Close
Így inspiráld magad a céljaid elérésére!

Így inspiráld magad a céljaid elérésére!

A siker eléréséig gyakran kell emlékeztetnünk magunkat arra, miért is választottuk azt az utat, amin járunk. Ehhez gyűjtöttünk össze öt tippet.

Inspiráló idézetek

Hajlamosak vagyunk sajátunknak érezni azokat a dolgokat, amelyeket nap mint nap látunk magunk körül.

Elkezdünk ragaszkodni hozzájuk, elkezdenek formálni bennünket. Így van ez az inspirációs idézetekkel is.

Válasszunk olyan motivációs idézeteket, amelyek céljaink elérésére sarkallnak bennünket, és helyezzük el otthonunk forgalmas helyein, így például a home office-unknak kialakított területen, a hűtőn vagy a tükrön! Akárhányszor rájuk pillantunk, emlékeztetjük magunkat arra, miért is küzdünk.

Lista az érvekről, amelyek a cél mellett szólnak

Egy nagyobb volumenű cél elérése hosszú időt és sok erőfeszítést igényel, gyakran pedig feltesszük magunknak a kérdést, hogy megéri-e. Ilyenkor érdemes leülnünk, és nyugodtan átgondolnunk azt, miért is küzdünk.

A lista összeállításakor törekedjünk arra, hogy minden aspektusát megvilágítsuk a kérdésnek, és adjunk neki érzelmi töltetet is. Amikor úgy érezzük, hogy megrekedtünk, érdemes a listát elővenni, átolvasni, és akár ki is egészíthetjük további érvekkel.

Merítsünk ihletet másokból!

Néha mi vagyunk azok, akik megnehezítjük a saját magunk dolgát. Van úgy, hogy mi lökünk akadályokat a céljaink elé. Sokat tanulhatunk azonban a sikeres és inspiráló emberek történeteiből.

Vásároljuk meg valódi példaképek életrajzait, emlékiratait, és ismerjük meg, hogyan tudtak megfelelő válaszokat adni a kihívásokra, és hogyan tudták mindazt megvalósítani, amit megálmodtak maguknak!

Szerencsehozó talizmán

Sok vallás, hiedelemvilág tulajdonít spirituális jelentéseket bizonyos tárgyaknak. A talizmánoknak azonban nem kell lelki töltetűeknek lenniük ahhoz, hogy hasznosak legyenek sikereink elérésében.

Bármilyen apró tárgy inspirálhat, emlékeztethet bennünket a céljainkra és azok fontosságára. Így tökéletesen alkalmas lehet egy szerencsehozó tárgy, egy művészeti alkotás, vagy akár egy ékszer is arra, hogy talizmánszerepet töltsön be.

Meditáció

A stressz megöli az inspirációt, éppen ezért a legjobb, amint tehetünk, ha védekezünk ellene.

Ennek egyik legfantasztikusabb módszere a meditálás, harmóniába hozza a testünket és a lelkünket, miközben tökéletesen kikapcsolja az agyat, illetve arra is alkalmas, hogy előhozza rejtett kreativitásunkat.

A kreatív energia mindannyiunkban benne van, csupán rajtunk múlik, hogy a felszínre tudjuk-e hozni. Ebben segít néhány igazán egyszerű, de annál hatásosabb módszer.

(Fotók: Getty Images)

inspiráció | motiváció | életmód | siker

FOLYTASD EZZEL

Háromnapos kanyartúra négy ország érintésével a Júliai-Alpokban, egy igazán klassz túramotorral, a régió legszebb útjain

Istenekkel és hősökkel léphetünk be egy különleges univerzumba júniusban Budapesten

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram