Close
A világ leghíresebb csillagképéről kapta a nevét ez a csodálatos kis faház

A világ leghíresebb csillagképéről kapta a nevét ez a csodálatos kis faház

Tökéletes kikapcsolódási hely a felnőtteknek, játszótér a gyerekeknek, és fantasztikus állomás a csillaglesre mindenkinek.

A Cassiopeia névre keresztelt faházat a portugál Madeiguincho építészei alkották meg. A kifejezetten a fából készült házakra szakosodott stúdió által megtervezett kisház csodálatosan beleolvad a környezetébe, maximálisan fenntartható, ráadásul még egy játszóteret is magában foglal a gyermekek legnagyobb örömére. A kicsik tűzoltóoszlopon ereszkedhetnek le, és csúszdázhatnak, hintázhatnak vagy mászófalon is játszhatnak a faház alsó szintjén.

A tervezők minden apró részletre odafigyeltek a cölöpökre épített ház elkészítésekor. A belső teret CLT panelekkel burkolták, majd vízszintesen elhelyezett lécekből álló farendszerekkel díszítették.

Különlegessége, hogy egy olyan kertben telepítették, ahol egyetlen fa sem áll.

A tervezők célja pedig egy olyan menedék kialakítása volt, amely megkönnyíti a felnőttek számára azt, hogy elszakadjanak a virtuális világtól, és karnyújtásnyira hozza a csillagokat, lehetőséget teremtve a világegyetem megfigyelésére.

Világszerte egyre ötletesebb megoldások születnek a faházkoncepcióra. Egy dizájnertanuló, Henry K. Wein például egy hordozható faházas utánfutót álmodott meg, amely pillanatok alatt kerékpárra csatlakoztatható, így hosszabb túrák során bárhol menedéket tud nyújtani.

(Forrás: Designboom, fotók: Joao Carranca)

FOLYTASD EZZEL
Így tesz a környezet­tudatosságért a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áron
Luxus spa és négyszáz lakásos társasház készül a központi pályaudvar köré Manchesterben
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom