Close
Imádjuk, ahogyan a természet megjelenik ebben a családi otthonban

Imádjuk, ahogyan a természet megjelenik ebben a családi otthonban

Zseniálisat húztak a japán Hearth Architects építészei, amikor egy fának otthont adó átrium köré építették fel ezt a hangulatos házat.

Mindig irigykedve tekintünk az olyan ingatlanokra, amelyek nem pusztán betonból és mesterséges anyagokból állnak össze, hanem egy ügyes építészeti megoldásnak köszönhetően a természet is megjelenik bennük. A Kyomachi House remek példa erre.

A kétszintes ház lelkét egy fedett kert adja, ahol egy gyönyörű fa nyújtózik a tetőablak felé.

Ezt az udvart magas falak határolják, ám jókora nyílások gondoskodnak arról, hogy egyrészt az átrium jól látható legyen, másrészt a természetes fény beragyoghassa a teret. Amikor a fa télen lehullajtja leveleit, még több fényt enged a házba, nyáron pedig ennek az ellenkezőjét teszi, virágzik és kellemes árnyékot biztosít.

A ház lakói folyamatosan nyomon követhetik az évszakok változását és az idő múlását a szimbolikusnak mondható – és szinte minden szobából jól látható – fa változásain keresztül. A fapadlóval és szintén fából készült mennyezettel ellátott étkezőtől például csupán egyetlen eltolható üvegajtó választja el, de az emeleten található két gyerekszoba és a szülői hálóból nyíló erkély is a fedett kis udvarra néz.

Ez is érdekelhet:

(Képek: Dezeen)

otthon | fedett udvar | Átrium | természet | családi ház

FOLYTASD EZZEL

Kihagyhatatlan ínyencségek – Két premier a Bartók Tavasz bemutatói közül, amin ott kell lenni

Új utak és régi kedvencek – Legendák állnak a Müpa színpadán március 30-án

Rendeld meg a Roadster magazin 11. számát!

Mi a közös Rio de Janeiróban, egy alig ismert horvát luxus menedékben, és egy hotellé alakított New York-i reptéri terminálban? Mindet bemutatjuk a Roadster legfrissebb számában! Ezeken kívül találkozunk a világ egyik legnevesebb dizájnerével, Jaime Hayonnal, bemutatunk hat remek hazai kabinházat és kiderítjük, hol lehet jó vermutot inni Magyarországon. Ezzel még nincs vége, ugyanis elmentünk Provence-ba és kipróbáltuk az új 7-es BMW-t, Svédországban pedog a Toyota RAV4-et. Egy asztalhoz ültettük Péterfy Bori rocksztárt, Gerendai Károly kultmogult, Szabó Simon színészt, Molnár S. Szonja kurátort és Tombor Zoltán fotográfust, és kifaggattuk őket Budapesthez fűződő érzelmeikről. Elmeséljük milyen Marokkó egyik feltörekvő szörfmekkája, Taghazout, és benézünk a főváros új dizájnhoteljébe, a Verno House-ba is. Megszólaltatjuk még Kertész Attila képzőművészt, Sivák Zsófit, a Heves-megyei kocsmák Robert Capáját, és még Puzsér Róbert is tollat ragadott a kedvünkért. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram