Close
A Dob utcában kiderülhet, mitől olyan kivételes a spanyol pezsgő

A Dob utcában kiderülhet, mitől olyan kivételes a spanyol pezsgő

A spanyolok általában büszkeségtől dagadó mellkassal mesélnek a caváról, vagyis a palackban érlelt buborékos különlegességükről. Július 4-én megkóstolhatjuk.

A Cava-kóstolót a budapesti Vino Castillo Borházban tartják, ahol az alábbi tételekkel flörtölve kerülhetünk spanyolos hangulatba:

  • Raventos Rosell Magnum Brut Nature
  • Llopart Integral Brut Nature Reserva Magnum
  • Rimarts Reserva Especial Chardonnay
  • Agusti Torello Mata Brut Nature Gran Reserva Magnum
  • Recaredo Terrers Brut Nature Gran Reserva
  • Gramona III Lustros Brut Nature Gran Reserva

A champagne-i eljárással készülő pezsgő a katalóniai Pénédes tartományból származik. Története egészen 1872-ig vezethető vissza, azóta szép savainak és gyümölcsösségének köszönhetően jelentős rajongótábort épített ki világszerte. Minden olyan cava, amely minőségmegjelöléssel rendelkezik, a (francia) méthode champenoise eljárással készül; amikor a caváról beszélünk, az a szőlő első préseléséből előállított italt jelenti.

A július 4-i kóstolóra 9990 forintért váltható belépőjegy, amely tartalmazza a bor és az ásványvíz, valamint a tapasok árát is.

Van egy jó hírünk.

Megjelent a Roadster magazin első nyomtatott kiadása, amelyben olyan történeteket gyűjtöttünk össze, amelyek minket is folyamatosan inspirálnak. Szerintünk szép lett, reméljük, neked is tetszeni fog.

Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazin első számát.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Unsplash)

Close