Close
Imádjuk, ahogyan a természet megjelenik ebben a családi otthonban

Imádjuk, ahogyan a természet megjelenik ebben a családi otthonban

Zseniálisat húztak a japán Hearth Architects építészei, amikor egy fának otthont adó átrium köré építették fel ezt a hangulatos házat.

Mindig irigykedve tekintünk az olyan ingatlanokra, amelyek nem pusztán betonból és mesterséges anyagokból állnak össze, hanem egy ügyes építészeti megoldásnak köszönhetően a természet is megjelenik bennük. A Kyomachi House remek példa erre.

A kétszintes ház lelkét egy fedett kert adja, ahol egy gyönyörű fa nyújtózik a tetőablak felé.

Ezt az udvart magas falak határolják, ám jókora nyílások gondoskodnak arról, hogy egyrészt az átrium jól látható legyen, másrészt a természetes fény beragyoghassa a teret. Amikor a fa télen lehullajtja leveleit, még több fényt enged a házba, nyáron pedig ennek az ellenkezőjét teszi, virágzik és kellemes árnyékot biztosít.

A ház lakói folyamatosan nyomon követhetik az évszakok változását és az idő múlását a szimbolikusnak mondható – és szinte minden szobából jól látható – fa változásain keresztül. A fapadlóval és szintén fából készült mennyezettel ellátott étkezőtől például csupán egyetlen eltolható üvegajtó választja el, de az emeleten található két gyerekszoba és a szülői hálóból nyíló erkély is a fedett kis udvarra néz.

Ez is érdekelhet:

(Képek: Dezeen)

Close