Close
Bizarr lehet az egykori drogbáró otthonából kialakított butikhotelben éjszakázni

Bizarr lehet az egykori drogbáró otthonából kialakított butikhotelben éjszakázni

Néhány éve még pénzeszsákok hevertek itt, manapság a fizető vendégek.

1993 és 2012 között csupán egy enyészetnek induló, elhagyatott birtoknak számított hatalmas parkkal és impozáns épülettel, majd egy Lio Malca nevű New York-i műkereskedő megvásárolta és butikhotellé alakította át – Pablo Escobar korábbi otthonát.

Igen, ez a pazar szálloda a kolumbiai kábítószerkartell egykori vezérének tulajdona volt.

Olyannyira, hogy az 1993-ban lelőtt drogbáró szellemisége a közelmúltban felújított épületegyüttes minden helyiségében megtalálható: a vadonatúj műtárgyak, bútorok és berendezések, valamint a színek és a formák is Escobar ízlésvilágát tükrözik.

Halála után valamennyi ingatlanát és vagyontárgyát lefoglalta a mexikói rendőrség, közte a Yucatán-félszigeten, Tulumban található villáját. Escobar életének története egyébként a Netflixen mostanság hatalmas sikerrel futó Narcos című sorozat alapjául szolgál.

A Casa Malca golyóálló falai között négyszázkilencven dollárért tölthetünk el egy éjszakát, ezért a pénzért természetesen élvezhetjük a többi szolgáltatást is:

a birtokhoz tartozó, száznyolcvan méter hosszan elterülő fehérhomokos strandot, a három medencét, a fekete-fehér tapétával díszített bárt, az éttermet, a tetőteraszt, a föld alatti szaunát, és a függőágyakkal felszerelt színpompás kertet.

A vendégeket perzsa szőnyegekkel borított előcsarnok fogadja, a hallban kortárs művészek által kreált festmények, szobrok és bútorok alkotják az enteriőrt, a szobákban vörös bársony függönyök és puha színekből mintázott bútorok teszik kellemessé az ott töltött órákat.

Lio Malca 2012-ben járt először a Maya Riviérán, és nyomban úgy döntött, megvásárolja a birtokot. A felújítást követően 2015-ben nyitotta meg ötcsillagos szállodáját kilencszobás főépülettel és harmincöt lakosztállyal – azóta a folyamatos bővítéseknek hála a szobaszám már negyvenkettőnél tart.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Deezen)

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom