Close
A Dob utcában kiderülhet, mitől olyan kivételes a spanyol pezsgő

A Dob utcában kiderülhet, mitől olyan kivételes a spanyol pezsgő

A spanyolok általában büszkeségtől dagadó mellkassal mesélnek a caváról, vagyis a palackban érlelt buborékos különlegességükről. Július 4-én megkóstolhatjuk.

A Cava-kóstolót a budapesti Vino Castillo Borházban tartják, ahol az alábbi tételekkel flörtölve kerülhetünk spanyolos hangulatba:

  • Raventos Rosell Magnum Brut Nature
  • Llopart Integral Brut Nature Reserva Magnum
  • Rimarts Reserva Especial Chardonnay
  • Agusti Torello Mata Brut Nature Gran Reserva Magnum
  • Recaredo Terrers Brut Nature Gran Reserva
  • Gramona III Lustros Brut Nature Gran Reserva

A champagne-i eljárással készülő pezsgő a katalóniai Pénédes tartományból származik. Története egészen 1872-ig vezethető vissza, azóta szép savainak és gyümölcsösségének köszönhetően jelentős rajongótábort épített ki világszerte. Minden olyan cava, amely minőségmegjelöléssel rendelkezik, a (francia) méthode champenoise eljárással készül; amikor a caváról beszélünk, az a szőlő első préseléséből előállított italt jelenti.

A július 4-i kóstolóra 9990 forintért váltható belépőjegy, amely tartalmazza a bor és az ásványvíz, valamint a tapasok árát is.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Unsplash)

Itt a Roadster legújabb, negyedik száma!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom