Close
Így készül a luxuskávé az otthonodban

Így készül a luxuskávé az otthonodban

TikTok-trendként indult, és mára az egész internetet felrobbantotta a dalgona kávé, amelynek minden kortya annak ellenére kelt hétköznapi luxusérzést, hogy az égvilágon semmilyen különleges alapanyag nem szükséges hozzá.

Ha van kéznél instant kávé, cukor és víz, gyakorlatilag tíz perc alatt elkészíthető a krémesen lágy kávés ital.

A tökéletes állag eléréséhez habverőre, erős karra és egy jókora adag türelemre is szükség van, a végeredmény azonban garantáltan kárpótolni fog mindenkit az alternatív tricepszedzésért.

Megfelelő minőségű instant kávépor esetén az ital kifejezetten erős, valódi koffeinbomba, ezért érdemes mértékletesen fogyasztani!

Hozzávalók:

  • 2 evőkanál kristálycukor
  • 2 ek instant kávé
  • 2 ek hideg víz
  • jég és tej a tálaláshoz

Elkészítése:

  1. Egy közepes méretű tálban összekeverjük a cukrot, a kávét és a vizet. Habverő segítségével addig keverjük, míg selymesen sima, fényes állagú, sűrű, feszes habot nem kapunk.
  2. Egy hosszú nyakú pohárba szórjunk jeget, öntsünk rá tejet, majd halmozzuk rá a kávéhabot! Fogyasztás előtt keverjük meg!

Ha azt hitted, az Irish Coffee az egyetlen valamire való alkoholos kávéital, tévedtél: mutatunk három, még jobb koktélreceptet!

(Fotók: Getty Images)

kávé | gasztronómia | dalgona | recept

FOLYTASD EZZEL

Ezek a világ legjobb gasztrofesztiváljai

Kiderült, melyik a világ legjobb steakje

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram