Close
Öt tipp, hogy jobban érezd magad a korlátozások alatt

Öt tipp, hogy jobban érezd magad a korlátozások alatt

A kijárási korlátozások és a járványügyi intézkedések egy darabig még biztosan életben maradnak, az extrán introveltáltakat leszámítva pedig egyre többen érzik úgy, hogy megfulladnak otthonukban. A Covid-depresszió elűzésére már javasoltunk remek hobbikat, most azt néztük meg a The Travel segítségével, hogyan tudjuk megkönnyíteni és elviselhetőbbé tenni a mindennapokat.

Tervezd meg, hogy aztán már csak meg kelljen valósítani az álmaidat!

Pusztán azért, mert most nem ajánlott az utazás, nem jelenti azt, hogy a jövőben sem foguk repülőre ülni.

Ezt az időszakot érdemes kihasználni a következő vakáció megtervezésére, a tökéletes szálláshely, a legszebb tengerpart, vagy éppen a legjobb kiránduló-útvonal kiválasztására.

Fedezd fel a nemzetközi gasztronómiát!

Az utazás hiányát remekül tudjuk pótolni, ha elmélyülünk egy nemzet konyhájában. Nem kell ahhoz konyhatündérnek lenni, hogy elkészítsünk egy-egy fantasztikus egzotikus ételt, vagy egy autentikus olasz fogást, ha éppen Itáliába vágynánk.

Néhány kattintást követően Budapest legjobb éttermeiből rendelhetjük házhoz a nemzetközi gasztronómia remekeit. Kísérletezzünk velük bátran!

Online vásárlással támogasd a hazai kisvállalkozókat!

A járvány ideje alatt egyre több kisvállalkozás nyitotta meg webshopját, vagy kezdett el értékesíteni a közösségi médiában. Ráadásul sok esetben egy-egy kézműves termék mögött megismerheted azt a családot is, akik számára a nehéz időszakban rendkívül sokat jelenthet már egy-egy rendelés is.

Sok kistermelőtől biozöldségeket és magas minőségű élelmiszereket is rendelhetsz, így nemcsak a túlélésükben segíthetsz nekik, de sokat tehetsz az egészségedért is.

Tanulj meg egy új nyelvet, és közben tudj meg mindent az ország kultúrájáról!

Egy új nyelv megtanulása már önmagában is szórakoztató, de egy addig ismeretlen ország vagy kultúra felfedezése igazi virtuális kaland lehet.

Ha pedig vége a korlátozásoknak, személyesen is megtapasztalhatod mindazt, amit addig az idegen nyelvű videókból, online cikkekből, tananyagokból megismerhettél.

Sétálj virtuálisan a rég látott családtagoddal!

A friss levegőre és a természetben töltött időre minden nap szükségünk van, hiszen erősítjük vele az immunrendszerünket, kiszellőztethetjük a fejünket, és messzire űzhetjük a stresszt, a szorongást. Miért ne hívhatnál valakit magaddal egy virtuális sétára a veszélyeztetett csoportba tartozó szeretteid közül?

Induláskor csörögj rájuk videótelefonon, élvezzétek egymás társaságát, és közben mutasd meg neki szűkebb környezetedet is!

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Getty Images)

karantén | koronavírus | öt tipp | depresszió | covid-19

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram