Close
Mutatjuk milyen, amikor egy dél-afrikai építész a szüleinek tervez otthont

Mutatjuk milyen, amikor egy dél-afrikai építész a szüleinek tervez otthont

Még sosem gondoltunk bele, milyen lenne a szüleinknek házat tervezni. Nadine Engelbrecht viszont nemcsak belegondolt, hanem meg is valósította, és a ház egy cseppet sem olyan konzervatív, mint amilyet az ember elsőre várna.

A dél-afrikai építész szüleinek furcsa kérése volt, mikor felkérték saját fiukat a vidéki rezidenciájuk tervezésére:

“mindegy, hogy néz ki, csak ne hasonlítson egy átlagos otthonra.”

Engelbrecht végül egy különleges épületet alkotott, amit a környékbeli, régi pajták inspiráltak. A Pretoriához közeli, több mint négyezer négyzetméteres birtokon álló épület központi eleme egy olyan üvegház lett, amely nemcsak tágas és világos, de a belső tér klímáját is szabályozza.

A The Conservatory, azaz Az üvegház névre keresztelt, 600 négyzetméteres épület visszafogottnak semmiképp sem mondható. A hatalmas méretet viszont ellensúlyozzák az automatikával mozgatható, nagy üvegfelületek, amelyek lényegében egybenyitják a házat a természettel.

A mátrixon kívüli ház mindenhol játszik a kontrasztokkal: a meleg tónusú faburkolatok és -gerendák mellett nyers betont, acélt és téglát találunk, a nagy terek és felületek mellett apró, finom részletek jelennek meg.

Mivel a ház az építész szüleinek készült, a legfontosabb, mindennapok során használt helyiségek egyetlen szinten kaptak helyet. A családtagok és barátok fogadására külön lakrészt alakítottak ki az alsó szinten, saját bejárattal és terasszal, ahonnan hasonlóan pazar a panoráma, mint a főépület helyiségeiből.

A házban mindenhol visszaköszönnek az ipari stílusjegyek, a fémvázas bútorok, tárolók, székek és persze üveg, üveg és üveg, minden mennyiségben.

A ház vízellátását két közeli duzzasztógát segíti, bár ilyen borospince mellett – ahová az üvegház üvegpadlóján keresztül is lelátni – elhanyagolhatóvá válik a vízfogyasztás.

Tessék, még egy indok, hogy miért érdemes energiát fektetni az utódok nevelésébe! Bravó!

Ez is érdekelhet:

 

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom