Ez a világ egyik legkülönlegesebb ginje, melynek egyetlen kortyával ültethetsz egy fát Amazóniában!

Seje. Copoazú. Acai. Ponsigué. Túpiro. Merey. Semeruco. Mondanak valamit ezek a szavak? Ha nem, akkor még nem ismered a világ egyik legkülönlegesebb prémium ginjét, amely egyenesen az amazóniai esőerdőből jön el hozzád. Bemutatkozik a Canaïma, kóstold meg és ültess egy fát Amazóniában!

Képzeljük el, ahogy Venezuela vadregényes dzsungelében járunk: az érintetlen esőerdőkben, ahol helyi törzsek élnek 390 milliárd fa között egy olyan helyen, mely a Föld teljes állat- és növényvilágának tíz százalékát adja. Ebben a misztikus és titokzatos rengetegben bújik meg Bolívar régióban lélegzetelállító vízeséseivel és szikláival a Canaïma Nemzeti Park; ez a gyönyörű hely ihlette az Andok lábainál fekvő La Mielben lévő DUSA lepárló prémium ginjét, a Canaïmát.

Érintetlen esőerdők gyermeke

Az amazóniai esőerdőkben található háromezer gyümölcs közül jó, ha olyan kétszázat ismerünk: a Canaïma lepárlójába ezekből a titokzatos és izgalmas gyümölcsök közül hat érkezik, nem is beszélve a további ismeretlen növényekről és fűszerekről, hogy végül egy olyan ginben egyesüljön, mely minimum párját ritkító és elképesztően egzotikus.

A nehezen elérhető növényi összetevők adják a Canaïma hihetetlenül gazdag ízét: a lepárlóüstökbe kerülő gyümölcsöket mind külön-külön áztatják semleges gabonaszeszbe, majd külön párolják le őket egy kis szériás rézüstben, hogy végül egy isteni, sokdimenziós ginben egyesüljenek.

A Canaïma fő összetevői közt találhatunk kesudiót, azaz merey-t, az acait, a dél-amerikai manaca pálmafa lila gyümölcsét (a helyi törzsek jó energetizáló hatása miatt szeretik), az abszolút vörös sárkánytojásra emlékeztető uva de palmát (egyenesen a moriche pálmafáról), az ízletes és ásványi anyagokban gazdag túpirót, a bársonyos ízű sejét, melynek leveleiből a helyi törzsek házakat építettek, és a június és szeptember között leszedett copoazút, melynek héjából lekvárt, magjából csokoládét készítenek.

Az, hogy végül ezek lettek ennek az izgalmas ginnek a fő hozzávalói, nem a véletlen műve: a DUSA lepárlójában (ahol a rumok koronázott királya, a Diplomático is készül), több száz növényt és gyümölcsöt tanulmányoztak a tökéletes aromák megleléséig.

A gyümölcsök mellett a lepárlómester – aki nem mellesleg egy hölgy – összesen tizenkilenc különböző gyógynövény és gyümölcs kombinációjából készíti a Canaïmát, melynek minden kortyában visszaköszön az amazóniai vadon:

buja, intenzív, gyümölcsös és komplex ital, ahol a citrusok és a trópusi jegyek friss és herbális ízvilágban egyesülnek.

Koktélok az amazóniai esőerdőért

Ha az összetevők önmagában nem lennének elég rendhagyóak, a Canaïma gin különlegessége még az is, hogy az eladásainak tíz százalékát a Saving the Amazon alapítványnak ajánlja fel, amely célja Amazónia erdeinek megóvása.

Az Amazonas-medence a világ egyik legnagyobb trópusi erdeje és az emberiség fő ökológiai oltára.

Itt található a bolygó édesvizének közel húsz százaléka, a világ trópusi esőerdőinek harmincegy százaléka, illetve a Föld biodiverzitásának tíz százaléka is.

Amazónia több mint négyszáz ősi törzsnek ad otthont, mindegyiknek saját nyelve, kultúrája és területe van. Sajnos annak ellenére, hogy a világ egyik leggazdagabb természeti környezetében élnek, ezekben a közösségekben az egyik legmagasabb a többdimenziós szegénység aránya. Ennek a helyzetnek az egyik fő oka az a kár, amelyet a modern társadalom okoz az esőerdőkben.

Az erdők és az őslakosok védelme az egyik dolog, amit tehetünk az éghajlatváltozás megelőzése érdekében.

Ezért támogatja a Canaïma gin is azokat a szervezeteket, amelyek az őslakosok életminőségének javításán és élőhelyük megőrzésén dolgoznak, melyekhez most mi is csatlakozhatunk, méghozzá a lehető legélvezetesebb módon: csupán egy isteni gin-tonikot kell elfogyasztanunk!

Idén szeptemberben ugyanis minden pazar Canaïma ginkoktél vásárlása után a márka ültet egy fát az Amazonas-medencében! Jól hangzik, ugye? Akkor mutatjuk, hova is kell betérni szeptemberben egy tökéletes gin-tonikért, amiből aztán messze Dél-Amerikában kinő egy fa:

  • GoodSpirit Whisky & Cocktail Bar (1053 Budapest, Veres Pálné u. 7.)
  • Hotsy Totsy Budapest (1075 Budapest, Síp u. 24.)
  • LEO Rooftop (1013 Budapest, Clark Ádám tér 1.)
  • MÚZSA Bar (1051 Budapest, Széchenyi István tér 5-6.)
  • White Raven Skybar & Lounge (1014 Budapest, Hess András tér 1-3.)

Úgyhogy igyunk mindannyian egy csodás gin-tonikot a fenti bárok egyikében, és ültessünk egy (vagy amilyen finom, lesz az több is!) fát az esőerdőben!

(Fotók: DUSA - Canaïma)

alkohol | amazónia | gin | venezuela | nagy sztori | Canaïma

FOLYTASD EZZEL

Merész kampánnyal robban be a Reebok új kollekciója

A modern luxus nyomában a Range Roverrel

Rendeld meg a Roadster magazin 18. számát!

Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Tényleg ez a világ legjobb luxusterepjárója? Most kiderül!
Hirdetés