Close
A Bugatti, amelynek az ötcsövű kipufogó a legkevésbé különleges része

A Bugatti, amelynek az ötcsövű kipufogó a legkevésbé különleges része

A Type 57SC Atalante nevével könnyű egy mondatba fogalmazni a minden idők kifejezést.

A Type 57 a Bugatti legsikeresebb modellsorozata volt, és bár az 57SC Atlantic ismertebb, az ahhoz képest sok, de még így is csak tizenhét példányban épült 57SC Atalante is érdemes a figyelemre. Főleg ez az 1937-es példány, amely több Concours d’Elegance-on is megkapta a Best of Show címet.

Hosszasan lehetne írni a hihetetlen formáról és az elképesztő részletekről, de szerencsére a restaurálást és az eladást is intéző RM képei visszaadják a stílusát és az állapotát annyira, amennyire azt kétdimenziós képek visszaadhatják.

Az autó teljes története ismert – az is, hogy a hetvenes években is rendbe tették már egyszer, motort cseréltek benne, és eltüntettek róla néhány utólagos díszt –, így tökéletes kondícióban talált új gazdára három éve – nem publikus áron.

Ez is érdekelhet:

(Fotó: RM Sotheby’s)

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom