Close
Így készítheted el otthon a világ legjobb ír kávéját

Így készítheted el otthon a világ legjobb ír kávéját

Az ír kávé az egyik leggyakrabban kért koktél a világon, melyet a feltételezések szerint az ír nemzetközi repülőtéren készítettek elsőként meghatározott lépések alapján.

Bár a recept egyszerű, a tökéletes ír kávé titka az elkészítés technikájában rejlik. A kávé és a whiskey mellett cukorra és cukrozatlan tejszínre is szükség van hozzá. Ezután következik három lépés, melyek mindegyike szükséges a parádés végeredményhez.

A pohár előmelegítésével kezdődik a folyamat, amiről nem érdemes megfeledkezni, hiszen ebben a koktélban a különböző alkotóelemek eltérő hőmérsékletének is nagy szerepe van. A kávé ugyanis forró, a whiskey szobahőmérsékletű, a tejszín pedig hűvös – így lesz tökéletes a harmónia.

A másik titok, hogy nem szabad túltolni a whiskey-t, hiszen az arányok felborulásával az ízvilág is teljesen megváltozik. A tetején lévő cukrozatlan tejszínhab pedig a harmadik kulcsfontosságú eleme a koktélnak, ami nemcsak a hűvös, krémes állaga miatt tökéletes társa az italnak, hanem azért is, mert az alkoholban lévő gőzöket visszatartja, így nem tudnak túlságosan gyorsan elillanni.

Hozzávalók:

  • 40 ml ír whiskey
  • 120 ml forró kávé
  • 2 tk cukor
  • tejszín

Elkészítése:

  1. A poharat forró víz segítségével melegítsük elő!
  2. A tejszínt habverővel kezdjük el felverni, de ügyeljünk arra, hogy még önthető állagú maradjon!
  3. A kávét öntsük a pohárba, adjuk hozzá a cukrot, és keverjük el, hogy feloldódjon!
  4. Öntsük rá a whiskey-t, majd óvatosan, például egy kanál segítségével tegyük rá a tejszínréteget!
  5. Forrón, azonnal kínáljuk.

Ha pedig van kéznél instant kávé, cukor és víz, gyakorlatilag tíz perc alatt elkészíthető ez a krémesen lágy kávés ital.

(Fotók: Getty Images)

FOLYTASD EZZEL
Hét tipp, hogy úgy grillezz zöldségeket, mint a profik!
Ez a csodás lasagne az ételérzékenyek kedvenc tavaszi fogása
Megjelent a Roadster negyedik lapszáma.
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, és akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom