Close
Imádjuk, ahogyan a természet megjelenik ebben a családi otthonban

Imádjuk, ahogyan a természet megjelenik ebben a családi otthonban

Zseniálisat húztak a japán Hearth Architects építészei, amikor egy fának otthont adó átrium köré építették fel ezt a hangulatos házat.

Mindig irigykedve tekintünk az olyan ingatlanokra, amelyek nem pusztán betonból és mesterséges anyagokból állnak össze, hanem egy ügyes építészeti megoldásnak köszönhetően a természet is megjelenik bennük. A Kyomachi House remek példa erre.

A kétszintes ház lelkét egy fedett kert adja, ahol egy gyönyörű fa nyújtózik a tetőablak felé.

Ezt az udvart magas falak határolják, ám jókora nyílások gondoskodnak arról, hogy egyrészt az átrium jól látható legyen, másrészt a természetes fény beragyoghassa a teret. Amikor a fa télen lehullajtja leveleit, még több fényt enged a házba, nyáron pedig ennek az ellenkezőjét teszi, virágzik és kellemes árnyékot biztosít.

A ház lakói folyamatosan nyomon követhetik az évszakok változását és az idő múlását a szimbolikusnak mondható – és szinte minden szobából jól látható – fa változásain keresztül. A fapadlóval és szintén fából készült mennyezettel ellátott étkezőtől például csupán egyetlen eltolható üvegajtó választja el, de az emeleten található két gyerekszoba és a szülői hálóból nyíló erkély is a fedett kis udvarra néz.

Ez is érdekelhet:

(Képek: Dezeen)

Itt a Roadster legújabb, negyedik száma!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom