Close
Ezek a világ legszebb magántulajdonú szigetei

Ezek a világ legszebb magántulajdonú szigetei

Egy privát szigetre eljutni tényleg az álomkategóriába tartozik, hiszen ritkán jut eszünkbe nyaralást tervezni magántulajdonú helyre. Összeszedtünk Ausztráliától Kanadáig tíz olyan csodás szigetet, amelyet a nagyközönség is élvezhet. És hát, van is mit. 

Akitua, Cook-szigetek

Tökéletes helyszín egy újabb Kék lagúna-filmhez, bár a hajótörötteknek most nem kell vesződniük a hajlék építésével, hiszen Akituában huszonkilenc bungaló cövekel a homokos parton. A pálmafák közé bújtatott házikók mindegyikéből lépcsők vezetnek az égszínkék vízbe, úgyhogy maximálisan egyetérthetünk a minden bizonnyal elfogult helyiekkel, akik szerint ez a Föld legszebb lagúnája.

A Csendes-óceánban, Szamoa és Francia-Polinézia között elterülő országot egyébként tizenöt sziget alkotja. Ha hinni lehet az adatoknak, kicsivel több mint tizenhétezer kilométerre fekszik Budapesttől, amivel a Cook-szigetek a Magyarországtól legtávolabbra lévő lakott szárazföld a világon.

Cayo Espanto, Belize

Mindössze hat villát rejt ez a vízre épült magánterület Belize tengerpartján, ahonnan egy hosszabb privát dokk vezet a Casa Ventanasba. A vendégház séfje reggelente személyesen beszéli meg a vendégekkel az aznapi menüt, de nemcsak a helyi finomságok miatt érdemes becsekkolni, hanem igénybe vehető a maja kultúra elemeire épülő gyógyfürdő is.

Belize a Karib-tenger mellett Közép-Amerika keleti partján fekszik, azon kevés helyek egyike, ahol lehet gyönyörködni az érintetlen természetben.

Frègate-sziget, Seychelles

Egykoron kalózok rejtekhelyeként ismerték, ma már igazi prémium üdülőhely és ritka madárpopulációk otthona a mindössze három négyzetkilométer területű kincses sziget. A Seychelle-szigetekhez tartozó Fregate-on a helyileg termesztett gyümölcsök és zöldségek felhasználásával végeznek gyógykezeléseket, de ha ennél izgalmasabb élményre vágyunk, kibérelhetjük a pazar kilátású, saját medencés tizenhat villa egyikét, vagy hasíthatunk terepjáróval a tényleg csodás környéken.

Utóbbit hivatalosan is elismerték már, mert Frégate-ot korábban megválasztották a világ legszebb tengerpartjának.

Lizard-sziget, Ausztrália

Északkelet-Ausztrália kis szigete ideális célpont a természetfilmek rajongóinak, mert tényleg megelevenednek a képkockák: közelebbről meg lehet ismerkedni az ott élő gyíkokkal vagy az óriás kagylókkal. Összesen huszonnégy magántulajdonú fehér homokos strand kínál lehetőséget a lazításra, de ha elegünk van a homokból, csak egy piknikkosárra és egy csónakra van szükség a közeli Palfrey-sziget felfedezéséhez, ahol a nyaralók egyikén sincs zár az ajtón.

A Lizard-szigetet egyébként nagy mértékékben sújtotta a korallfehéredés, aminek következtében a környéken a korallok többsége kipusztult.

Matangi, Fidzsi-szigetek

A patkó alakú Matangi-szigeten nádtetős házak biztosítják a Robinson Crusoe-i hangulatot. Ha ennél is magányosabb helyet keresünk, akkor a Horseshoe öbölbe kell kirándulnunk, ahol privát tengerparti élményt kapunk.

A háromszázharminckét szigetből álló Fidzsi a világ top tizes búvárparadicsoma, nem véletlenül keresik fel az édenkertnek tűnő egzotikus helyet a profi merülők.

Pamalican, Fülöp-szigetek

A fülöp-szigeteki Pamalican a fehér homokos strandok királynője – amiről papírja is van. A két és fél kilométer hosszú partszakaszt legutóbb tavaly választották a világ legszebb strandjának, de ezt a megtisztelő címet korábban kétszer is elnyerte már.

A mesebeli sziget amúgy teljesen lakatlan, leszámítva persze az exkluzív resortot, amit a fővárosból közelíthetünk meg a hotel privát repülőgépével.

Peter, Brit Virgin-szigetek

Egyszerűen fogalmazva a Brit Virgin-szigetekhez tartozó Peter egy gyógysziget. Leginkább a gyógyulásra és kényeztetésre vágyók keresik fel, mert a vendégek olyan különleges trópusimasszázs-élménycsomagot kapnak, amit sehol a világon nem. A kezeléseket egy hatalmas villában tartják, amit csak privát csónakkal lehet megközelíteni.

A Peter-sziget a Brit Virgin-szigetek legnagyobbja, és aligha mondunk nagyot azzal, hogy minden bizonnyal a legszebbje.

Pine Cay, Turks és Caicos-szigetek

Sehol máshol nem lehet autentikusabban megélni a karibi életérzést, mint Pine Cayben. A cukorfehér strandon fekvő tizenhárom lakosztályt magában foglaló villában egy darab televíziót sem találni, és a mobiltelefonokat se látják szívesen. Az érintetlen természet és a háborítatlan csend uralkodik.

A Nagy-Britannia tengerentúli területének számító, harminc szigetből álló Turks- és Caicos-szigetek Kuba közelében bujkálnak. A magántulajdonban lévő sziget mindössze nyolcszáz hektárt foglal el, melyen harminchat szerencsés lakástulajdonos élvezheti az életet, de az se lógassa az orrát, akinek nem jutott saját villa, mert egy kicsike spában kárpótolhatja magát.

Sonora-sziget, Kanada

A magánszigetekkel teli Brit Kolumbia Kanada legnyugatibb tartománya, ahová nem feltétlenül a pancsolás élménye vonzza a látogatót. Sonorán a tenger felől megközelíthető nemzeti park és a sziget keleti oldalára épült üdülőhely miatt érkeznek az ökokalandorok, akiknek nem árt odafigyelniük a Sonora és a Maurelle-szigetek közötti szűk átjáróra, ahol rendkívül erős árapály-áramlatok és örvények lephetik meg őket.

A sziklák alján, a hűvös tengerparton felhúzott üdülő novembertől áprilisig zárva tart, úgyhogy grizzlymedvével csak nyaranta futhatunk össze.

Veli és Dhigu, Maldív-szigetek

A Maldív-szigeteken található ikerszigeteket egy lagúna köti össze, és csupán egy hosszabb sétára helyezkednek el egymástól. Összesen nyolc étteremben kóstolhatjuk meg a helyi ízeket, a fáradalmakat pedig két spában pihenhetjük ki, ha meguntunk a fehér homokos tengerparton való napozást.

Különleges atmoszférájú sziget ez, ahol vakítóan fehér korallhomok, türkízkék lagúnák és a buja trópusi növényzet hívogatja a nászutasokat, akik egyébként kedvezményesen élvezhetik az egyszerűségében nagyszerű világot.

Ez is érdekelhet:

(Fotó: Getty Images, Unsplash)

maldív-szigetek | somora | lizard-sziget | fregate-sziget | nagy sztori

FOLYTASD EZZEL

Az EU Magyarország számára is drasztikus döntést hozott: meghosszabbítják a gazdasági szankciókat Oroszország ellen

Zene, művészet és hihetetlen ételek várnak Madridban

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram