Close
Öt hobbi Covid-depresszió ellen

Öt hobbi Covid-depresszió ellen

A szorongás ellen a legjobb fegyver egy olyan hobbi, ami szempillantás alatt el tudja terelni a figyelmünket a gondokról, kikapcsolja az agyat, és kisimítja a lelket.

A hosszú ideje tartó korlátozó intézkedések, és maga a járvánnyal járó gazdasági és egészségügyi bizonytalanság sokakat frusztrál.

A stressz és a feszültség elűzésére érdemes olyan elfoglaltságot találni, amely valóban ki tudja kapcsolni az agyat, hozzá tud járulni a szorongás csökkentéséhez, illetve ahhoz, hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben, és teljesíteni tudjunk a mindennapokban.

Fotózás

A fényképezés hihetetlen módon képes fejleszteni a kreativitást, ráadásul a gyönyörű képek készítése közben nemcsak egy új készséget sajátítunk el, de kiszakadunk megszokott környezetünkből, olyan helyekre jutunk el, ahol még sosem voltunk, vagy éppen más szemszögből kezdünk el tekinteni a körülöttünk lévő dolgokra.

Írás

Legyen szó egy naplóról, képzeletbeli újságcikkről, blogról vagy éppen egy sci-fi könyvről, az írás teljes mértékben kizökkent minket a mindennapok monotonitásából és komorságából.

 

A problémák leírása ráadásul már félig meg is oldja azokat, így csökkenti a stresszt, belső démonaink leküzdésével pedig végül a történetünk főhősei saját magunk lehetünk.

Sport

A rendszeres mozgás nemcsak a testet, hanem a lelket és az immunrendszert is erősíti. Sportolás során boldogsághormonok szabadulnak fel az agyban, amelyek segítenek leküzdeni a szorongást, a depressziót.

Annak ellenére, hogy az edzőtermek bezártak, a sportolási lehetőségek tényleg csak egy karnyújtásnyira vannak, hiszen futhatunk vagy tempósan sétálhatunk a ház körül, jógázhatunk az erkélyen, bokszolhatunk a nappaliban.

Növények gondozása

A kertészkedés alapvetően rendkívül jó hobbi, hiszen a növényekkel való törődés a lelket ápolja, miközben a friss levegő az immunrendszerre hat jótékonyan.

A téli időszakban gondozzuk benti növényeinket, amelyek garantáltan meghálálják az odafigyelést, mi pedig növekedésüket sikerélményként fogjuk elkönyvelni!

Zene

A karantén, illetve az esti kijárási korlátozások tökéletes alkalmat adnak új készségek, így például egy hangszeren történő játék elsajátítására.

A zene ráadásul pihentető hatással van az idegrendszerre, valamint képes elterelni a gondolatokat a problémákról.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Unsplash)

hobbi | kijárási korlátozás | koronavírus | pandémia | nagy sztori

FOLYTASD EZZEL

Regényzene készült az Utas és holdvilág című klasszikushoz

Így befolyásolja az energiaválság a magyarok idei karácsonyi költéseit

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram