.

A közlemény szerint a XI. kerület változatos és megfizethetőbb ingatlankínálata szélesebb vevői réteget vonz, itt az átlagos négyzetméterár 988 ezer forint, az ingatlanvásárlásra fordított összeg pedig meghaladja a 62 millió forintot, amiért átlagosan 63 négyzetméteres lakásokat vásárolhatnak a vevők. Új ingatlanokat is kínál Újbuda, megközelítőleg 3000 lakás szerepelt a 2023 második negyedévben meghirdetett projektek kínálatában. A kerület újépítésű ingatlanjai 1,5 millió forintos átlagos négyzetméteráron keltek el az elmúlt negyedévben.

A XI. kerületben stagnáltak az ingatlanárak a tavalyihoz viszonyítva, a II. kerületben viszont a tavalyi átlagnál 24 százalékkal magasabb, 1,2 millió forintos átlagos négyzetméteráron lehetett ingatlant vásárolni idén. Az ügyfelek átlagosan 112 millió forintot költöttek ingatlanra a kerületben, amiért csaknem 90 négyzetméteres otthonokat kaptak. Panellakás nem, csúsztatott zsalus szerkezetű ingatlan pedig csak kis számban található itt az eladó ingatlanok között, a téglaépítésűek dominálnak.

Budapesti új lakásért az idei év második negyedévében egyik kerületben sem kértek többet, mint a II. kerületben, ahol már 2,5 millió forintnál is magasabb árat kell fizetni egy új lakás négyzetméteréért.

Az egyik legkevesebb, 100 alatti darabszámban hirdettek meg a fejlesztők lakásokat ebben a városrészben.

(Forrás: MTI, fotók: Getty Images)

kerület | lakás | legnépszerűbb | ingatlan | négyzetméterár

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom