Close
Maximumra járatja a minimalizmust ez a portugál nyaraló

Maximumra járatja a minimalizmust ez a portugál nyaraló

Alighanem erre mondják, hogy a kevesebb néha több.

Korábban csupán egy rom volt egy földút végén, most pedig Portugália egyik leglenyűgözőbb villája körülölelve a természet által, olíva- és mandulafák szomszédságában. Aki szeretne egy kicsit elvonulni a világ elől, annak erősen ajánlott opció a Portugália legdélebbi régiójában található Casa Luum, ami akár családdal, akár barátokkal kibérelhető, legfeljebb hét személy számára.

A négy hálószobás ingatlan minimalista dizájnja a helyi Pedro Domingos Arquitectos építésziroda nevéhez köthető.

Munkájuk eredményeképpen a Casa Luum egyszerre áraszt végtelen nyugalmat és kínál abszolút luxust, ettől válik ideális helyszínné egy kis kikapcsolódáshoz, vagy éppen a természetvédelmi területeiről, strandjairól és borairól híres Algarve régió felfedezéséhez a zavaró turistaáradat nélkül.

A nyaraló határozott vonalvezetésével, fehér falaival és a beton minimalizmusával egyértelműen a modern építészet jellegzetességeit viseli. Ugyanakkor nem szakad el a természettől, jókora ablakokkal és ajtókkal, fantasztikus tetőterasszal, izgalmas belső teraszokkal, és persze egy hatalmas udvarral kapcsolódik a környezetéhez – ez utóbbihoz egy félig szeparált medence is tartozik.

Sok esetben a belső tér kialakításához is a környékből beszerzett, természetes anyagokat használtak fel. A nyílászárók és redőnyök például fából készültek, a medence, a konyhapultok és a padok pedig természetes kőből vannak.

Ha ez a ház elnyerte a tetszésed, akkor bizonyára

ez is tetszeni fog:

casa luum | nyaraló | dizájn | portugál | építészet

FOLYTASD EZZEL

Gigantikus higanycsepp-szobor előtt szelfiznek a New York-iak

Eladóvá vált a világ egyik leghíresebb írójának pazar rezidenciája

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram