Close
Öt módszer, hogy a felszínre hozd a kreativitásodat

Öt módszer, hogy a felszínre hozd a kreativitásodat

A kreatív energia mindannyiunkban benne van, csupán rajtunk múlik, hogy a felszínre tudjuk-e hozni. Ebben segít néhány igazán egyszerű, de annál hatásosabb módszer.

Fedezd fel az ismeretlent!

A napi rutin fontos, az azonban már káros, ha görcsösen ragaszkodunk ahhoz, hogy minden napunk ugyanúgy teljen.

Mindennap próbálj meg valami újat tanulni, csinálj valami szokatlant, menj el szakmai konferenciákra, ismerkedj, gyűjts tapasztalatot, keresd meg azokat a forrásokat, amelyekből ihletet meríthetsz!

Legyél szenvedélyes!

Keresd azok társaságát, akik lelkesedni tudnak a munkájuk iránt, a hobbijukért vagy éppen az életükért. Tanulj tőlük!

A szenvedélyes emberek ugyanis általában pozitívan gondolkodnak, folyamatosan a fejlődésre törekednek.

Ezzel szemben azok, akik csak teszik a dolgukat nap mint nap, nem tudják felismerni az új perspektívát, visszahúzzák a másikat, mérgező megjegyzéseik gyakran falakat húznak elénk.

Kapcsold ki a telefont, és merj egyedül lenni!

Talán ez az egyik leghatékonyabb mód arra, hogy a kreativitás a felszínre törjön, hiszen amikor egyedül vagyunk, senki sem irányíthatja a gondolatainkat, nem tudnak kizökkenteni bennünket alkotó tevékenységünkből.

Az első gondolatok furcsák lehetnek, a folyamat során azonban sokat megtudhatunk saját magunkról.

Add át magadat a zenének, mélyülj el egy jó filmben!

A zene és a filmek a legmélyebb érzelmeket is a felszínre tudják hozni, ugyanakkor arra is képesek, hogy stílusuk alapján a gondolatainkat különböző irányokba tereljék. Segítségükkel a kreatív energiák valóban a felszínre törhetnek, és valamilyen művészeti formában ölthetnek testet.

Vállalj kockázatot!

A kreatív folyamat indulásakor mélyen magunkba kell néznünk, ez pedig akár ijesztő is lehet.

Félelmet kelthet az, hogy az alkotótevékenység végén milyen lesz a végeredmény, azt mások hogyan fogadják majd. Fontos azonban tudni, hogy ha kreativitásról van szó, nincsenek szabályok. Ha használjuk a fantáziánkat, az katalizátorként hathat az életünkre.

 

Mire gondolunk először, amikor felébredünk? Érdemes ezeket a perceket arra használni, hogy átgondoljuk a napunkat, és felkészülhessünk a munkahelyi kihívásokra.

(Fotók: Getty Images)

nagy sztori | életmód | motiváció | kreativitás | öt tipp

FOLYTASD EZZEL

Bepillanthatsz Budapest lelkébe a város egyik legismertebb szállodájában

Így fognak össze a túlélésért a hazai fitnesz- és edzőtermek

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram