Close
Így győzd le a félelmedet, hogy szupererőt adj a saját kezedbe

Így győzd le a félelmedet, hogy szupererőt adj a saját kezedbe

Az iraki háborúban az ismeretlenekkel való szembenézés tanította meg egy ma már vállalkozóként dolgozó veterán katonának, mennyire fontos elfogadnia saját sérülékenységét. Az Entrepreneur-nek osztotta meg tapasztalatait arról, hogy lehet szembenézni a félelmeinkkel, hogy előnyt kovácsoljunk belőle.

A gondolatok ereje

Ha olyan helyzetben találjuk magunkat, ahol nincsenek könnyű válaszok, a veterán katona szerint különösen fontos odafigyelnünk arra, hogy milyen kérdéseket teszünk fel magunknak és egymásnak.

A nevetés, a humor és a pozitív gondolkodás hatalmas fegyver a félelem ellen.

Érzelmek és a testbeszéd

Az érzelmi támogatás és a lelki kapcsolatok a katona számára kulcsfontosságúak voltak a kételyek legyőzéséhez, ami nagyban hozzájárult a túléléshez és a leszerelését követő új életéhez is.

Amikor társával megveregették egymás vállát, erőt sugároztak, bizalmat építettek egymás között, ezzel csökkentették a félelemből eredő stresszt.

A pillanatok megélése

Vállalkozóként kezdetben komoly problémát jelentett számára az új ügyfelekkel történő kommunikáció, ami a háborúhoz hasonló félelmeket, kétséget és kiszolgáltatottságot keltett benne.

A fordulópontot az jelentette számára, amikor megtanult teljes mértékben a jelenben lenni, nem támasztott irreális elvárásokat saját magával és az üzleti partnereivel szemben.

 

Nem pazarolta az energiát a félelem és a kétely táplálására, eredményes tárgyalásokat és jó üzleti kapcsolatokat tudott kiépíteni, aminek eredményei már hetek alatt megmutatkoztak.

Probléma- és célorientált gondolkodás

Amikor sebezhetőnek érezte magát, arra törekedett, hogy ez ne hátrányként, hanem erősségként jelenjen meg a vállalkozásában. A konkrét szituációkra konkrét válaszokat keresett. A megoldásokhoz stratégiaalkotással, probléma- és célorientált gondolkodással jutott el, ami hosszútávon is ütőképes fegyverévé, és első számú vezetői eszközévé vált.

Stresszcsökkentés

Mire gondolunk először, amikor felébredünk? Érdemes ezeket a perceket arra használni, hogy átgondoljuk a napunkat, és felkészülhessünk a munkahelyi kihívásokra.

(Fotók: Getty Images)

 

életmód | nagy sztori | motiváció | siker | inspiráció

FOLYTASD EZZEL

Ráleltünk Budapest és a BMW legszorosabb párhuzamára

Őszinte, szórakoztató és sorsfordító – Így lett a Körvonal az ország kedvenc játéka

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram