Close
Szerelem az első harapásra – Füzi Tamás és a Secret Sunday Brunch

Szerelem az első harapásra – Füzi Tamás és a Secret Sunday Brunch

Titkos reggelizőhely egy budapesti loftban? Túl szép, hogy igaz legyen. Pedig az.

Mindjárt egy hatalmas, fellengzősnek ható állítással indítunk: a Secret Sunday Brunch nem csak egy reggeli, hanem egy életérzés. Méghozzá egy nagyon budapesti és nagyon kozmopolita életérzés, amelyben összekapcsolódik a kulinária és a budapestiség. A bruncholás élményét képtelenség leválasztani a helyről, ahol történik, és nem is kell, nem is szabad. Egy átfogó, kerek élményként kell tekinteni rá, onnantól kezdve, hogy az ember kilép a minden bizonnyal 1910-es évek óta fel nem újított, nyekergős liftből, és belép a fantasztikus hangulatú loftba. Részemről szerelem volt az első látásra, és egyből két osztályzattal feljebb indult a reggeli is, pedig még bele sem haraptam semmibe.

Lokáció, lokáció, lokáció

A Füzi Tamás és a Secret Sunday Brunch kollabját teljesen egyedi élménnyé teszi a helyszín, ami nem más, mint egy Margit körúti lakás hatodik emeleti loftja. A hatalmas, osztott vasablak, a remek ízléssel összerakott, rusztikus-modern berendezési tárgyak, a kiegészítők az asztalra helyezett vizesüvegektől kezdve a virágokon át a tányérokig mind hibátlan ízlésről uralkodnak.

Pusztán ott lenni is kellemes. Csak ott ülni és inni egy kávét, és beszélgetni – mert ez egy ilyen hely.

Tőlem teljesen idegen módon meg is osztottam egy fotót az Insta-sztorimban (ezzel el is vesztettem Insta-sztori szüzességemet), és nagyon hamar három üzenetet kaptam, és mind azt kérdezték, hogy hol vagyok, mi ez a hely?

Az ember tudja, hogy Budapest fantasztikus helyekkel, és lakásokkal van tele. Tudjuk, hogy vannak ezek a kincsek, egykori műtermek, fantasztikus kilátással bíró nagypolgári lakások, fenn, magasan az utcaszint fölött, amit csak a lakóik ismernek, meg a barátaik, ismerőseik, de egyszerű földi halandó értelemszerűen nem juthat be ezekbe, maximum a százéves házak ünnepén, és akkor is többnyire a gangig.

A Secret Sunday Brunch viszont bevisz egy ilyen kincsbe, megosztják velünk ezt a felfedezést, és közben elképesztő finom ételeket is felszolgálnak mellé.

Ha valaki összehozna egy olyan sorozatot, hogy ilyen budapesti lakásokba szervez brunchokat/vacsorákat, most vennék egy egész éves bérletet, látatlanban.

Slow Down and Have Brunch

A félreértések elkerülése végett: Füzi Tamás kreálmányait nem a hely tette ízletessé. Valószínűleg akkor is bírtam volna a vegán burritót és a kecsekesajtos frittatát, ha egy nyirkos barlangban eszem meg, dohos szagú krumpliszsákok között, miközben Gollam liheg a nyakamba.

Négyféle menü közül lehetett választani, volt egy alapmenü (friss croissanttal, vajjal, lekvárral, illetve krémes joghurttal és granolával), egy húsos menü (császárhús paradicsomlekvárral, laskagombával és friss bagettel), egy vega opció (juhsajtos frittata sült koktélparadicsommal, rukkolával és friss bagettel), illetve egy vegán menü (édesburgonyás babos burritó mangó salsával.)

Valami, amire érdemes figyelni: az ételek akkora adagok, hogy a desszertből már csak szuszogva tudtam mintát venni, és azt is csak azért, hogy tudjak valamit írni róla. Nem vagyok édesszájú, ha desszertet eszem, a krémes dolgokat csípem, és azt is, mert jól megy a kávé mellé, de a meggyes clafoutis és a banánkenyér is friss és ízletes megoldások voltak, és kénytelen voltam belátni, hogy van élet a panna cottán meg a creme catalanon túl is.

Balról jobbra, álló sor: Hadobás Nóri, Füzi Tamás és Pál Zorka

A sorozat ugyan a Secret Sunday Brunch nevet viseli, azaz nevében titkos, de valójában természetesen nem az. Fenn vannak a Facebookon, lehet hozzájuk foglalni. Titkosnak tehát nem titkos, ellenben exkluzív és elképesztően egyedi – a már fentebb említett okok miatt. A szervezők terve az, hogy 1. vacsorákat is szervezni fognak a Margit körúti lakásba, 2. egyéb helyeken is felkutatnak, hogy hasonló eseményeket szervezzenek. Nem kérdés, szorítunk, hogy ez összejöjjön, addig pedig marad a brunch.

(Fotók: Tirka Photo)

füzi tamás | brunch | loft | nagy sztori | secret Sunday brunch

FOLYTASD EZZEL

Már a tökéletes étel-ital párosítást is a mesterséges intelligencia végzi

Így készíti az olaszok kedvenc tésztáját a világ egyik legjobb séfje

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram