Close
A természet elemei éltetik Tenerife legkülönlegesebb hotelét

A természet elemei éltetik Tenerife legkülönlegesebb hotelét

A Casas Bioclimaticas olyan butikhotel-konglomerátum, amely egy megújuló energiákat kutató állomáson belül kapott helyet. Az óceán partján. Szélerőművek tövében. Lehet még ennél is coolabb a hely? Lehet. Mondjuk, hogyan.

Az Iter megújuló energiákkal foglalkozó intézet, amely Tenerife szigetén déli részén, közvetlenül az óceán partján helyezkedik el.

Már a közeli autópályáról is könnyen felismerni, tucatnyi szélerőmű hatalmas lapátjai szelik a levegőt, az intézet szomszédságában pedig – minő irónia – két hatalmas olajfúrótorony pöffeszkedik, mint két leroskadt fém- és betonszörny.

A fosszilis és zöld energia néz tehát egymással itt farkasszemet, múlt/jelen és jövő, alig karnyújtásnyira egymástól.

A Casas Bioclimaticas az intézettől délre fekszik, és egy huszonöt házból álló butikhotel enklávét takar. A kaktuszokkal, vulkanikus sziklákkal teli területen huszonöt különböző stílusú, egyszerre modern, trendi és természetesen megújuló energiákkal operáló házat takar. Az ötlet a tenerifei kormány szponzorálásában valósult meg, a kiírt pályázatra harmincnyolc országból 394 terv érkezett, ebből valósult meg a kiválasztott huszonöt projekt.

A nulla szennyezőanyag-kibocsátású házakban rendszerint hat fő fér el, konyhával, egy vagy két fürdőszobával felszerelt apartmanokról van szó. Nekem a La Duna névre hallgató házban sikerült eltöltenem két napot, ami egy kétszobás, két fürdőszobás, lounge-os apartman a park déli végében. Szinte minden házból látható az óceán, a Duna előnye, hogy közelebb van hozzá: két perc alatt lehet sétálni a partra, és nézni/hallgatni a szikláknak csapódó hullámokat.

A Casas Bioclimaticasban a csend adott, igaz, ha a szélturbinák beindulnak, adnak egyfajta futurisztikus alapzajt. A Tenerife fővárosának számító Santa Cruz negyven kilométer, ami háromsávos pályán egy jó fél órás mutatvány, vagyis nem távolság. A Montana Pelada Nemzeti Park még közelebb van, konkrétan a szomszédban fekszik.

Nem a Duna a legpompább apartman: az El Alisio tetején egy terasz bújik meg, a La Religához tartozik egy belső udvar egy dísztóval, a La Geriához pedig egy kert.

Kicsit profánul hangzik, de ha nem szokványos szálláshelyben gondolkodunk ezen a szigeten, ennél különlegesebb helyet nem nagyon találhatunk.

Ez is érdekelhet:

Legyen tiéd a limitált szériás giftboxunk!
Mi jobb, mint egy Roadster magazin?
A válasz egyszerű: öt Roadster magazin.
Úgy döntöttünk, összerakjuk egy díszdobozba az eddigi számainkat, és ha megrendeled magadnak vagy valaki másnak ajándékba (spoiler alert: jön a karácsony!), akkor a következő, sorrendben ötödik számunkat ajándékba kapod tőlünk.
Az öt szám együtt díszdobozban most 8950 Ft.
Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom