Close
Öt módszer, hogy a felszínre hozd a kreativitásodat

Öt módszer, hogy a felszínre hozd a kreativitásodat

A kreatív energia mindannyiunkban benne van, csupán rajtunk múlik, hogy a felszínre tudjuk-e hozni. Ebben segít néhány igazán egyszerű, de annál hatásosabb módszer.

Fedezd fel az ismeretlent!

A napi rutin fontos, az azonban már káros, ha görcsösen ragaszkodunk ahhoz, hogy minden napunk ugyanúgy teljen.

Mindennap próbálj meg valami újat tanulni, csinálj valami szokatlant, menj el szakmai konferenciákra, ismerkedj, gyűjts tapasztalatot, keresd meg azokat a forrásokat, amelyekből ihletet meríthetsz!

Legyél szenvedélyes!

Keresd azok társaságát, akik lelkesedni tudnak a munkájuk iránt, a hobbijukért vagy éppen az életükért. Tanulj tőlük!

A szenvedélyes emberek ugyanis általában pozitívan gondolkodnak, folyamatosan a fejlődésre törekednek.

Ezzel szemben azok, akik csak teszik a dolgukat nap mint nap, nem tudják felismerni az új perspektívát, visszahúzzák a másikat, mérgező megjegyzéseik gyakran falakat húznak elénk.

Kapcsold ki a telefont, és merj egyedül lenni!

Talán ez az egyik leghatékonyabb mód arra, hogy a kreativitás a felszínre törjön, hiszen amikor egyedül vagyunk, senki sem irányíthatja a gondolatainkat, nem tudnak kizökkenteni bennünket alkotó tevékenységünkből.

Az első gondolatok furcsák lehetnek, a folyamat során azonban sokat megtudhatunk saját magunkról.

Add át magadat a zenének, mélyülj el egy jó filmben!

A zene és a filmek a legmélyebb érzelmeket is a felszínre tudják hozni, ugyanakkor arra is képesek, hogy stílusuk alapján a gondolatainkat különböző irányokba tereljék. Segítségükkel a kreatív energiák valóban a felszínre törhetnek, és valamilyen művészeti formában ölthetnek testet.

Vállalj kockázatot!

A kreatív folyamat indulásakor mélyen magunkba kell néznünk, ez pedig akár ijesztő is lehet.

Félelmet kelthet az, hogy az alkotótevékenység végén milyen lesz a végeredmény, azt mások hogyan fogadják majd. Fontos azonban tudni, hogy ha kreativitásról van szó, nincsenek szabályok. Ha használjuk a fantáziánkat, az katalizátorként hathat az életünkre.

 

Mire gondolunk először, amikor felébredünk? Érdemes ezeket a perceket arra használni, hogy átgondoljuk a napunkat, és felkészülhessünk a munkahelyi kihívásokra.

(Fotók: Getty Images)

FOLYTASD EZZEL
Segélykiáltás Velencéből: belépőjegyet kérnek az ikonikus bazilika látogatásáért
Angliában sokezer koncert lesz a következő másfél hónapban
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom