Close
Öt hobbi Covid-depresszió ellen

Öt hobbi Covid-depresszió ellen

A szorongás ellen a legjobb fegyver egy olyan hobbi, ami szempillantás alatt el tudja terelni a figyelmünket a gondokról, kikapcsolja az agyat, és kisimítja a lelket.

A hosszú ideje tartó korlátozó intézkedések, és maga a járvánnyal járó gazdasági és egészségügyi bizonytalanság sokakat frusztrál.

A stressz és a feszültség elűzésére érdemes olyan elfoglaltságot találni, amely valóban ki tudja kapcsolni az agyat, hozzá tud járulni a szorongás csökkentéséhez, illetve ahhoz, hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben, és teljesíteni tudjunk a mindennapokban.

Fotózás

A fényképezés hihetetlen módon képes fejleszteni a kreativitást, ráadásul a gyönyörű képek készítése közben nemcsak egy új készséget sajátítunk el, de kiszakadunk megszokott környezetünkből, olyan helyekre jutunk el, ahol még sosem voltunk, vagy éppen más szemszögből kezdünk el tekinteni a körülöttünk lévő dolgokra.

Írás

Legyen szó egy naplóról, képzeletbeli újságcikkről, blogról vagy éppen egy sci-fi könyvről, az írás teljes mértékben kizökkent minket a mindennapok monotonitásából és komorságából.

 

A problémák leírása ráadásul már félig meg is oldja azokat, így csökkenti a stresszt, belső démonaink leküzdésével pedig végül a történetünk főhősei saját magunk lehetünk.

Sport

A rendszeres mozgás nemcsak a testet, hanem a lelket és az immunrendszert is erősíti. Sportolás során boldogsághormonok szabadulnak fel az agyban, amelyek segítenek leküzdeni a szorongást, a depressziót.

Annak ellenére, hogy az edzőtermek bezártak, a sportolási lehetőségek tényleg csak egy karnyújtásnyira vannak, hiszen futhatunk vagy tempósan sétálhatunk a ház körül, jógázhatunk az erkélyen, bokszolhatunk a nappaliban.

Növények gondozása

A kertészkedés alapvetően rendkívül jó hobbi, hiszen a növényekkel való törődés a lelket ápolja, miközben a friss levegő az immunrendszerre hat jótékonyan.

A téli időszakban gondozzuk benti növényeinket, amelyek garantáltan meghálálják az odafigyelést, mi pedig növekedésüket sikerélményként fogjuk elkönyvelni!

Zene

A karantén, illetve az esti kijárási korlátozások tökéletes alkalmat adnak új készségek, így például egy hangszeren történő játék elsajátítására.

A zene ráadásul pihentető hatással van az idegrendszerre, valamint képes elterelni a gondolatokat a problémákról.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Unsplash)

FOLYTASD EZZEL
Műfenyő vagy igazi? Így lesz fenntarthatóbb a karácsony
Egy kicsit megint megkönnyeztük a Müpa karácsonyi kisfilmjét
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom