Close
Maximumra járatja a minimalizmust ez a portugál nyaraló

Maximumra járatja a minimalizmust ez a portugál nyaraló

Alighanem erre mondják, hogy a kevesebb néha több.

Korábban csupán egy rom volt egy földút végén, most pedig Portugália egyik leglenyűgözőbb villája körülölelve a természet által, olíva- és mandulafák szomszédságában. Aki szeretne egy kicsit elvonulni a világ elől, annak erősen ajánlott opció a Portugália legdélebbi régiójában található Casa Luum, ami akár családdal, akár barátokkal kibérelhető, legfeljebb hét személy számára.

A négy hálószobás ingatlan minimalista dizájnja a helyi Pedro Domingos Arquitectos építésziroda nevéhez köthető.

Munkájuk eredményeképpen a Casa Luum egyszerre áraszt végtelen nyugalmat és kínál abszolút luxust, ettől válik ideális helyszínné egy kis kikapcsolódáshoz, vagy éppen a természetvédelmi területeiről, strandjairól és borairól híres Algarve régió felfedezéséhez a zavaró turistaáradat nélkül.

A nyaraló határozott vonalvezetésével, fehér falaival és a beton minimalizmusával egyértelműen a modern építészet jellegzetességeit viseli. Ugyanakkor nem szakad el a természettől, jókora ablakokkal és ajtókkal, fantasztikus tetőterasszal, izgalmas belső teraszokkal, és persze egy hatalmas udvarral kapcsolódik a környezetéhez – ez utóbbihoz egy félig szeparált medence is tartozik.

Sok esetben a belső tér kialakításához is a környékből beszerzett, természetes anyagokat használtak fel. A nyílászárók és redőnyök például fából készültek, a medence, a konyhapultok és a padok pedig természetes kőből vannak.

Ha ez a ház elnyerte a tetszésed, akkor bizonyára

ez is tetszeni fog:

A kaland folytatódik
Megjelent a Roadster magazin második nyomtatott kiadása, amelyben ismét olyan történeteket gyűjtöttünk össze, amelyek minket is folyamatosan inspirálnak. Szerintünk szebb lett, mint az első szám, reméljük, neked is tetszeni fog. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom