Imádjuk, ahogyan a természet megjelenik ebben a családi otthonban

Zseniálisat húztak a japán Hearth Architects építészei, amikor egy fának otthont adó átrium köré építették fel ezt a hangulatos házat.

Mindig irigykedve tekintünk az olyan ingatlanokra, amelyek nem pusztán betonból és mesterséges anyagokból állnak össze, hanem egy ügyes építészeti megoldásnak köszönhetően a természet is megjelenik bennük. A Kyomachi House remek példa erre.

A kétszintes ház lelkét egy fedett kert adja, ahol egy gyönyörű fa nyújtózik a tetőablak felé.

Ezt az udvart magas falak határolják, ám jókora nyílások gondoskodnak arról, hogy egyrészt az átrium jól látható legyen, másrészt a természetes fény beragyoghassa a teret. Amikor a fa télen lehullajtja leveleit, még több fényt enged a házba, nyáron pedig ennek az ellenkezőjét teszi, virágzik és kellemes árnyékot biztosít.

A ház lakói folyamatosan nyomon követhetik az évszakok változását és az idő múlását a szimbolikusnak mondható – és szinte minden szobából jól látható – fa változásain keresztül. A fapadlóval és szintén fából készült mennyezettel ellátott étkezőtől például csupán egyetlen eltolható üvegajtó választja el, de az emeleten található két gyerekszoba és a szülői hálóból nyíló erkély is a fedett kis udvarra néz.

Ez is érdekelhet:

Minden benne van ebben a videóban, amiért imádni lehet Japánt

Japán egy valóságos misztikum, maga a titokzatosság és a nyugodtság, amit tökéletesen visszaad ez a videó.

(Képek: Dezeen)

családi ház | fa | Átrium | fedett udvar | otthon

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom