Close
Így győzd le a félelmedet, hogy szupererőt adj a saját kezedbe

Így győzd le a félelmedet, hogy szupererőt adj a saját kezedbe

Az iraki háborúban az ismeretlenekkel való szembenézés tanította meg egy ma már vállalkozóként dolgozó veterán katonának, mennyire fontos elfogadnia saját sérülékenységét. Az Entrepreneur-nek osztotta meg tapasztalatait arról, hogy lehet szembenézni a félelmeinkkel, hogy előnyt kovácsoljunk belőle.

A gondolatok ereje

Ha olyan helyzetben találjuk magunkat, ahol nincsenek könnyű válaszok, a veterán katona szerint különösen fontos odafigyelnünk arra, hogy milyen kérdéseket teszünk fel magunknak és egymásnak.

A nevetés, a humor és a pozitív gondolkodás hatalmas fegyver a félelem ellen.

Érzelmek és a testbeszéd

Az érzelmi támogatás és a lelki kapcsolatok a katona számára kulcsfontosságúak voltak a kételyek legyőzéséhez, ami nagyban hozzájárult a túléléshez és a leszerelését követő új életéhez is.

Amikor társával megveregették egymás vállát, erőt sugároztak, bizalmat építettek egymás között, ezzel csökkentették a félelemből eredő stresszt.

A pillanatok megélése

Vállalkozóként kezdetben komoly problémát jelentett számára az új ügyfelekkel történő kommunikáció, ami a háborúhoz hasonló félelmeket, kétséget és kiszolgáltatottságot keltett benne.

A fordulópontot az jelentette számára, amikor megtanult teljes mértékben a jelenben lenni, nem támasztott irreális elvárásokat saját magával és az üzleti partnereivel szemben.

 

Nem pazarolta az energiát a félelem és a kétely táplálására, eredményes tárgyalásokat és jó üzleti kapcsolatokat tudott kiépíteni, aminek eredményei már hetek alatt megmutatkoztak.

Probléma- és célorientált gondolkodás

Amikor sebezhetőnek érezte magát, arra törekedett, hogy ez ne hátrányként, hanem erősségként jelenjen meg a vállalkozásában. A konkrét szituációkra konkrét válaszokat keresett. A megoldásokhoz stratégiaalkotással, probléma- és célorientált gondolkodással jutott el, ami hosszútávon is ütőképes fegyverévé, és első számú vezetői eszközévé vált.

Stresszcsökkentés

Mire gondolunk először, amikor felébredünk? Érdemes ezeket a perceket arra használni, hogy átgondoljuk a napunkat, és felkészülhessünk a munkahelyi kihívásokra.

(Fotók: Getty Images)

 

motiváció | inspiráció | siker | nagy sztori | életmód

FOLYTASD EZZEL

Lavmi Dú, mondta Háy János, majd a Dakota háznál elsírta magát

Bepillanthatsz Budapest lelkébe a város egyik legismertebb szállodájában

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram