A természet elemei éltetik Tenerife legkülönlegesebb hotelét

A Casas Bioclimaticas olyan butikhotel-konglomerátum, amely egy megújuló energiákat kutató állomáson belül kapott helyet. Az óceán partján. Szélerőművek tövében. Lehet még ennél is coolabb a hely? Lehet. Mondjuk, hogyan.

Az Iter megújuló energiákkal foglalkozó intézet, amely Tenerife szigetén déli részén, közvetlenül az óceán partján helyezkedik el.

Már a közeli autópályáról is könnyen felismerni, tucatnyi szélerőmű hatalmas lapátjai szelik a levegőt, az intézet szomszédságában pedig – minő irónia – két hatalmas olajfúrótorony pöffeszkedik, mint két leroskadt fém- és betonszörny.

A fosszilis és zöld energia néz tehát egymással itt farkasszemet, múlt/jelen és jövő, alig karnyújtásnyira egymástól.

A Casas Bioclimaticas az intézettől délre fekszik, és egy huszonöt házból álló butikhotel enklávét takar. A kaktuszokkal, vulkanikus sziklákkal teli területen huszonöt különböző stílusú, egyszerre modern, trendi és természetesen megújuló energiákkal operáló házat takar. Az ötlet a tenerifei kormány szponzorálásában valósult meg, a kiírt pályázatra harmincnyolc országból 394 terv érkezett, ebből valósult meg a kiválasztott huszonöt projekt.

A nulla szennyezőanyag-kibocsátású házakban rendszerint hat fő fér el, konyhával, egy vagy két fürdőszobával felszerelt apartmanokról van szó. Nekem a La Duna névre hallgató házban sikerült eltöltenem két napot, ami egy kétszobás, két fürdőszobás, lounge-os apartman a park déli végében. Szinte minden házból látható az óceán, a Duna előnye, hogy közelebb van hozzá: két perc alatt lehet sétálni a partra, és nézni/hallgatni a szikláknak csapódó hullámokat.

A Casas Bioclimaticasban a csend adott, igaz, ha a szélturbinák beindulnak, adnak egyfajta futurisztikus alapzajt. A Tenerife fővárosának számító Santa Cruz negyven kilométer, ami háromsávos pályán egy jó fél órás mutatvány, vagyis nem távolság. A Montana Pelada Nemzeti Park még közelebb van, konkrétan a szomszédban fekszik.

Nem a Duna a legpompább apartman: az El Alisio tetején egy terasz bújik meg, a La Religához tartozik egy belső udvar egy dísztóval, a La Geriához pedig egy kert.

Kicsit profánul hangzik, de ha nem szokványos szálláshelyben gondolkodunk ezen a szigeten, ennél különlegesebb helyet nem nagyon találhatunk.

Ez is érdekelhet:

Ezek a világ legszebb magántulajdonú szigetei

Összeszedtünk Ausztráliától Kanadáig tíz olyan csodás szigetet, amelyet a nagyközönség is élvezhet. És hát, van is mit. 

iter | tenerife | szállás | zöld energia | casas bioclimaticas

FOLYTASD EZZEL

Álomszülte szálloda Dánszentmiklóson, pazar fine dining étteremmel

Ilyen egyedi és domináns ízekkel tud kényeztetni a világ egyik legjobb rumja

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom