Close
Így győzd le a félelmedet, hogy szupererőt adj a saját kezedbe

Így győzd le a félelmedet, hogy szupererőt adj a saját kezedbe

Az iraki háborúban az ismeretlenekkel való szembenézés tanította meg egy ma már vállalkozóként dolgozó veterán katonának, mennyire fontos elfogadnia saját sérülékenységét. Az Entrepreneur-nek osztotta meg tapasztalatait arról, hogy lehet szembenézni a félelmeinkkel, hogy előnyt kovácsoljunk belőle.

A gondolatok ereje

Ha olyan helyzetben találjuk magunkat, ahol nincsenek könnyű válaszok, a veterán katona szerint különösen fontos odafigyelnünk arra, hogy milyen kérdéseket teszünk fel magunknak és egymásnak.

A nevetés, a humor és a pozitív gondolkodás hatalmas fegyver a félelem ellen.

Érzelmek és a testbeszéd

Az érzelmi támogatás és a lelki kapcsolatok a katona számára kulcsfontosságúak voltak a kételyek legyőzéséhez, ami nagyban hozzájárult a túléléshez és a leszerelését követő új életéhez is.

Amikor társával megveregették egymás vállát, erőt sugároztak, bizalmat építettek egymás között, ezzel csökkentették a félelemből eredő stresszt.

A pillanatok megélése

Vállalkozóként kezdetben komoly problémát jelentett számára az új ügyfelekkel történő kommunikáció, ami a háborúhoz hasonló félelmeket, kétséget és kiszolgáltatottságot keltett benne.

A fordulópontot az jelentette számára, amikor megtanult teljes mértékben a jelenben lenni, nem támasztott irreális elvárásokat saját magával és az üzleti partnereivel szemben.

 

Nem pazarolta az energiát a félelem és a kétely táplálására, eredményes tárgyalásokat és jó üzleti kapcsolatokat tudott kiépíteni, aminek eredményei már hetek alatt megmutatkoztak.

Probléma- és célorientált gondolkodás

Amikor sebezhetőnek érezte magát, arra törekedett, hogy ez ne hátrányként, hanem erősségként jelenjen meg a vállalkozásában. A konkrét szituációkra konkrét válaszokat keresett. A megoldásokhoz stratégiaalkotással, probléma- és célorientált gondolkodással jutott el, ami hosszútávon is ütőképes fegyverévé, és első számú vezetői eszközévé vált.

Stresszcsökkentés

Mire gondolunk először, amikor felébredünk? Érdemes ezeket a perceket arra használni, hogy átgondoljuk a napunkat, és felkészülhessünk a munkahelyi kihívásokra.

(Fotók: Getty Images)

 

FOLYTASD EZZEL
Van egy jó ötleted, hogyan lehetne fellendíteni a turizmust? Most sokat nyerhetsz vele!
Ezt tesszük az egészségünkkel, ha a madarak énekét hallgatjuk
Megjelent a Roadster negyedik lapszáma.
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, és akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom