Így készül a luxuskávé az otthonodban

TikTok-trendként indult, és mára az egész internetet felrobbantotta a dalgona kávé, amelynek minden kortya annak ellenére kelt hétköznapi luxusérzést, hogy az égvilágon semmilyen különleges alapanyag nem szükséges hozzá.

Ha van kéznél instant kávé, cukor és víz, gyakorlatilag tíz perc alatt elkészíthető a krémesen lágy kávés ital.

A tökéletes állag eléréséhez habverőre, erős karra és egy jókora adag türelemre is szükség van, a végeredmény azonban garantáltan kárpótolni fog mindenkit az alternatív tricepszedzésért.

Megfelelő minőségű instant kávépor esetén az ital kifejezetten erős, valódi koffeinbomba, ezért érdemes mértékletesen fogyasztani!

Hozzávalók:

  • 2 evőkanál kristálycukor
  • 2 ek instant kávé
  • 2 ek hideg víz
  • jég és tej a tálaláshoz

Elkészítése:

  1. Egy közepes méretű tálban összekeverjük a cukrot, a kávét és a vizet. Habverő segítségével addig keverjük, míg selymesen sima, fényes állagú, sűrű, feszes habot nem kapunk.
  2. Egy hosszú nyakú pohárba szórjunk jeget, öntsünk rá tejet, majd halmozzuk rá a kávéhabot! Fogyasztás előtt keverjük meg!

Ha azt hitted, az Irish Coffee az egyetlen valamire való alkoholos kávéital, tévedtél: mutatunk három, még jobb koktélreceptet!

(Fotók: Getty Images)

recept | dalgona | gasztronómia | kávé

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom