Close
Ezt a három kérdést tedd fel magadnak, mielőtt kikelsz az ágyból!

Ezt a három kérdést tedd fel magadnak, mielőtt kikelsz az ágyból!

Mire gondolunk először, amikor felébredünk? Érdemes ezeket a perceket arra használni, hogy átgondoljuk a napunkat, és felkészülhessünk a munkahelyi kihívásokra.

Az első reggeli gondolatok alapjaiban határozzák meg a napunkat, lehetőséget biztosítanak a kihívásokra való felkészülésre, a teendők összegyűjtésére, a hatékony időgazdálkodás alapjainak megteremtésére, a testi és szellemi jólétre. Ahhoz, hogy mindezt mesteri szintre emelhessük, csupán három kérdésre szükséges válaszolunk.

Kinek segíthetek ma?

Platón gyakran idézett gondolata szerint: “Légy kedves, mert mindenki, akivel találkozol, kemény csatát vív!” A legtöbben úgy ébrednek, hogy az első gondolatuk, hogy nem aludtak eleget, vagy elképesztően sok munka vár rájuk, és már az első pillanatban azon aggódnak, hogy fognak minden feladatnak a végére jutni.

Annak ellenére, hogy ezek természetes gondolatoknak tűnnek, egyáltalán nem inspirálóak.

Ha azonban az első gondolatunk az, hogyan tudnánk a munkatársunknak vagy a családtagunknak segíteni, az azt jelenti, hogy van annyi erőnk, időnk és energiánk, hogy abból másoknak is adjunk. Ez a fajta gondolkodásmód hozzásegít minket ahhoz, hogy jobban odafigyeljünk a környezetünkben élőkre, sőt, akár új lehetőségeket is megnyithat számunkra.

Min javíthatok?

Ezzel az egyetlen kérdéssel ösztönözni tudjuk magunkat arra, hogy valamivel jobbak legyünk, mint előző nap voltunk.

Érdemes minden nappal bölcsebben, elkötelezettebben, elszántabban tenni a céljaink eléréséért.

Hogyan teremthetek értéket ma?

Bár ez nagyban hasonlít az első két kérdéshez, előfordulhat az, hogy előtör belőlünk az alkotó energia, a kreativitás, vagy éppen meglátjuk, mi az, ami jelenleg a legfontosabb az életünkben, és ezt a területet kívánjuk valamilyen módon fejleszteni.

Az értékteremtés iránti vágy hatalmas energiát tud biztosítani egész napra, így a teljesítményünk fokozódik, eredményeink jobbak lesznek, elégedettségünk pedig nő.

Így lehetnek könnyebbek a Covid-napok

A kijárási korlátozások és a járványügyi intézkedések egy darabig még biztosan életben maradnak, az extrán introveltáltakat leszámítva pedig egyre többen érzik úgy, hogy megfulladnak otthonukban. A Covid-depresszió elűzésére már javasoltunk remek hobbikat, itt pedig azt néztük meg a The Travel segítségével, hogyan tudjuk megkönnyíteni és elviselhetőbbé tenni a mindennapokat.

(Fotók: Getty Images)

életmód | motiváció | siker | teljesítmény | nagy sztori

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram