Close
A világ leghíresebb csillagképéről kapta a nevét ez a csodálatos kis faház

A világ leghíresebb csillagképéről kapta a nevét ez a csodálatos kis faház

Tökéletes kikapcsolódási hely a felnőtteknek, játszótér a gyerekeknek, és fantasztikus állomás a csillaglesre mindenkinek.

A Cassiopeia névre keresztelt faházat a portugál Madeiguincho építészei alkották meg. A kifejezetten a fából készült házakra szakosodott stúdió által megtervezett kisház csodálatosan beleolvad a környezetébe, maximálisan fenntartható, ráadásul még egy játszóteret is magában foglal a gyermekek legnagyobb örömére. A kicsik tűzoltóoszlopon ereszkedhetnek le, és csúszdázhatnak, hintázhatnak vagy mászófalon is játszhatnak a faház alsó szintjén.

A tervezők minden apró részletre odafigyeltek a cölöpökre épített ház elkészítésekor. A belső teret CLT panelekkel burkolták, majd vízszintesen elhelyezett lécekből álló farendszerekkel díszítették.

Különlegessége, hogy egy olyan kertben telepítették, ahol egyetlen fa sem áll.

A tervezők célja pedig egy olyan menedék kialakítása volt, amely megkönnyíti a felnőttek számára azt, hogy elszakadjanak a virtuális világtól, és karnyújtásnyira hozza a csillagokat, lehetőséget teremtve a világegyetem megfigyelésére.

Világszerte egyre ötletesebb megoldások születnek a faházkoncepcióra. Egy dizájnertanuló, Henry K. Wein például egy hordozható faházas utánfutót álmodott meg, amely pillanatok alatt kerékpárra csatlakoztatható, így hosszabb túrák során bárhol menedéket tud nyújtani.

(Forrás: Designboom, fotók: Joao Carranca)

kisház | csillagles | portugália | portugál | faház

FOLYTASD EZZEL

A világ egyik legrangosabb építészeti fődíját nyerte el a Magyar Zene Háza

Megtaláltuk az üzletet, ahol életed kanapéját tervezheted meg megengedhető áron

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram