Így győzd le a félelmedet, hogy szupererőt adj a saját kezedbe

Az iraki háborúban az ismeretlenekkel való szembenézés tanította meg egy ma már vállalkozóként dolgozó veterán katonának, mennyire fontos elfogadnia saját sérülékenységét. Az Entrepreneur-nek osztotta meg tapasztalatait arról, hogy lehet szembenézni a félelmeinkkel, hogy előnyt kovácsoljunk belőle.

A gondolatok ereje

Ha olyan helyzetben találjuk magunkat, ahol nincsenek könnyű válaszok, a veterán katona szerint különösen fontos odafigyelnünk arra, hogy milyen kérdéseket teszünk fel magunknak és egymásnak.

A nevetés, a humor és a pozitív gondolkodás hatalmas fegyver a félelem ellen.

Érzelmek és a testbeszéd

Az érzelmi támogatás és a lelki kapcsolatok a katona számára kulcsfontosságúak voltak a kételyek legyőzéséhez, ami nagyban hozzájárult a túléléshez és a leszerelését követő új életéhez is.

Amikor társával megveregették egymás vállát, erőt sugároztak, bizalmat építettek egymás között, ezzel csökkentették a félelemből eredő stresszt.

A pillanatok megélése

Vállalkozóként kezdetben komoly problémát jelentett számára az új ügyfelekkel történő kommunikáció, ami a háborúhoz hasonló félelmeket, kétséget és kiszolgáltatottságot keltett benne.

A fordulópontot az jelentette számára, amikor megtanult teljes mértékben a jelenben lenni, nem támasztott irreális elvárásokat saját magával és az üzleti partnereivel szemben.

 

Nem pazarolta az energiát a félelem és a kétely táplálására, eredményes tárgyalásokat és jó üzleti kapcsolatokat tudott kiépíteni, aminek eredményei már hetek alatt megmutatkoztak.

Probléma- és célorientált gondolkodás

Amikor sebezhetőnek érezte magát, arra törekedett, hogy ez ne hátrányként, hanem erősségként jelenjen meg a vállalkozásában. A konkrét szituációkra konkrét válaszokat keresett. A megoldásokhoz stratégiaalkotással, probléma- és célorientált gondolkodással jutott el, ami hosszútávon is ütőképes fegyverévé, és első számú vezetői eszközévé vált.

Stresszcsökkentés

Mire gondolunk először, amikor felébredünk? Érdemes ezeket a perceket arra használni, hogy átgondoljuk a napunkat, és felkészülhessünk a munkahelyi kihívásokra.

(Fotók: Getty Images)

 

életmód | inspiráció | siker | nagy sztori | motiváció

FOLYTASD EZZEL

Egy jó tervhez is kellhet több perspektíva

Sulciová Silvia interjú

Skót nyár a ködös budapesti belvárosban – Ilyen a 2023-as év whiskyje

Rendeld meg a Roadster magazin 18. számát!

Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Ilyen a „havas mindfulness”, avagy 5+1 út a belső békéhez télen
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom