Close
Bizarr lehet az egykori drogbáró otthonából kialakított butikhotelben éjszakázni

Bizarr lehet az egykori drogbáró otthonából kialakított butikhotelben éjszakázni

Néhány éve még pénzeszsákok hevertek itt, manapság a fizető vendégek.

1993 és 2012 között csupán egy enyészetnek induló, elhagyatott birtoknak számított hatalmas parkkal és impozáns épülettel, majd egy Lio Malca nevű New York-i műkereskedő megvásárolta és butikhotellé alakította át – Pablo Escobar korábbi otthonát.

Igen, ez a pazar szálloda a kolumbiai kábítószerkartell egykori vezérének tulajdona volt.

Olyannyira, hogy az 1993-ban lelőtt drogbáró szellemisége a közelmúltban felújított épületegyüttes minden helyiségében megtalálható: a vadonatúj műtárgyak, bútorok és berendezések, valamint a színek és a formák is Escobar ízlésvilágát tükrözik.

Halála után valamennyi ingatlanát és vagyontárgyát lefoglalta a mexikói rendőrség, közte a Yucatán-félszigeten, Tulumban található villáját. Escobar életének története egyébként a Netflixen mostanság hatalmas sikerrel futó Narcos című sorozat alapjául szolgál.

A Casa Malca golyóálló falai között négyszázkilencven dollárért tölthetünk el egy éjszakát, ezért a pénzért természetesen élvezhetjük a többi szolgáltatást is:

a birtokhoz tartozó, száznyolcvan méter hosszan elterülő fehérhomokos strandot, a három medencét, a fekete-fehér tapétával díszített bárt, az éttermet, a tetőteraszt, a föld alatti szaunát, és a függőágyakkal felszerelt színpompás kertet.

A vendégeket perzsa szőnyegekkel borított előcsarnok fogadja, a hallban kortárs művészek által kreált festmények, szobrok és bútorok alkotják az enteriőrt, a szobákban vörös bársony függönyök és puha színekből mintázott bútorok teszik kellemessé az ott töltött órákat.

Lio Malca 2012-ben járt először a Maya Riviérán, és nyomban úgy döntött, megvásárolja a birtokot. A felújítást követően 2015-ben nyitotta meg ötcsillagos szállodáját kilencszobás főépülettel és harmincöt lakosztállyal – azóta a folyamatos bővítéseknek hála a szobaszám már negyvenkettőnél tart.

(Fotók: Deezen)

Close