Close
Ezt a nyolc dolgot mindennap megteszik a produktív, boldog emberek

Ezt a nyolc dolgot mindennap megteszik a produktív, boldog emberek

Szakértők szerint a boldogság olyan, mint a sport. Naponta kell edzeni, és minél többet teszünk érte, annál jobbak leszünk.

A boldogság és a produktivitás alapjaiban járul hozzá az önmegvalósításhoz, céljaink eléréséhez. Amikor ez megvalósul, a lelki és fizikai elégedettség állapotába kerülünk.

A szakértők szerint ezt a fajta elégedettség kevésbé függ a környezettől, így például a munkahelytől, sokkal inkább befolyásolja a gondolkodásmód, a szokások és az egyéni döntéshozatal.

Mo Gawdat, a Boldogságképlet szerzője úgy véli, a rituálék kiváló módszerek arra, hogy rendszerszinten, a mindennapjainkban adjunk lehetőséget magunknak arra, hogy olyan változásokat hozzunk az életünkbe, amelyek pozitív irányba befolyásolják érzéseinket, és hozzájárulnak a céljaink megvalósításához is.

A boldog, produktív és energikus emberek rituális szokásaiban nyolc közös pont van.

Nem lehet eltéríteni őket a reggeli rutinjuktól

A nap kezdetén olyan tevékenységeket végeznek, amelyek megteremtik a pozitív gondolkodásmódot, és kellő energiával tölti fel őket. Van, aki ilyenkor meditál, más nyugodt körülmények között reggelizik, vagy éppen az aznapi eseményeket beszéli át a gyermekével, illetve a párjával.

Minden napra kitűznek egy kisebb célt, amit szeretnének elérni

Ennek segítségével napközben sokkal figyelmesebben dolgoznak, vagy nagyobb odafigyeléssel vannak jelen a magánéletükben, tudatosan irányítják a cselekedeteiket, hogy este elmondhassák, megvalósították azt, amit elterveztek.

Rendszeresen, legalább hetente háromszor sportolnak

Kutatások sora bizonyította már, hogy a testmozgás serkenti az agyat, javítja a közérzetet, fokozza a koncentráló-képességet, ezek mindegyike hozzájárul a teljesítmény optimalizálásához is.

Odafigyelnek az egészséges táplálkozásra

Olyan ételeket részesítenek előnyben, amelyek serkentik az agyat, tele vannak vitaminnal és értékes ásványi anyagokkal.

Kerülik a feldolgozott élelmiszereket és a rossz szénhidrátokat, amelyek csökkentik az energiaszintet, és igazoltan negatívan befolyásolják a koncentrációt, valamint az általános közérzetet.

Minőségi társas kapcsolataik vannak

A Harvard boldogságvizsgálata arra a következtetésre jutott, hogy a boldog embereknek egészséges, szoros társas kapcsolataik vannak. Magánéletükben olyanok társaságát keresik, akik segítségével az életminőségük javul, értékrendjük azonos, ezáltal pedig hosszútávon is kiszámítható, stabil hátteret biztosítanak számukra.

Elfoglaltak, de nem rohannak

A kutatások igazolják, hogy azok az emberek, akik folyamatos rohanásban vannak, nem sikeresnek érzik magukat, hanem éppen ellenkezőleg, sikertelennek. Az állandó rohanás ugyanis stresszel jár, úgy érzik, soha, semminek nem érnek a végére.

Ez pedig a gondolkodásmódot is negatívan formálja. Fontos, hogy elfoglalt, produktív életet éljünk, de kényelmes tempóban, túlterheltségektől mentesen valósítsuk meg céljainkat.

Rendszeresen tartanak szünetet

A sikeres emberek – bár rajonganak munkájukért –, tiszteletben tartják a munkaidőt. Meghatározott időben belépnek a munkahelyi rutinba, és a nap végén ki is lépnek onnan.

Munkaidőben csak a feladataik elvégzésére koncentrálnak, a munkahelyüket elhagyva pedig a magánéletük kerül előtérbe.

Meditálnak, odafigyelnek a gondolataikra

Így kívánják elérni azt, hogy a pozitivitás és a fókuszáltság az egész napjukat végig kísérje.

Így lehetnek könnyebbek a nehéz napok

A kijárási korlátozások és a járványügyi intézkedések egy darabig még biztosan életben maradnak, az extrán introveltáltakat leszámítva pedig egyre többen érzik úgy, hogy megfulladnak otthonukban. A Covid-depresszió elűzésére már javasoltunk remek hobbikat, itt pedig azt néztük meg a The Travel segítségével, hogyan tudjuk megkönnyíteni és elviselhetőbbé tenni a mindennapokat.

(Fotók: Unsplash, Getty Images, Pixabay)

 

FOLYTASD EZZEL
Kiderült, hogy felfoghatatlan értékű vagyona van a nagy-britanniai milliárdosoknak
"Tényleg mindent ki kéne tiltani, ami orosz"– mondták az ukrán filmesek Cannes-ban
Rendeld meg a Roadster magazin 7. számát!
Friss lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 220 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom