Close
Így tudd meg, mi az, ami igazán fontos az életedben!

Így tudd meg, mi az, ami igazán fontos az életedben!

A korlátozások miatt sokan több időt töltöttünk szeretteinkkel, hobbinkkal, a kialakult helyzet pedig egyedülálló lehetőséget adott számunkra, hogy elgondolkodjunk azon, mi az igazán fontos számunkra.

A YouGov közvélemény-kutatása szerint a britek csupán nyolc százaléka akar visszatérni ahhoz az élethez, ami a világjárvány előtt volt. A kényszer szülte széleskörű otthoni munkavégzés ugyanis valószínűleg örökre megváltoztatja a munkaerőpiacot és mindazt, amit eddig a klasszikus munkavégzésről gondoltunk.

Egyre több vállalati vezető gondolja, hogy egyfajta hibrid modellre állítja át a cégét, hogy a munkavállalók az irodából és otthonról is dolgozhassanak.

De nemcsak a szakmai életünket tekintve érdemes átgondolnunk néhány dolgot, hanem az életünk minden területén. Ehhez gyűjtöttünk néhány ötletet.

Ismerd meg az értékrendedet!

Értékrendünk befolyásolja a gondolatainkat, a tetteinket, a legtöbben azonban még sosem gondolkodtak el azon, hogy ezek közül mi a legfontosabb.

Érdemes megállni egy pillanatra és eltöprengeni ezen: a család, a munka, a kedvesség, az őszinteség vagy az etikusság élvez prioritást?

Merj visszanézni a múltba!

Steve Jobs 2005-ös stanfordi beszédében kiemelte: életünk mérföldköveit nem tudjuk akkor összekötni, ha kizárólag előre nézünk.

Ha azonban időről időre visszatekintünk, megtalálhatjuk az útelágazásokat, a fontos pillanatokat, a kiemelkedő jelentőségű tapasztalatokat, amelyek együttvéve alakítják életünket.

Készíts anti-bakancslistát!

Ahhoz, hogy megtudjuk, mi fontos számunkra, tisztában kell lennünk azzal is, hogy mi az, ami nem.

A listán érdemes feltüntetni azokat a dolgokat, amelyek jelenleg az életünkben vannak, de szeretnénk megszabadulni tőlük, illetve azokat a régi célokat is, amelyek már kevésbé, vagy egyáltalán nem fontosak a számunkra.

Vágj bele!

Van valami, amit meg akarsz csinálni, de félsz, hogy nem fog sikerülni? Bármiről is legyen szó, kezdd el!

Nincs értelme jeleket vagy meghatározó pillanatokat, adandó alkalmakat keresni, hiszen lehet, hogy ezek sosem jönnek el.

Nem szabad megkérdőjelezni azt sem, hogy képesek vagyunk rá, hiszen ha lépésről lépésre haladunk a céljaink elérése felé, jó eséllyel sikert fogunk aratni.

Így lehetnek könnyebbek a nehéz napok

A kijárási korlátozások és a járványügyi intézkedések egy darabig még biztosan életben maradnak, az extrán introveltáltakat leszámítva pedig egyre többen érzik úgy, hogy megfulladnak otthonukban. A Covid-depresszió elűzésére már javasoltunk remek hobbikat, itt pedig azt néztük meg a The Travel segítségével, hogyan tudjuk megkönnyíteni és elviselhetőbbé tenni a mindennapokat. Szakértők szerint a boldogság olyan, mint a sport. Naponta kell edzeni, és minél többet teszünk érte, annál jobbak leszünk.

(Fotók: Getty Images)

 

FOLYTASD EZZEL
Ilyen a soul, a gospel, a dzsessz és az R&B fúziója – Cory Henry a Liszt Ünnepen
Egy fesztivál szervezői arra kérik a látogatókat, ha lehet, ne repülővel érkezzenek
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom