A Carajillót Spanyolországban készítették először, hogy egy kis rummal kortyolják reggeli kávéjukat.
Az idei tél slágere a Carajillo, ami az Espresso Martinire ad remek alternatívát. A képlet akár ilyen egyszerű is lehetne: adj 45 milliliter alkoholt a 45 milliliter kávédhoz, rázd össze egy jéggel teli shakerben, díszítsd narancshéjjal és kész.
Valójában azonban nagyon nem mindegy, hogy milyen kávéhoz milyen alkohol kerül.
A Carajillót friss vagy félfriss eszpresszóból érdemes elkészíteni, hiszen ennek a textúrája utánozhatatlan, a koktélt pedig krémes, habos állagúvá teszi. Erősen ajánlott Licor 43-at adni hozzá. A spanyol likőr negyvenhárom összetevőből készül, ízében megjelennek a citrusfélék és a gazdag vanília is, így
tökéletes társa lesz a kesernyés kávénak.
A jégen rázást pedig nem úszhatjuk meg, hiszen ha csak ráöntjük a kávéra a likőrt, az úszni fog az eszpresszó tetején, azonban, ha shakerbe tesszük, csodálatosan összekeverednek a komponensek és igazán lágy textúrát kapunk.
A kávés koktélokból persze sosem elég. Ebből a cikkünkből megtudhatod, hogyan készítheted el otthon a világ legjobb ír kávéját, itt pedig többek között az Amaretto kávét mutatjuk be.
(Forrás: RobbReport, fotó: Getty)
kávés ital | koktél | alkoholos ital | kávé | kávés koktél
Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod
10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod
Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!