Aki pucolt már nagyobb mennyiségű burgonyát, az tudja, mennyire unalmas feladat, nem csoda, hogy mindenki keresi a módját, hogyan lehetne a folyamatot felgyorsítani. Így volt ezzel Dave Hax is, akinek a videójából egy zseniális időtakarékos trükköt leshetünk el.
Pillanatok alatt meghámozhatjuk a burgonyát akkor, ha még a nyers zöldséget középen egy éles késsel körbevágjuk, és csak azt követően főzzük meg. A puhára főtt burgonyáról ugyanis a héja a gyors lehűtését követően rögtön leválik, így egyetlen mozdulattal eltávolítható.
Az alábbi videón pontosan látható a praktika.
(Forrás: Finedininglovers, fotó: Getty)
burgonya | konyhai trükk | konyhai praktika
Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod
10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod
Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!